Уградња мансардних прозора

Уградња мансардних прозора - прилично напоран и тежак посао. Али није увек могуће упутити такве стручњаке. Због тога многи морају самостално да проучавају материјале како би сами уградили мансардне прозоре у металну плочицу. Нема проблема са детаљним упутствима и видеом самог процеса, тако да свако може добити основно знање.

Функције мансардних прозора

Најчешће, уградњу мансардног прозора разматрају власници који из неког разлога нису одмах размотрили локацију сличних прозора на крову њихове куће. Али вријеме пролази и многи људи размишљају о претварању тамног поткровља у функционалну дневну собу. Да бисте то урадили, морате да размислите о локацији извора светлости и свежег ваздуха.

Прозорско светло има следеће функције:

 • отварање и затварање без проблема;
 • одржавати топлину;
 • да буде отпоран на таложење;
 • за заштиту од прашине и инсеката;
 • имају добар вентилациони систем.

Стога је дизајн таквих прозора прилично компликован. Нормалан прозор у поткровљу не одговара. Модерни мансардни прозор се састоји од чврстог оквира, каљеног стакла, елемената за уштеду енергије, запечаћених хидроизолационих заптивки, унутрашњих жалузина или ролета, нијанси и заштите од инсеката (капци, маркизе, мреже против комараца).

Стандардне завесе за декорацију и сенчење нису погодне, јер су мансардни прозори постављени исподугао Дакле, оптимална опција - ролетне, ролетне или ролетне.

Екперт Адвице

Висина таванског прозора

Положај оловке игра важну улогу у одређивању висине инсталације таванског прозора. Неопходно је да се прозор може подешавати без проблема без даљинског управљача. Превисок положај оловке спречава отварање и затварање затварача. Према томе, ако се ручка налази на врху, прозори не би требали бити виши од 1,1 м од пода. Ако је ручка испод, оптимална висина прозора треба да буде најмање 1,3 м. То је нарочито тачно ако у кући има мале деце.

Штавише, што је већи нагиб крова, нижи су прозорски отвори. Али што је рупа већа, више светла улази у просторију.

Прозор је боље купити заједно са свим причврсним елементима, угловима, заптивном масом, заптивном траком, хидро и парном баријером. Наравно, све ово се може купити одвојено, али постоји ризик да неће бити неопходних детаља. У зависности од тога где ће се монтирати прозор, благи кров, метал или керамика, неки додатни елементи могу бити различити.

Веома је важно правилно изабрати положај прозора на тавану. Непожељно је имати прозорске конструкције поред вентилационих канала или димњака, што може изазвати појаву кондензата. Кров, који се налази поред хоризонталних зидова, такође није најбоља опција. Прво, у овом случају постоји велика вероватноћа сјенчања, другим ријечима, влага се може накупити у таквом куту.

ИстовременоПрозор треба да буде постављен тако да се не наруши интегритет сплавног система. Структура прозора треба бити између рогова (плус мала залиха од 8-9 цм за изолациони слој). Стога, ако је прозор превелик и не стане између греда, боље је да се умјесто њега постави два мала прозора.

алгоритам акције

Инсталирање прозора на тавану - то не значи само да га сигурно поправите. Потребно је одржавати максималне техничке карактеристике самог крова, а овај резултат се постиже у случају компетентно изведене инсталације.

Уградња мансардног прозора у готов кров врши се у сљедећем редослиједу:

 1. Прво морате припремити рупу. Отвор би требао бити већи од прозора, узимајући у обзир 25 мм са сваке стране за полагање гријача, 40 мм између горње греде и кровног материјала и неколико центиметара између доње линије оквира и крова. Рупа у сухозиду или облози се реже кроз кружницу. У исто време исеците не периметар, нити попречно. И тек тада формирајте рупу жељене величине. Керамичке плочице се растављају и затим враћају. Након тога гријач можете ставити изнад и испод прореза, причвршћујући га хефталицом.
 2. Онда морате да поправите структуру оквира без прозора са двоструким стаклом. Оквир је причвршћен носачима за монтажу, док су доњи причвршћени за заустављање, а горњи нису до краја, тако да можете подесити положај прозора. У овој фази потребно је привремено објесити затварач и провјерити његов рад.Након подешавања горњи вијци се у потпуности окрећу.
 3. Након тога се на боковима поставља гријач и хидроизолира.
 4. Следећи корак је да се олук фиксира на врху прозора. Свитак мора бити постављен под углом на такав начин да нема стагнирајуће влаге.
 5. Даље, потребно је инсталирати и поправити детаље о плати. Типично, фиксација почиње са причвршћивачима доњих елемената. Сви делови морају бити постављени испод еластичног заптивног материјала.
 6. Након фиксирања свих детаља, могуће је започети са уградњом јединице са двоструким стаклом.
 7. Најновији завршни премази су унутрашња обрада, полагање слоја парне бране и завршна обрада косина. Горњи ров треба да буде строго вертикалан, дно - окомито на пол.

Знајући како инсталирати кровни прозор на кров, можете преузети посао. Главна ствар је да будемо прецизни, пажљиви и тачни.