Цртање металних врата величине, израда кутија и платна властитим рукама

Поуздана метална врата се користе готово свуда. Инсталирају се не само у становима вишеспратних зграда, већ иу приватним кућама, купатилима, различитим привредним зградама. Поред готових опција, неки људи више воле да креирају домаћи дизајн, у чему ће добра помоћ бити цртање металних врата.

Купите челично платно за врата и јединицу са квалитетом врата не иде увек. Први проблем је политика цена модерног грађевинског тржишта. Други проблем - понекад су врата врло специфична и врата за њега се праве само по појединачном налогу.

Постоји једноставан излаз из ове ситуације. Ако дотични производи нису на залихи, они се увијек могу направити сами. Метална врата су једноставног дизајна, што је урађено властитим рукама. Постоје различити цртежи за ово и још много тога. Самоградња ће имати потребан ниво квалитета, а износ потрошен на материјале неће бити висок. Сви радови на изради предњих врата су подијељени у неколико једноставних корака.

Потребни материјали, алат

Најскупља ствар коју требате је метал. Све остале компоненте и материјали не коштају превише, наравно, без обзира на декоративну декорацију. Ако грубо процените износ за све трошкове, онда ће вам требати не више од 100-150 долара. По тој цени немогуће је купити чак и сумњиве кинеске производе.

Што се тиче потребног радаматеријала, онда их има неколико. Треба да купите профилну цев - ће се уклопити са делом од 20? 40 мм Цев би требало да се купи у износу од 20 метара - ова запремина је довољна за израду блока стандардних димензија (ширине око 1 м и дужине 2 м). Количина материјала за друге димензије није тешко рачунати. У случају било каквих нејасних ситуација, вреди погледати скицу - данас можете наћи много цртежа металних врата и користити их за монтажу.

Метални лим је такође потребан. Његова дебљина не смије бити мања од 2,5 мм. Укупне димензије - испод величине будућих врата, односно отвора.

Треба припремити и петље, изабрати модел који је опремљен лежајем. Ове компоненте се купују у количини од три комада. Платно ће бити доста тешко, тако да су три петље најпоузданија опција.

Поред тога, потребни су додатни прибор, изолација, као и материјали за декоративну декорацију. Не заборавите потрошне материјале - то су кругови за електрични алат, електроде за заваривање, бушилице, потрошни материјали за шаблону.

Од алата је вредно припремити апарат за заваривање, сто за заваривање, бугарску, електричну бушилицу, електричну бум.

Припрема и мерење

Дакле, стандардна величина врата у већини станова је 2000? 800 или 2000? 900 мм Ако је постојећи прорез мањи или већи, онда можете направити тканину за посебну величину. Приликом мерења неопходно је осигурати да се зид мери, а не бетонили гипс.

У случају да је висина кутије нешто већа од 2000 мм, онда је потребно осигурати додатни оквир на врху или у бочном дијелу рупе, ако је његова ширина већа од 900 мм. Поред тога, треба да буде јасно неколико десетина милиметара на свакој страни кутије. Ова празнина је неопходна за уметање шава.

Ако је ширина рупе већа од 1500 мм, стручњаци препоручују израду чврсте (монолитне) и склопиве кутије. У викендицама у широким отворима, поред крила врата, два или више модула са стаклом који чине дизајн поузданијим и јачим и обављају декоративну функцију.

Кликни да отвориш у пуној величини.

У процесу припреме вреди и развој цртежа металних врата. Ако је платно за врата јединствено и ексклузивно, онда се цртеж врши властитим рукама. Ако је рупа стандардна и структура врата ће бити типично рјешење, онда можете користити стандардне цртеже.

Производња класичних металних врата

Класична челична врата су конструкција платна, кутије, шарки за врата, као и монтажне плоче.

Збирка кутија за врата

Стога је прво потребно саставити кутију или блок. Да би се то урадило, припремљена профилна цев се сече на параметре добијене током мерења. Језик је изведен под углом од 45 степени. Тачност сечења се може проверити спајањем два комада, а затим проверити дизајн са углом.

Постоји други начинбок продуцтион. У овој опцији, оквир се склапа од металног профила методом заваривања. Резултат је правоугаона конструкција. У процесу монтаже веома је важно да се контролише тачност углова, као и мерење дијагонала - то је тако да се елиминише ризик од изобличења блока.

