У јесен се бринула за плачу

Веиунки Росе - врста ружа које имају дуге стабљике. Дужина стабљике може досећи неколико метара. Они морају нужно подржавати. Цвеће је велико у различитим бојама и екстеријеру. Вијунке руже у пејзажном дизајну користе се за вертикално засађивање мањих архитектонских облика: лукови, перголе, алеје, ротонд и тако даље, украшавају зидове зграда и објеката, обављајући функцију расподјеле по зонама или скривајући домаћинства и стамбене објекте.

Исхрана љубичастих ружа у јесен

Зими ружа мора ићи са довољним залихама хранљивих материја. Почевши од августа, носе ојачање за корење пламтећих ружа, које се користе за специјално решење. На канту воде узети 10 г калијум сулфата, 25 г суперфосфата, 2,5 г борне киселине. Запремина добијеног раствора ће омогућити да се руже хране на четири квадратна метра.

Друга обрада ружа врши се почетком септембра, за коју се припрема рјешење, које укључује канту воде, 16 г калијевог монофосфата, 15 г суперфосфата. Исто решење (само разређено у три пута) корисно је за гнојење листова и клице биљке. Као ђубриво, можете користити готову зрнату композицију, на пример, ђубриво "Јесен".

Садња ткајуће руже у јесен

Пре него што пређемо на опис процеса слијетања, има смисла говорити о томе који материјал за слијетање дати предност. На продају долазе подлоге и руже, као и садницеруже вакцинисане дивљом ружом. У чему је разлика између њих? Вакцинисане руже се разликују од корена коријена чињеницом да њихов корен представља једну биљку, а изданак - други, то јест, уситњене сортне цвјетне руже пресађене до коријена кукова. Дакле, садња, и брига о брушеној ружи, иако благо, али другачије од садње и бриге за корен коронарне. На пример, дубина садње графт руже треба да буде таква да је место инокулације 10 цм испод површине површине. Тако постављена, ружа почиње да формира корене из културног дела грмља, а корени дивље руже, постепено умирући, губе своју сврху. Ако је место вакцине остављено изнад површине, биљка ће бити исцрпљена и на крају пропасти јер је културни дио садница зимзелен, а хипстер је листопадна биљка, а та разлика између инокулација и крмног биља у погрешној садњи ће довести до тужног краја.

Отпуштање и малчирање земљишта од ружа које плачу

Култивација или отпуштање земљишта након наводњавања одлаже испаравање влаге, побољшава измјену зрака и убија корове. Малчирање након отпуштања је веома корисно за руже. У врућим временским условима коријени ружа мање пате од прегревања и мање влаге испарава. Малч је незамјењив у борби против корова, као и болести и штеточина које паразитирају на површини тла. Под малчаром, корица се не формира од наводњавања, а земља није тако густо кондензована. Такође, испод малча постоје повољни услови за црве ипатогени микроорганизми - антагонисти. Малчирање тла: хумус, компост, тресетни тресет, љуска сунцокрета и хељде, гума, трска и слама, кора или игла меда (која још увијек има фитонцидна својства). Мулцх се сипа након коровања корова дебљине 3-8 цм, док се даље, када се олабави, помијеша са земљом, а труљење постаје додатна храна.

Подршка за траку

Поузданост. Основа би требала бити инхерентна стабилност уз довољну снагу. Другим речима, таква структура мора да издржи ткање бујних ружичастих грана. Сви ови дизајни, као што су лук, троножац и други, морају бити трајно причвршћени за земљу уз помоћ мина од гвожђа.

Украсно. У случају да ружа не може просути цео штанд, онда би структура требала изгледати привлачно и изгледати органски са дизајном окружења.

Одговарајућа сорта ружа. Огромне грађевине не могу се ни приближити ружама мале величине, а врло мали лукови након неког времена престају да одговарају високим стабљикама.

Компактност. Важно је придати велику важност таквом задатку подршке за руже које ткају као компактан простор. Уз помоћ тапета и статива можете

Исплативост. Понекад није могуће купити лукове са штандовима у готовом облику, јер је на то потребно потрошити доста финансија. Један од најбољих начина да одржите профитабилност је да сами направите штанд за руже.

Трансплантација трске у јесен

ЗаПресађивање ружа које се плачу треба уклонити из носача, везати избојке тако да не ометају процес копања. Коријени грма морају се пробавити у цијелом промјеру, одступити од удаљености од око 80 цм.Треба темељито очистити коријење, не оштетити коријенски систем, а да се не уздрма земаљска кома из коријена.

За руже је потребно припремити простор за слетање, чија дубина не смије бити мања од 70 цм. Ако желите пресадити неколико грмова, морате ископати рупу на удаљености од најмање један метар један од другог. Када се пресади у припремљени бунар, потребно је укоријенити корење, не треба их умотати, а врат корена треба уронити у земљу до дубине од 5 цм

.

