Цијев вентилатора: 6 захтјева за дизајн

Вентилаторска цијев испуњава вентилацију канализацијског сустава. Неопходна је за вентилацију канализације на великим количинама одвода или малог пречника цеви. То је опрема љубитеља устаје има много нијанси и правила које треба поштовати.

Вентилаторска цијев: која је главна карактеристика

Цијев вентилатора одводи отпадне плинове. Он служи као функција вентилације. Такође, захваљујући вентилатору уређаја, уочава се оптимални притисак цеви.

Вентилаторска цев је инсталирана у скоро свим зградама. Али не свуда је његова инсталација обавезна.

Ова јединица није обавезна у једнокатним приватним кућама. У таквим зградама нема довољно великих количина одвода. Али у великим зградама морат ће се инсталирати цијев вентилатора.

Цеви за вентилаторе су више врста

Класификација вентилаторских цеви:

 • равна;
 • Монолитно колено;
 • адаптери;
 • Цев за савијање.

Избор оптималне опције зависи од стања саме канализације, стања и димензија цевовода. У тешким мјестима, имају кривине, али у једноставним они користе равне цијеви. Сам начин рада вентилаторских цеви је да, када се ваздух разводи у систему, кисеоник долази са улице.

Шта је вентилаторска цев за канализацију и потреба за њеном инсталацијом

Цијев вентилатора ствара вентилацију за канализацију. За вишекатну зграду, овај елемент се сматра неопходним. За мале куће саМала количина отпада може се обавити без вентилатора опреме. Али ако је количина отпада велика, онда у одсуству вентилације може се сломити водени печат, а неугодни мириси канализације ће се носити по поду. Цијев вентилатора контролира количину текућине у сифону.

Инсталација цеви вентилатора је потребна у следећим случајевима:

 1. више од једне купаонице у кући;
 2. Канализациони систем је опремљен септичком јамом, која се налази недалеко од куће;
 3. велика количина отпада;
 4. Са пречником од 110 мм.

Исправна инсталација вентилације канализације прописана је у СНПП. Важно је унапријед се упознати са свим нијансама инсталације. Вентилацијске цеви треба да имају пречник од 110 мм у приватним кућама.

Цев вентилатора контролише количину течности у сифону

Излаз цијеви не смије се проводити у поткровљу. Потребно је направити излаз на крову, поред димњака. Али не можете направити конкавни закључак.

Пластичне цеви се широко користе за санитарну вентилацију. Неки преферирају гвожђе. Димензије цеви одређује власник. Обратите пажњу на класификацију цеви на начин инсталације. Поставите угловну, директну и вертикалну монтажу. Директне цеви се инсталирају паралелно са тоалетом. Кутна монтажа се користи за сложено планирање куће. Вертикални успон се користи у домовима са неколико тоалета.

Захтеви за најнапредније судионике

Инсталација подразумева одређени рад на пројектовању. Изводи вентилаторВажну улогу, тако да се морате придржавати неких правила. Треба да реагује на посао.

Захтеви за најмодерније цеви:

 1. Оптимална излазна висина је 30 цм од крова;
 2. Ако кров има поткровље, онда треба повећати висину излаза на 3 м;
 3. Удаљеност од балкона и прозора треба бити 4 м;
 4. Почетак цеви мора бити изолован или у грејној просторији;
 5. Не можете направити џемпер са димњаком;
 6. Излаз је опремљен посебном капуљачом.

Инсталирање вентилаторских вентилатора значи одређени прорачунски рад.

У неким случајевима може се извести хоризонтални закључак. То је могуће уз индивидуалну изградњу. Такође, хоризонтални успон се изводи када нема довољно вратила за вертикалну инсталацију. Са таквим закључком, крај је опремљен решетком, а не капуљачом.

Карактеристике вентилаторске инсталације вентилатора

У кући на неколико катова неопходно је опремити цијев вентилатора. Ово је чудан контролер преливања одвода. Осим тога, због вентилације у кући не добија се вишак буке и неугодних мириса.