Склоп оквира врата

У овом кораку се израђују радни предмети за будући оквир. У те сврхе ће стати метални угао. Потребно је одржавати размак између оквира врата и кутије са стране дворца - то је око 5 мм. С друге стране, биће довољно ако је размак 3 мм. Ово нису тачне бројке - на различитим цртежима металних врата ова величина може бити мало другачија. Да би било јасније, металне траке жељене дебљине се користе за мерење и контролу ових празнина.

Даље, профил је означен и исечен. Ставља се у кутију. Затим проверите геометријске карактеристике конструкције на дијагоналама. Ако је све исправно, онда са једне стране профила направите утор или утор за монтажу браве. Након тога, углови оквира се могу заварити, оквири око периметра су такође ухваћени у неколико тачака.

У овом кораку, већ је могуће заварити металне траке до оквира врата, који ће обављати функцију причврсних елемената за завршне материјале.

Производња крпе за врата

Креирање платна треба почети са означавањем. Потребно је водити рачуна о толеранцијама и нагибу лима на кутији врата од 10-15 цм, а такође узима у обзир и вакуум са стране шарки. Инразни цртежи металних врата је 5 мм.

Челични лим на цртежима и величина се реже уз помоћ Бугара и заварује на готов оквир. Унутар платна су заварена ребра. Треба их инсталирати хоризонтално. Ако је ниво ригидности недовољан, онда се њихова количина може повећати.

монтажа браве

Врата су скоро готова. Да бисте поставили замак, направите ознаке директно на платну. Постављање рупа испод рупе може бити обичан маркер. Затим, кроз налепнице, избушите рупу, која онда треба обрадити са фајлом. Даље се израђују рупе за причвршћивање елемената будућег дворца. Рупе су навојне, а уређај за закључавање фиксиран вијцима. На крају, подесите ручку.

Ово је типична инструкција која је погодна за већину браве, али структуре закључавања могу да варирају, сама инсталација зависи од производа.

петље

Пре него што заварите ове елементе до добијене структуре - врата и блок, морате их подмазати. Уз помоћ бугарског, места на која су повезани оквир и јединица врата су тачке које је претходно заробио апарат за заваривање. Шарке су фиксиране изнутра.

Причвршћивачи

Причврстити добијену структуру на отвор користећи металне траке. Потребна им је од 6 до 10 ком. Само заварују на кутију. Затим ће морати да избуше отворе испод анкер вијака.

Загревање и дорада

Врата су скоро спремна. Садаостаје само да се загрије. Изабрана верзија ваше топлотне изолације се реже и положи унутар тканине. Поставите грејач између ребара за крутост.

Након тога можете почети да украшавате унутрашњост врата. У те сврхе, шперплоча, ламиниране плоче и било који други материјал ће одговарати.

Метална врата са остакљеним и декоративним елементима

Најчешће се такви модели врата инсталирају у приватним кућама или у викендицама. Прозор обавља неколико функција - кроз њега можете видјети тко је дошао. Такође, стакло у ходнику ће бити много лакше. Декоративни елементи ће красити платно и дати му ексклузиван изглед.

Прозор на вратима мора бити изведен чак и када се челик сече. Када се направи, можете нацртати метална врата, која се налазе на почетку нашег чланка. На ободу правокутног или било којег другог облика рупе у челичном лиму, потребно је заварити арматуре. Величина треба одредити унапријед. Све остале фазе рада аналогне су технологијама израде класичних врата.

Након што је нацрт нацртан, стакло се поставља на мјесто означено испод прозора. Да би стакло било што поузданије, извана се често заварује украсна решетка од кованог жељеза.

Јединицу на вратима можете поставити и са разним додатним прибором. То могу бити затварачи, печати, очи и још много тога. Главно правило - окови требајубити квалитативни Тек тада ће трајати дуго времена.

Врата врата у односу на фабрику

Први минус је рационалност ове одлуке. Трошкови материјала и окова су значајна сума, док ће најједноставнија врата фабрике коштати 30% више, а уштедеће вам пуно времена и труда. Поред тога, важне су вам вештине заваривача. Ако немате довољно квалификација, постоји ризик од брака. У сваком случају, фабричко заваривање ће бити много боље.

Али, говорећи уопште, домаћа метална врата нису утопија, већ права стварност за оне са вјештинама заваривача и искуства са електричним апаратима.