Угљени брикети за грејање и роштиљ - цена, сорте, где купити

Редовно повећање трошкова за енергију и производе од горива доводи до тога да купци приступају својим изборима одговорније, као и да траже аналоге са високом топлотном снагом. Тржиште пружа широк спектар опција које се лако могу изгубити. Али да не би направили грешку, потребно је детаљно проучити карактеристике дотичног производа. Угљени брикети се сматрају једним од најпопуларнијих типова чврстих горива захваљујући приступачним трошковима, високим топлинским перформансама и продуженом пропадању.

 • лепљиве компоненте
 • Опсег употребе
 • Услови независне продукције
 • Препоруке за паљење и складиштење
 • опис производа

  угљени брикети- чврсто гориво произведено у различитим облицима, димензионалним параметрима и конфигурацијама, које је прошло процес компресије и третмана са повишеним температурним режимом. Састав производа садржи глутинску компоненту органског или неорганског типа, повећава степен чврстоће производа.

  Посебност овог типа чврстог горива лежи у њеним показатељима репродукције и преноса топлоте. Вредност ових параметара премашује вредности традиционалног угља. Ефикасност има директан утицај на облик и степен густине брикета. У зависности од примене, производ је у стању да одржава константан температурни режим током времена деградације на различите начине.

  Ефикасност производа је 30% виша од ефикасности обичног угља, остатак сагоревања није већи од 10% и износиКомпримована маса, која олакшава чишћење котла.

  Отпад који остаје у време сагоревања не прелази 3% запремине. Да бисмо разумели разлику, дајте као пример обичан угаљ, након што његово потпуно сагоревање остане 10 пута неприкладније за употребу сировина. Такође треба напоменути да се брикети не могу потпуно распасти у кори, што поједностављује процес сакупљања отпада.

  Врсте чврстог горива

  Различити типови су доступни на тржишту. Разликују се по саставу и топлинским карактеристикама. Брикети се производе од угљене прашине, али у неким случајевима се додају и додатне компоненте и лепкови.

  Дакле, постоје варијанте:

  браон форма

  Ово је најраспрострањенији производ који има најнижу вриједност. У производњи се користи дробљени угаљ или његова прашина.

  Смеђа форма, направљена на пресе за екструдер

  Карактеристике робе укључују:

  • садржај калорија - 5.800 кцал /кг;
  • цена - 8 000 руб. /т
  • проценте пепела - 12.

  Треба напоменути да мрки угаљ, поред цијене, још увијек има ниску калоричну вриједност.

  Дрво и брикети угља

  Главна предност ове сорте је независност производње од мјеста производње угља. То је оправдано чињеницом да се као сировина користи дрвни производ, који се добија као резултат топлотне обраде стабла различитих стијена.

  селококособрекуетс

  \ т

  Карактеристике производа се састоје од следећих карактеристика:

  • садржај калорија - 6,500 кцал /кг;
  • цена - 8 900 руб. /т
  • проценте пепела - 12.

  Технолошки процес захтева високе трошкове, јер су потребни специјализовани уређаји. Али, приступачна цена угља у брикетима се постиже због јефтиности изворног материјала.

  Антрацит

  Ово је најефикаснији материјал за кућне наљепнице, јер има високу топлинску снагу и низак садржај пепела.

  Елементи угља антрацита за котлове на чврсто гориво

  • садржај калорија - 6.900 кцал /кг;
  • цена - 9 500 руб. /т
  • проценат влажности пепела - 11.

  Трошкови производа су потпуно оправдани у процесу употребе. Компримирано гориво можете купити у онлине трговини, специјализираним продајним мјестима која продају брикете. Најјефтинија ствар кошта производ у компанији-купцима.

  Да бисте својим рукама направили добро гориво, није потребно користити квалитетније сировине. За овај рад можете користити и уситњени угаљ и његову прашину, ефекат ће бити идентичан.