Предложениа за вградњу вентилаторских цеви:

 1. Пречник подизача треба да буде једнак вентилаторима разводне цеви;
 2. Излаз се може монтирати заједно са вентилацијом куће;
 3. Биће потребно направити температурни контраст између почетка и краја система: старт се поставља на топло место, а излаз је на отвореном;
 4. Једно повлачење ће бити довољно;
 5. Не препоручује сеИзводите монтажу испод кровног носача, јер ће се у супротном усправити.

Закључак треба извести са максималном прецизношћу. То захтева ослањање на низ правила и препорука. Максимална величина излазне цеви је 3 м, али се саветује да се придржи висина од 50 цм од скакавца. Поред тога, удаљеност од прозора и балкона треба да се одржава на 4 м.

Мали сифони могу изазвати неугодне мирисе у кући. Али ову функцију може испунити цијев вентилатора.

Припремни радови прије инсталације укључују оцјену канализацијског сустава. Гвожђе је замењено пластиком. Такође водите рачуна о алатима и материјалима. Пречник цеви треба да буде исти са пречником. Рад на уклањању цеви може се обавити сам.

Вентилација вентилатора треба да се изводи са максималном прецизношћу

Секвенца на инсталациата:

 1. Пластичне цеви спојене су прстеновима и силиконским заптивачем;
 2. За монтажу на зид, користе се металне обујмице;
 3. Затим се монтирају Т и адаптери;
 4. Затим се конструкција извлачи на кров, закључак се може заокружити или ставити на капуљачу тако да се не може ући оборина и смеће;
 5. У завршним фазама, систем се спаја на адаптере и поставља повратни вентил.

Пре него што се започне са радом, изводи се надземни успон. Предефинисана са локацијом излаза и типовима цеви. Потешкоће се могу јавити само током хоризонталне инсталације. Али ова верзија има вишеестетски изглед. Почевши од дна, постепено се крећући горе.

Повезивање вентилатора неповратног вентила

Понекад је вентилација опремљена повратним вентилом. Приликом уградње не можете се побринути за уклањање цијеви на крову. Пећ обавља и друге функције. Након уградње тоалета, одмах можете спојити неповратни вентил. Број вентила је одређен бројем купатила.

Начело дизајна није тешко. Када пада киша, долази до пораста амортизера и пролаза канала. Ако не користите тоалет дуго времена, онда у кући неће бити никаквих непријатних мириса. Уређај ће спасити кућу од непријатних посљедица стагнације.

Разделитви запорни вентил:

 • Ублажава проблеме повезане са погрешним нагибом цеви;
 • Заштита канализације од стајаћих арома, глодара и кукаца;
 • Препрека за повратни ток одвода.

Повратни вентил је подешен да се осуши

Повратни вентил можете инсталирати и споља и изнутра. Много зависи од врсте артикла. Вентил мора стајати на састанку за третман отпадних вода. Детаљи дизајна изгледају као латице, које су закривљене према тоалету.

Повратни вентил је подешен да се осуши. Нема потребе за наношењем масти, силикона или китова.

Унутрашња монтажа захтева добро чишћење површине. Такође је потребно деградирати премаз, али без употребе мазива. Сви инсталациони радови се изводе на сувој површини.

Закључак навијача је у пораступриватна кућа

\ т

Закључак вентилације на крову је као успон. Место изласка строго је регулисано грађевинским нормама и правилима. Важно је изградити ову документацију.

Пећ мора имати сљедећу висину:

 • На косом крову је довољно 50 цм;
 • На стану се не користи кров - 30 цм;
 • При употреби равног крова - 3 метра

Закључение на вентилациата на къса е върху

.

Узмите у обзир интервал од успона до прозора и балкона. Ова удаљеност није мања од 4 м, али комбинација излаза са димњаком је строго забрањена.

За све установе у кући се користи један закључак. Узмите цев пречника 110 мм. Узима у обзир нагиб према гасовима.

Забрањена је и излазна цев у поткровљу. Испод висећег крова, инсталација се такође не изводи. Чак и са капом у овом случају, цеви неће дуго трајати.

Инсталација цеви за вентилатор (видео)

Вентилаторска цев је дизајн који обавља функције вентилације и излази директно на кров. Потреба за инсталацијом одређује се количином отпада. Могуће је извршити монтажу успонског стуба властитим рукама, без помоћи стручњака.