Топли под испод ламината: 3 опције

Под ламинатом се може поставити и електрични и водено топли под Ламинат (ламинирана плоча) је модерна подна облога на бази дрвета. Ова подна облога карактеризира висока чврстоћа, отпорност на хабање, релативна влажност (овисно о класи), лакоћа уградње и лијеп изглед. Информације о класи и главним особинама ламината могу се наћи на ознаци овог завршног материјала. Пре него што изаберете и направите топли под испод ламината, требало би да купите ламиниране плоче од 32-34. Какво подно грејање са ламинираним дрвеним подом треба изабрати и шта треба узети у обзир - читајте даље.

Подно грејање под ламинатом: неопходни услови

Подно грејање са грејањем - једна од најудобнијих, практичних и естетских опција за грејање. Топли подови пружају физиолошку удобност и еколошки су прихватљивији од радијаторског гријања.

Постоје сљедеће врсте подних облога под ламинираним влакнима:

 • инфра-црвени електрични;
 • вода;
 • Електрични кабл.

Препоручује се да се база постави пре полагања топлог пода

Сваки од горе поменутих типова пода има своје карактеристике, које треба претходно анализирати прије него што се изабере топли под. Поред тога, мора се узети у обзир да се ламинат, као дрвни материјал, боји влаге, и да издржи загревање на 26-27 ° Ц.

Разлика у висини између базе пода пре полагања завршног премаза,Не би требало да буде више од 3 мм /1 м. Избор подног грејања под ламинираним плочама од влакана зависи од неколико фактора - квалитета и једнакости подлоге, нивоа влажности у просторији, жељене температуре пода итд.

Ламинатно подно грејање: шта треба узети у обзир

Топли подови под ламинатним подом могу бити израђени тако да задовоље основне захтјеве за уградњу ламината како би се избјегли даљњи озбиљни проблеми у раду.

Наиме:

 1. Висина подлоге испод ламината не смије бити већа од 3 мм (углавном се постиже израдом бетонске карике).
 2. Потребно је да се на подлогу стави филмска баријера одређене дебљине (не мања од 200 микрона).
 3. Полагање између баријера за пару и ламината супстрата (дрво плуте, пјенасти полистирен, екструдирани полиетилен, итд.).
 4. Уређај је ефикасан, једноставан за руковање и поправак топлог пода.

Приликом полагања топлог пода под ламинат треба узети у обзир врсту просторије и дебљину пода

Сваки тип грејног пода од ламинираних плоча има своје особине уградње, поправке и рада. Потребно је пажљиво проучити упутства и нијансе инсталације и рада прије почетка рада.

Електрични грејани под под ламинатом: уређај и карактеристике

За уређај, топло електрично поље испод ламинираног плоча, препоручљиво је користити готову термичку подлогу. У овом случају, електро-подна облога кабла треба бити изведена на одређени начинсеквенце.

Наиме:

 1. Терморегулатор пода се поставља на зид на одабраном месту на висини од око 30 цм
 2. За сензор температуре пода направљен је жлеб попречног пресека 20к20 мм. У том случају, параметри напајања и ожичења треба да одговарају снази топлог пода.
 3. Припремите глатку, без пукотина, чисту бетонску кошуљицу да бисте створили топли под. Затим постоје места где се не мора полагати топли под - испод намештаја, водоводне инсталације итд.
 4. Грејне простирке се полажу без преклапања и преласка кабла. Корекција величине отирача се врши резањем на фрагменте, без оштећења грејног кабла.
 5. Жице за монтажу грејне подлоге излазе у кутију за демонтажу термостата.
 6. Све жице и кутије треба да се налазе у удубљењима који су урезани у подлогу, зид или трзај.
 7. Монтирани топли под је тестиран у складу са упутством за инсталацију.

Температурни сензор се поставља у специјалну цев која је укључена у испоруку. Крај цеви са термоелементом чврсто затвара поклопац како би се избегло ударање грађевинских смеша и раствора. Сензор се поставља у рупу припремљену у поду и излази у кутију за декомпресију. Жлеб у поду и зиду, гдје се налази сензор са жицама, испуњен је цементним малтером. Крајеви жица термалних отирача и термоелемента морају бити ометани и спојени на терминал термостата. Затим, 1 минут, тестирајте перформансе система премаинструкција.

Међу предностима електричног подног гријања треба бити дуги вијек трајања и учинковитост

Након постављања пладња, подлога која се не боји загријавања. На врху уграђеног топлог пода и облоге налази се ламинат.

Топло електрично поље, које покрива око 70% просторије, пружа гријање просторије, као и аутономно гријање, и има високу учинковитост. Поред тога, боље је користити претходно израђене термичке подлоге за подне каблове, које се лако монтирају и демонтирају у складу са упутствима.