  компоненте лепка

  Било која врста брикета угља у производњи захтијева употребу компоненти љепила које лијепе све компоненте у једну масу, а да не погоршају карактеристике изворног материјала.

  За те намене се лахко упорабијо следећа складишта:

  • смолаКарбонски тип
  • глинени креч;
  • протеин;
  • сода;
  • полисахарид кукуруза или кромпира;
  • сода.

  Избор састојка у потпуности зависи од технолошког процеса и разноликости сировина, односно његовог калибра.

  Обим примене

  По правилу, колач се чешће користи за задовољавање потреба домаћинстава. Али недавно су производи постали веома популарни у хемијској и металуршкој индустрији, где се користи за кухање котларнице. Уопштено, производ је погодан за употребу у свим индустријама, у приватном сектору, у кућама. Главно је да је зграда опремљена котлом који ради на чврстом типу горива.

  Опсег пресованих горива је веома висок - индустријски отпад се користи за производњу

  Забрањено је користити угљене брикете за котлове на чврсто гориво за печење на роштиљу, роштиљање или друге уређаје у сврху кухања. Није могуће да репродуковани дим има контакт са производима, може изазвати комплексно тровање тела.

  За кување, купујте специјални угаљ, направљен на бази прашине и шкроба или пресованог дрвета. Најквалитетнији узорци су Камадо, Вебер, Пуухили. Једини недостатак је тешкоћа паљења, у другој алтернативној врсти она производи више топлоте, гори са мање остатака.

  Услови за сопствену производњу

  У производњи угља треба припремити пресовано горивостара машина за пресовање или самопроизведени екструдер. Уместо сушења, потребно га је навлажити мешањем фракције угља са водом. Компонента за спајање се не додаје у смешу. Да се ​​гориво не распада, морају се поштовати два правила:

  • фракција производа на калибру не би требало да прелази 60 мм;
  • маса мора бити темељно измијешана док се не добије хомогена конзистенција.

  После кувања, смеша се ставља у форму и подвргава компресији. Овдје треба имати на уму да се маса обрађена ручном прешом не може транспортирати. Овај материјал има повећану крхкост за разлику од фабричког производа.

  Екструдери за пресовање угљене прашине

  Поред тога, произведени производ са сопственим рукама има ниску топлотну снагу. Дакле, зими ће бити потребно припремити велику количину чврстог горива, што захтијева не само мале напоре и додатне новчане трошкове.

  Употреба екструдера ће значајно убрзати рад на брикетима, истовремено побољшавајући ефикасност производа и његов квалитет.

  ВИДЕО: Тест продукције Камадо, Вебер, Пуухили

  Препоруке за паљење и складиштење

  Процес сагоревања чврстог горива из пресованог угља има слична правила, типична за традиционални угаљ. Пећ се надопуњује производом, сипа се са врха текућином за паљење и чека 3-4 минута како би се омогућило да елементи апсорбују смешу.

  Даље, додатну серију сувих брикета исамозатимни слој, који је импрегниран са алкохолном мешавином, запали се. У року од пола сата гориво ће потпуно изгорети и почети да гори, производећи истовремено јаку топлоту.

  Могуће је користити течност за паљење за брзину, али је могуће на традиционалан начин запалити бакалар и додати мало кокса.

  Зимску празнину чувајте на сухом и тамном мјесту, гдје нема директне сунчеве свјетлости. Такође треба да будете пажљиви и држите телевизор што је даље могуће од система грејања и извора отворене ватре, а брикети могу да се разбуктају.

  Треба имати на уму да се производи боје и високе температуре и влажности. Приликом стварања најбољих услова за складиштење, чврста горива неће изрезивати и задржати своје карактеристике већ неколико година.

  Као што је раније поменуто, производ се не препоручује да се често транспортује, лако се распада и распада када се не поштују правила превоза.

  ВИДЕО: Дрва против кокобо-скрикетова - што је профитабилније за грејање у зимској кући