Цене и карактеристике унутрашњих клизних врата

Шта чини такав погодан и свестран уређај званим "унутрашња клизна врата"? Вероватно су многи становници вишестамбених зграда, који нису упознати са унутрашњим прибором, виђали више пута у филмовима, на фотографији на интернету или чак у пријатељима овог елемента ситуације. Унутрашња клизна врата су врло органска и, по правилу, врло добро уклапају у намјештај собе, остављајући гостима куће угодан осјећај да власник стана има завидан укус.

садржај

 • предности инсталације
 • типови врата
 • Недостаци дизајна ентеријера
 • делови
 • О дизајну и цени

Одмах неинформирани могу имати питање: "Зашто се клизна врата-одјељак разликује од уобичајене преграде?". Одговор ће бити прилично баналан. Нема битних разлика. Уопштено, главна одлика су термини. Ако је рупа затворена једнака величини стандардне кутије за врата, онда ће се користити израз "врата". Ако је цела соба блокирана онда је то већ "клизна партиција".

предности инсталације

У правилу, опсег унутрашње опреме унутрашњостиутиче на разноврсност текстура , решења за боје и производњу материјала. Фотографије су пуне живописних детаља, представљајући клизна врата као елемент декорја у свој својој слави. А ове фотографије, по правилу, не варају!

Унутрашњи клизни системи заиста изгледају лако и естетски, постављени у рупу. Тканина за њихмогу бити направљени од разних материјала, од стакла до дрвета. Избор материјала ће, наравно, утицати на цену. Али за квалитет можете платити.

Љубитељи дрвених конструкција у дизајну стана моћи ће дуго радо гледати омиљени прибор куће, направљен у омиљеној завршници. Баш као и љубитељи унутрашњости стакла. Често се стаклена врата могу видјети у уредима, супермаркетима, институцијама. Иако су стаклени системи уграђени у куће, алииз непрозирног стакла . У овом случају, дизајн таквих врата је многобројан и то по различитим цијенама. Матирано стакло, гравирано, витраж, стакло са минирањем, обојено. У комбинацији са стаклом користи се и фурнир, пластика, метал.

Слична стаклена врата се обично израђују од каљеног стакла високе чврстоће или триплека. Има своје достојанство. Тешко је разбити таква врата под нормалним условима, само ако се потрудите да то урадите. У овом случају, чак иу овом случају, могуће је избјећи ране. Комади триплека остају заглављени на филму, а каљено стакло се распада на неколико великих и не-трауматских фрагмената.

Постоји још једна предност. Унутрашње клизне конструкције су погодне чак и за врло широке отворе . Вриједно је споменути и профитабилност. Унутрашњи клизни системи вам омогућавају да уштедите максимални слободни простор. То не може бити ирелевантно за мале стамбене просторе. Осим тога, породице у којима дјеца не могу бринути о таквом обичном, већ непријатном домаћинствуситуације које укључују радозналост детета када може да стисне прст. Темељни дизајн унутрашњих клизних врата ће вам омогућити да не бринете о томе. У исто време отварање кућних љубимаца или скица једноставно неће бити узалуд.

типови врата

Унутрашња клизна врата могу бити:

 1. једносмерни
 2. мултифиламент

Истовремено у категорији вишеслојних клизних врата могуће су различите варијанте:

 • шкољкаши
 • трострука
 • цхетиреххострцхатие
 • ретки примери са бројнијим деловима

Једнозидни чешће се користе у малим собама. Када се отварају, они се честопомерају , што добро штеди простор. Нема потребе да инсталирате кутију, али сама рупа захтева висококвалитетну завршну обраду. Причврстити овај поглед може бити или на плафон, или на зидове. Цена појединачних представника таквих врата, по правилу, је прихватљива, него што је више од њихових конститутивних колега. Иако, по алтернативној цијени, можете инсталирати врата конструктивно смјештена унутар лажног зида сухозида. Ова опција је могућа уз озбиљну реконструкцију простора или на мјесту гдје је изграђен нови зид.

шкољкашизахтевају широк отвор . Одлично се носи са декоративном функцијом. Погодније за укупне димензије. Од обичних унутрашњих клизних система они се разликују по томе што се не састоје од једног чврстог елемента, већ од две половине. Једна од њих је могућалоцк да би га отворили. Бесплатно коришћење у другој половини. Цена мекушаца примерака често веће.