Ламинат на топлом поду загревања воде: важни моменти

Квалитет плочице за систем за загревање воде почиње са пројектом. Пројекат садржи основне податке као што су процијењено оптерећење на систем гријања, локација дистрибуције колектора, локација цјевовода за гријање, систем поравнања температурних сензора.

Исправна подна облога са загревањем воде може бити како следи:

 1. Поравнајте и очистите под за постављање пода.
 2. Припремљена подлога је израђена од хидроизолационог материјала (полиетиленски филм дебљине 100 микрона).
 3. На ободу просторије постављен је влажни простор с топлим подом. Затим морате ставити топлотну изолацију (нпр. Полистирен).
 4. Затим морате инсталирати арматурну мрежу и монтирати загријане контуре.
 5. Бетонска кошуљица (дебљине од 5 до 10 цм) се сипа на површину пода под притиском.
 6. Следи полиетиленска фолија, облога иламинатни подови

Пре уградње пода са воденим хлађењем, прочитајте стручни савет

Пројекат даје метод и корак монтаже контура. Затим је круг спојен на колектор топлог пода, балансирање колектора (према дизајнерској табели балансирања) и проверу система на непропусност. Висококвалитетне, трајне и ефикасне подне облоге са загревањем воде под ламинираним плочама могу се пројектовати и изводити само од стране лиценцираних фирми које пружају инсталацију и пуштање у рад водонепропусних подова.

Инфра-црвени под под ламинатом: карактеристике уређаја

Трака (инфрацрвени) под има следеће непорециве предности, као што су лакоћа и лакоћа инсталације, демонтажа, рад и поправка, као и висока ефикасност. Алгоритам за слагање инфрацрвених филмова је једноставан.

инсталација:

 1. Одређује се површина која се премазује термалним филмом. Важно је не заборавити да се под нејасним предметима и намјештајем термопластика не уклапа.
 2. Избор места за терморегулатор на зиду.
 3. На целој подној површини просторије постављен је материјал који рефлектује топлоту (мат), који се причвршћује хефталицом или двостраном љепљивом траком. Између њих, траке од материјала који рефлектује топлоту су такође фиксиране са вискилом.
 4. Термички филм разлаже на слој који рефлектује топлоту са бакарном траком. Термални филм изрежите на траке тражене величине.
 5. Повезујемо изолацију. Да бисмо то урадили, изолујемо битуменску изолацију тачке искључења бакарне сабирнице.
 6. Подни топлотни сензор се инсталира уз помоћ битуменске изолације под термо филмом на црној траки грејног елемента.

Приликом куповине инфрацрвеног топлог пода потребно је од продавца затражити потврду о његовом квалитету

Испод прикљученог сензора, жице и контактне стезаљке у матрици које рефлектују топлоту се праве рупе за одржавање једнакости пода. Жице у примљеним удубљењима се полажу траком. Плоча за монтажу на зид постављена је на зид. Жице се повезују са термостатом у складу са упутством. Са енергетским системом већим од 2 кВ, повезивање термостата са мрежом врши се помоћу посебног строја. Након тога се врши тестирање система да би се проверила одсутност варница, итд. (Максимална температура - не више од 30 ° Ц).

Изолација мора обавезно да покрива цео попречни пресек сребрних контаката, који повезују грејне траке од карбонских влакана са бакарном сабирницом. На бакарној сабирници, на мјестима будућег спајања жица, потребно је фиксирати контактне стезаљке. Треба имати у виду да контактне стезаљке морају бити постављене тако да је једна страна споља, тј. Површина бакарне траке, а друга унутар термалног филма. Стезаљке контаката су чврсто стегнуте клештима. Термички филм се фиксира љепљивом траком између себе и на рефлекторима који рефлектују топлоту како би се искључила могућност помака. Затим морате причврстити голе жице на контактне стезаљке и причврстити вијке.

Све тачке напајања жице на термофилу су изолованедва сегмента изолације од комплета.

У овом случају, сребрни контакти треба да буду потпуно изоловани дуж целе линије сечења. Након тога је потребно провјерити исправност изолације свих мјеста спајања жица, термалног филма и свих линија реза аутобуса. Након тестирања потребно је под ламинат ставити заштитну полиетиленску фолију или посебну подлогу. Ламинат се поставља одмах на полиетиленски филм или подлогу. Приликом уградње ламината не може се дозволити оштећење термалног филма.

Како ставити топлу под испод ламината (видео)

Сумирајући, може се примијетити да је најпрактичнија, најједноставнија за инсталацију, поправку, употребу и максимално сигурна опција за топлу подну под ламинирану плочу од влакана инфрацрвени филм.