Црвена и бела кухиња: 70 фотографија светлих унутрашњих идеја, комбинација боја и селекције тапета

Међу многим светлим и изванредним идејама за кухињски аранжман, црвено-бели дуо заузима готово водеће место.

Међутим, да би се добио исти модеран и леп ентеријер, који се може видети у многим фотографијама, требало би размотрити низ нијанси и специфичности реализације овог пројекта.

Опције за комбинације црвене и бијеле у кухињском интеријеру

Дизајн црвене и бијеле кухиње и њеног расположења овисе о томе која боја превладава и на којој се страни користе.

  • Одабир најбољих мат намјештаја у аранжману класичног, јапанског или еко стила. Када се користе такве фасаде, црвена је благо пригушена и може се користити у прилично великој количини, посебно у тоновима кораља и теракоте. Бијели онда могу бити тапете, завјесе с црвеним орнаментом, керамичка прегача или било која друга под плочицом.

  • Сјајне површине одговарају савременим правцима у унутрашњости. Они рефлектују светлост, што им омогућава да се користе у малим собама. У овом случају, кухињски сет може бити у једнаким пропорцијама у белој и црвеној боји. Коришћење велике количине боје ватре чини собу живљом, али визуелно не смањује простор.
  • Сет се може направити не само у црвено-бијелом дуету. Ова комбинација може бити допуњена црном плочом, као на слици испод. У црној боји, врата кућних апарата се такође могу извести.

  • Црно и црвено решење са белцимадетаљи - још једна опција за употребу радикалног трија. Приликом окретања на фасадама слушалица црна боја прегача и радне плоче, као и тапете и завјесе, као и намјештај благоваонице треба бити бијела. Често се таква комбинација користи са фасадама, украшеним пругама, званим "киша". Ова пругаста врата украшена су глатким случајним акордима који су изведени у модернистичком стилу: симулирајући кишне струје, ове линије се међусобно секу, стварајући динамичан интеријер. Занимљиво је да се такав декор може извршити и вертикалним пругама, како на следећој фотографији, тако иу хоризонтали, што битно мења карактер дизајна.
  • Поред црвено-белог двојца, могу постојати и неутрални пратиоци као што су металик сива, беж, нијансе млијека и врхња. Они су третирани са прегача и цоунтертоп, главни зидови, завјесе, и одабрати позадину у овој боји.
  • Најчешћа комбинација је црвено дно и бијели врх. Такав дует може бити имплементиран иу матираној иу сјајној резолуцији. Ова техника се користи у случају избора фасада "кише".

Које тапете и варијанте зидова треба користити у црвено-белој кухињи

Када се на фасадама намештаја користе црвено-бели дуо, остатак просторије треба да буде што је могуће више неутралан.

  • Ако читаву кухињу радите у бијелим тоновима, таква унутрашњост може бити прилично комплицирана да би се перципирала кроз стерилну чистоћу боје. Пожељно је одабрати нијансе - млијеко, врхње, крем. Онда ти то можешдизајн кухиње је мекши и удобнији. Мало топлија од беле, завесе, благо кремасте тапете. Најбоље је одабрати бијели врх, тамније дно - ово рјешење је прихватљиво за различите стилове, што се може видјети на слици испод. Ако у класицизму и еко стилу дно може бити дрвено, као и намјештај, те прегача и радна плоха, онда је у модерним стиловима уређења интеријера дно изведено у тамнијим бојама, а врх - у лакшим, понекад с сребрним нотама боја метала или бисера.
  • Црвена позадина има своје особености. Ако је бијели сет, а тапета је црвена, онда је најбоље користити бијели узорак и лијепљено платно само један или два зида. У том случају морате одабрати црвену плочицу, иако прегача може бити израђена од других материјала. Најбоље је изабрати ватрене тапете за трпезарију или за један зид који ће бити наглашен.
  • Алтернатива једнобојном рјешењу у црвеној боји је ватрено дно просторије и бијела боја за врх, као на фотографији на фотографији. Намјештај у исто вријеме може бити било које боје која је складна са црвено-бијелим двојцем. У пространој просторији, слушалице могу бити црно-црвене или црно-беле. У кухињском интеријеру скромнији простор намјештаја бира се или свијетао или свијетао, али у сваком случају није таман. Прилично њежно гледајте одлуку у стилу "Кише". Слушалице добијају глатке линије које ублажавају чак и црно-белу конфронтацију. Линије кише на фасадама чине строги облик класичног или минималистичког намештаја пријатнијим, као и нанект пхото.
  • Сет "дежевних" декорација може бити допуњен сличним узорком на зидовима и прозорима: такве тапете могу носити врх собе, одабрати завјесе сличног узорка. Прегача са усправном или хоризонталном шипком, која може бити паралелна и хаотична, изгледат ће органски.

Која боја ће помоћи да се црвена и бела кухиња хармонично и удобно

Сваки ентеријер захтева тачке и завршне ударце у композицији. На пример, мала кухиња може бити светла, али је њен врх боље разблажити стакленим фасадама, које визуелно олакшавају простор. У пространој и светлој просторији можете користити било какве акценте: завесе и прегачу са једним узорком, посуђе на отвореним полицама са орнаментом у боји главног намештаја или слушалица - гледајући тамо где постоји такав декор.

У црвеној кухињи можете користити предмете било које неутралне нијансе. Изгледа складно у соби уз превласт белог, плавог, светлозеленог, ружичастог и жутог. У таквим тоновима можете обојити врх слушалице, декор, прегачу, завесе, пултове, трпезарију.

Постоји много опција за комбинације, тако да је важно упоредити простор ваше кухиње, ваше предности и могућност да имплементирате дизајнерски пројекат са одабраним материјалима и нијансама. Тада можете доћи до таквог функционалног простора који ће бити истовремено и угодан.