У зависности од инсталираних структура способна да клизна врата отворена од врата или унутар њега.

Недостаци унутрашњости десигнс

клизна врата имају своје недостатке. Они су брзо истроше ваљка механизам. Због њихове обрадиве не пореде. Живот може бити много мање Двокрилна врата је практично вечно. Да служе дуже и врата без проблема, ваљци треба подмазати периодично уље за подмазивање.

Имајте на уму да је тежина тканине зависи од оптерећења, која може издржати водиче. Тешка врата Стручњаци саветујуда заврши двоструку сет ваљака.Стандардни сет средња два, али боље да их не спаси, да плате мало за цијену и како само четири до избегавања проблема.

Осим тога, таква кућиште елемент има веома ниску звучну изолацију. Шта би требало да размотре свој избор. Ако живео врви члана породице, ова врата не може бити најбољи избор. Између осталог, они имају слабу цурење јер између зида и крила врата је увек мала удаљеност.

Завршетак детаљно

који долази са овом додатном опремом за кућу? Обично, системи су завршени по ниској механизам цена отварања једног или супротним правцима. Такођер симултано механизам отварања, автопорохом, затварачи и, наравно,арматуре, ручке, браве. Такође, понекад, уз додатну цену, за додатну накнаду, снабдевајуоригинални механизам отвореног типа , који савршено надопуњује модеран ентеријер.

Занимљиво је да овај дио дома не може бити само интеријер. За приближно исту цијену и без већих разлика у уградњи клизних врата могу се користити за комплетан сет уграђених ормара.

Украсне траке савршено помажу сакрити механизам врата. Чврсто ухваћени од стране водича, они се лако крећу по њима, не коче и не скачу. А ако желите и уз додатни трошак, од инсталатера унутрашњих клизних система можете затражити да направите водиче који ће се продубити у поду, што ће вам омогућити да без прагова и повећате сигурност вашег дома. У овом случају, тканина се помиче уздуж трачница помоћу ваљака. У добрим интеријерима дизајнира се при одговарајућем кретању цијена готово нечујно. Системи са унутрашњом ценом могу бити нешто мањи са карактеристичним звуком. Али купац је измислио цену.

Врата која се померају паралелно са зидом подешавају се на следећи начин.Зид је причвршћен за шипку , која, заузврат, осигурава клизни механизам, на који се помичу и котрљају. Ови ваљци имају држач који их фиксира на врху врата. На дну врата је одрезан жлеб који одговара квадратићу, који држи врата од бочних осцилација. Рез и управљање се затим побољшавају одабраним елементом.

Врата-оловка, како се врата зову, тоотворена од зида, често опремљена касетама, које су укључене у цијену клизног система. Само у касетама и постоји техничка разлика. Касета је метални оквир, који је уметнут директно у зид. Процес је доста енергетски интензиван и најбоље га раде професионалци. Морате разбити зид, уметнути оквир, затворити панеле. Такав дизајн је, међутим, много издржљивији. Уложак је чврсто заштићен од оштећења.

О дизајну и цени

Љубитељи јапанских интеријера приликом постављања унутрашњих клизних врата ће, наравно, бити задовољни. Сличне папирне преграде се спомињу први када се представљају јапанске куће. Али, зачудо, овај стил је одличан за унутрашњост земље. Ако клијент има новац, онда може себи приуштити високу цијену да у својој кући инсталира унутрашњоствеличанственог барока или царства . Унутрашње клизне конструкције добро ће се уклопити у такав стил. Па, наравно, и власници традиционалне модерне стамбене ситуације ће бити срећни. Дизајн ентеријера клизних структура ће украсити свој дом својим јединственим трендовима оригиналности.

На крају, данас их нема толико у својој имовини. Можда они верују да ће наћи веома високе цене. Али, у правилу, данас су цијене таквих врата прихватљиве у оффлине и онлине трговинама. Најјефтиније се може наћи по цијени од 5 тисућа рубаља, цијена оловака обично почиње на 10 тисућа. Добри руски моделифабрике и произвођачи могу изаћии за 20 хиљада рубаља . А за скупа италијанска врата из низа морат ћете платити више новца. Њихова цена је заиста невероватна, али ће бити бренд.

Унутрашња клизна врата
)