Трансплантација медењака, трансплантација пчела

Трансплантација Хонеисуцкле-аје једнократни догађај. Ако не промените локацију, грм ће и даље доносити богату жетву дуги низ година. Али постоје случајеви када биљка само треба да буде премјештена. На примјер, мијењате планирање вртног простора, или морате другачије садити друге биљке. Може бити много разлога. Ако исправно пресадите козје крв, онда ће и најстарији грм преживјети и наставити да доноси жетву.

Кад је трансплантирана козја крвавица

Биљка се боље апсорбује на новом месту ако је трансплантација обављена током периода одмора. У овом грму овај тренутак пада на крај љета - средином јесени. Све зависи директно од сорте биљке. Период одмора почиње са радом од тренутка напуштања лишћа орлових ноктију.

Ово је важно!Трансплантација пчела у пролећној сезони није пожељна, јер је период одмора у грму прерано. Када се земља потпуно одмрзне и имаћете прилику да ископате грмље, козја крв ће већ проточити сок, а самим тим и мање оштећење кореновог система или грана ће бити штетно за грм.

Како припремити ново место за трансплантацију меденог месеца

Коренски систем ископане биљке се врло брзо суши, па је потребно одмах пресадити. Величина јаме за слијетање би требала бити већа од старе површине. Овај параметар ће помоћи коренима да се не сломе. Земља треба да буде светла. Не заборавите на храњење! Тренутно суброј се може повећати неколико пута. Ако користите стајњак, онда узмите само зрело, тако да корени не изгоре.

Хов то плант хонеисуцкле

Припрема биљке почиње са његовом култивацијом. У растућем грму оставите више од половине дужине гране. Уклоните све суве гране. Младом козном ногу не треба овај догађај, довољно је уклонити сломљене гране. Да би је копали, срушио га је точак за бушење. Ако је пречник коријена превелик и не може се пробавити, може се смањити изрезивањем неких коријена. Али не заборавите да ће такво решење повећати период адаптације грма на новој локацији. Дугачко орлови нокти се ставља на страну чврстог платна. Након тога неколико људи носи биљку на ново мјесто.

Како посадити орлови нокти на ново место

Коренски систем је пажљиво постављен на нови сајт. Ако је корен оштећен, онда га пажљиво исечите секуритором или ножем. Коријенски топ без дубине од 4 цм. Након слијетања, земља се сипа у воду и исправља. Да би влага била мање испаравана, круг око цеви је малч.

Какво ђубриво прави орлови нокти за ново место

Током трансплантације, биљка је под стресом. За најбржу адаптацију козје коже у земљи, неопходно је рационално направити елементе трагова хранљивих материја. Први пресвлак је уведен у јесен током трансплантације, затим у пролеће. Користи азотна, фосфатна и калијумова ђубрива. Први ће појачати раст избојака, други -ће помоћи у развоју коријенског система, трећи - ће произвести имунитет пчела за болести.