После садње, земљиште око блатних ружа је добро ушушкано и обилно заливено. Неколико дана касније земља ће се смирити, и мораће да се сифонира, утисне и поново насели.

Често се формирају грмови цветних зрелих ружа. Обично се користе за украшавање башти, ограда, итд. Није лоше изгледати као слободне руже у композицији с ружама Давида Аустина. Да бисте то урадили, морате везати појединачне бичеве. Али не можете послати све избојке, јер ће завршити са чињеницом да пупољци са цветовима остају само на врху. Главне бичеве треба поставити хоризонтално, а процеси из њих могу бити усмерени у било ком правцу, а од њих је могуће формирати све снове.

Обрезивање јагода у јесен

Обрезивање залуталих ружа у јесен захтијева посебну пажњу. Када се извршипотребно је водити рачуна о развоју и расту вегетативних избојака, јер је обилно цвјетање у већини лабавих ружа могуће на расту прошле године. Јесенско подрезивање ружа зачињено је, као и прољеће, само оштрим резачем, тако да нема контракција изданака и пуцања изданка. Оштећени избојци тако постају потенцијални извор инфекције. Обрезивање изданака се врши нагнуто. Рез се налази изнад бубрега (не више од 5 мм). Ово ће осигурати довољну количину влаге. Дуже "конопље" зими може умријети, након чега постају центар инфекције биљке. Све резнице треба третирати вртним сортама (тако да патогени микроорганизми не улазе у изданке). Росе плестиц, чије обрезивање није правилно обављено, може се чак и заледити зими. Да би се то избегло, избојци се не могу озбиљно скратити.

Обрезивање ружа ражња у јесен врши се и за уклањање болесних и нецијепљених изданака. Остатак пуца мало се скрати. Стари грмови се помлађују кратким резањем. Стабљике ципринидних ружа благо су скраћене до здравог ткива, али мртве, слабе и болесне - зубобоља. Раздаљни избојци су најбољи за сагоревање.

Заливање безобзирних ружа у јесен

Добра брига о биљкама је пре свега право залијевање. Током вегетације, руже конзумирају много воде. У одсуству атмосферских падавина од појаве пупољака, као и након обрезивања биљака се залијевају сваких 10-12 дана.

Приликом заливања тла треба бити натопљена тако давлага продире дубоко у корење (1-2 канте по биљци). На 2-3 дан након наводњавања (или кише), потребно је попустити земљиште око биљке на дубини од 5-6 цм, што доприноси очувању влаге у земљишту и бољем приступу ваздуху до корена. Лабављење се може замијенити уситњавањем тла.

Недостатак влаге у земљишту утиче на раст ружа и повећава концентрацију соли из супстрата. Али увек треба имати на уму да превише залијевање из црева подиже влажност ваздуха, што доприноси ширењу болести гљива.

Вакцинација црногоричних ружа у јесен

Инокулирати руже на дивљу ружу само за једну сврху: што је прије могуће (за 1-2 године) и јефтиније добити и примијенити стандардне зимски отпорне саднице ружа. А коријен-руже за такав стандард могу се закључити само за 2-3 године, што је мање корисно за узгајиваче због пораста трошкова садница у вези са повећањем њихових трошкова. Осим тога, узгојене руже се добијају резањем полигона са три бубрега, а за хипстер вакцину користи се само један бубрег, што је за произвођаче много профитабилније. Очишћене иловаче, засађене тако да је мјесто инокулације изнад површине тла, краткотрајне су у односу на оне у којима доминирају корени, јер је дивља ружа листопадна биљка, а културне руже зимзелене. У процесу узгоја вакцинисаних ружа за такву разлику, инокулације и клинчићи доводе до постепеног осиромашења читаве биљке.

Како покрити лабаве руже за зиму

Постављањебио је далеко, морао је пружити не само право склониште, него и организирати припремни процес, који би требао почети од посљедњих љетних дана. Вхеианки руже престају са гнојењем азотним композицијама, али настављају са храњењем калијум-фосфором. То ће омогућити да клице боље сазрију. Прва таква обрада се препоручује у августу, за решење које ће вам бити потребно:

  • сумпорна киселина калијум (10 г);
  • суперфосфат (25 г);
  • борна киселина (2.5 г);
  • 10 литара воде.

Добијена количина решења се троши на парцели од 4 квадратна метра. Друга обрада таквог складишта врши се у првим данима септембра. У исто вријеме, потребно је значајно смањити залијевање ружа, покварити тло. Не можете резати пупољке како не бисте повећали раст нових изданака. Ако биљка и даље активно цвета и развија се, вегетацију треба зауставити стискањем изданака и савијањем стабљика око самих пупољака.

Пре поклопца плачљивих ружа, уклоните петељке и листове са доњих делова и уклоните бичеве са носача. Тада биљка лагано пригнетсиа на површину земље под тежином своје властите тежине. Ако биљка има ране или пукотине, оне могу бити посуте угљеном или обрађене обичним зеленилом.