У купатилу постављамо стропове са огледалима

Стропови са огледалима - модеран и одличан материјал за креирање јединственог дизајна у купатилу. Лако се монтирају на површину и веома су издржљиви. За израду стропова са огледалима можете користити или специјално стакло или сатенску тканину. Инсталација таквих објеката почиње са израдом клипа и прелиминарним означавањем површине.

огледало у купатилу на плафону: за и против

Ако одлучите да поставите огледало на плафон, морате узети у обзир све предности и недостатке такве обраде. Важно је напоменути да су предности зрцалних плафона много веће.

Предности стаклених плафона:

 1. Лијеп изглед. Миррор плафон изгледа луксузно и савршено у комбинацији са свим стиловима.
 2. Разноврсност фактура.
 3. Стаклени или сатенски плафони су еколошки производи.
 4. Висока отпорност на влагу. Стропови огледала се не деформишу под утицајем влаге и паре.
 5. Једноставна инсталација. Конструкција плафона је примитивна, па чак и почетник може да се носи са инсталацијом.
 6. Практичност. Стаклена или сатенска површина се лако пере. Осим тога, стропови огледала не акумулирају прашину и штетне кондензате.

Главни недостатак пресликаних плафона је њихова скупа вредност

Огледани плафони се узимају отприлике 10-20 центиметара од висине купатила. Препоручује се коришћење стакленог и сатенског платна само ако је висинакупатило досеже 2.3-2.6 метара.

Недостаци огледала:

 • Високи трошкови. Сатенске и огледала су скупље од гипсане жбуке или полиуретанских плочица.
 • Огледни стропови направљени од стакла, лако се ломе.
 • Сатенска платна мало искривљују светлост.

Инсталирамо стаклени плафон

Мат стаклени строп изгледа боље од сатена, али кошта мало више. Да бисте инсталирали такав дизајн не морате користити топлотни пиштољ или другу скупу опрему.

Пре постављања стакленог плафона, монтирајте угаони профил. Прво треба да избушите рупе у производу испод типле. Такође је неопходно да се суспензије инсталирају тако да њихова доња ивица буде у истој равни са угаоним профилима.

Огледало у купатилу може визуелно повећати простор ове собе

Даља инсталација се врши следећим редом:

 1. Поставите ожичење у простор јастука.
 2. Одрежите стаклену плочицу резом стакла. Не заборавите направити рупе испод светла.
 3. Осигурајте плочице на оквиру. Прво, потребно је да уметнете панел у профил са профилом, а затим га фиксирате помоћу типли.
 4. Додавање светлосних уређаја. Запамтите да сви уређаји морају бити скривени иза стаклених плочица.

Како инсталирати сатенски плафон

Сатенски плафони се уопште не разликују од стаклених платна. Међутим, сатенске плочице су мање издржљиве и издржљиве. Форинсталација дизајна ће вам требати топлотни пиштољ.

Пре уградње потребно је нанети ознаку на плафон и израчунати потребну количину материјала. Да бисте тачно направили ознаке на плафону, користите ласерски рулет.

Сатенски плафони су мање издржљиви и много крхкији, стога захтевају посебну прецизност при њиховој инсталацији

 • Подесите почетни профил. Причврстите производ металним вијцима.
 • Загрејте простор топлотним пиштољем. Монтирајте тканину тек када температура у просторији достигне 40 степени.
 • Пажљиво истегните тканину за затезање.
 • Затим фиксирајте филм дуж дијагонале. Користите квачице или квачице да их поправите. Затим оставите остатак филма оштрицом.
 • Инсталирајте стубове. Траку треба уметнути у отвор између зида и сатенског платна.

Оцене о огледалним плафонима

Оцене о огледалима су углавном позитивне. Многи тврде да је уз помоћ затезног стакла или сатенске тканине купка постала визуално већа и љепша.

Стаклени плафони визуелно проширују простор, скривају и храпавост стропа

.

Витали, 38 година:"Пре отприлике годину дана, он је инсталирао стаклени строп у купатилу. Изгледало је да купатило изгледа много боље. Поред тога, пресликани плафони су помогли да се сакрију дефекти на основној површини. Ингенерално, био сам задовољан резултатом. "

Међутим, постоји обрнута страна медаље. Многи коментари сугеришу да су пресликани плафони од сатенског платна неатрактивни и лако деформисани.

Елена, 29 лет:"Плитка с сатеном недавно је била постављена в купатило. Испрва ми се свидио резултат. Међутим, приметио је да сатенско платно искривљује светло. Вјерујем да је боље користити друге материјале за третман стропа у купаоници, јер сатенски стропови изгледају незагађено. "

Дизајн огледала у купатилу (видео)

Огледни плафони - универзално решење за третман купатила. Да бисте направили површину огледала, најбоље је користити стаклене тканине. Они коштају мало скупље, али изгледају боље и трајније. Препоручује се уградња сатенске тканине само ако не желите купити скупе материјале. Међутим, имајте на уму да ћете за уградњу сатенске крпе морати користити топлотни пиштољ.

Огледни плафони у купатилу (фото)
)