Тиркизна кухиња: 40 фотографија идеја кухињског ентеријера у тиркизним тоновима

Све нијансе: од свијетло плаве до засићене морске валове - одлична опција за стварање умирујуће и опуштајуће унутрашње кухиње.

Више плавих нота чини дизајн хладнијим и деликатнијим, док ће богата тиркизна зеленила учинити собу топлијом и тајновитијом.

Кухиња у тиркизним тоновима: како се комбинују тонови и стилови дизајна

Лагана и ненаметљива плаво-плава тиркизна нијанса се користи у аранжману јела у сеоском стилу. Овдје се често могу видјети сиво-плаве фасаде, као да се перу временом, пастелне тапете и као изблиједјеле завјесе. У овом ентеријеру комбинована је једноставност линија, немарност обраде и елеганција изабране палете.

Земља се може реализовати и уз помоћ прилично светле плаве боје. Складан је у обради кухињске прегаче: такав ће бити цријеп или мали мозаик у једном тону или у комбинацији са бијело-зеленим или чак црно-бијелим дуетом.

Морски стил кухиње чешће "бира" богату и прилично јарко тиркизну боју, која је повезана са сјеном морских валова. Може постојати или слушалица или нијанса зидова, стропова и подова, као на сљедећој фотографији овдје.

Минимализам и висока технологија могу користити и светле и тамне нијансе, које се најчешће користе у сјајној изведби.

Која боја је тиркизна у комбинацији са

  • Традиционални пратилац у тиркизној кухињи је бела. Бели и плави дуо - честокористи се у морском и медитеранском стилу. Изгледа величанствено као плава слушалица на позадини снежно-белих зидова и снежно-белог намештаја на позадини тиркизних зидова. Треба имати у виду да је комбинација бијело-тиркизна прилично хладна, иако у својој строгости не губи своју мистерију.
  • Комбинација сиво-тиркизна ће бити веома строга. Ово је стандардни дуо за модерну кухињу, у чијој унутрашњости се велика пажња посвећује технологији и функционалности. Сиво-плави прибор често се користи на белом намештају, иу плавим слушалицама. Луксузни дуо графитно сивог намештаја светло плаве боје у завршници: стропови и завесе могу бити небески, док тапете морају остати бијеле или млијечне.
  • Топлија кухиња ће направити комбинацију тиркизне и бисерне ноте, бисерне ноте које додају мистерију и без магичне атмосфере. Прекрасне ружичасте завесе, плафони, кецеља и плави сјај.
  • Мека и удобна унутрашњост долази у беж-плавом дуету, као што се види на фотографији. Беж позадина ће постати неутрална позадина за бујну боју поморског намјештаја. У исто време, беж слушалице ће спектакуларно изгледати на позадини сјајне тиркизне кецеље. У беж-плавом модерном интеријеру нема потребе за додатном декорацијом, што треба узети у обзир при одабиру стила.
  • Хармонични дуети плаве са жутом, светлозеленом и чоколадом. Што је тиркизна кухиња светлија, то би требао бити лакши пратилац, иако изузетак може битиБудите дубоко у боји морског вала, у комбинацији са чоколадном или тамном дрвеном нијансом. У било којој од ових комбинација, унутрашњост изгледа топлије него у сивом или бијело-тиркизном дизајну.
  • Друго класично решење је црна и тиркизна кухиња. У овом двојцу плава постаје дубока, а кухиња постаје сувише оштра. Стога се препоручује да се не користи радикално црна боја, а тамно сива, која ће изгледати мало мекше.

Карактеристике обраде тиркизне кухиње

Како направити под

Избор секса у првом реду зависи од стила ентеријера. У топлој и пријатној земљи најбоље дрвене облоге. Можете да их одаберете у тону радне површине и прегачи да би композиција била комплетна.

У морском стилу, дрво може бити дјеломично прекривено зидовима. У унутрашњости са дрвеним подом ће бити прикладан плафон са голим дрвеним гредама.

Интересантно решење за данашњи дизајн биће тиркизни под који симулира морске таласе. Ова опција се најбоље користи само у комбинацији са светлим или дрвеним намештајем. Не треба одабрати плаву подну облогу у комбинацији са сличним намјештајем.

Изненађујуће изгледа као прозиран под са декором испод њега, без обзира на стил ентеријера. Можете користити фотографију морских дубина, црне и бијеле плочице, ријечни пијесак и корњаче - све то ће бити хармонично одабраном окружењу и другим акцентима у кухињи.

Под може покрити и плочице. Може бити сива, бијела па чак и црна тиркизнакомбинација. Најчешће се слаже у шах. Могуће је подијелити боје зонирањем простора, дијељењем радних и благоваоница.

Које тапете и материјале за подизање зидова

Зидови се могу обојити, обојити тапетама или малтерисати. Боја премаза зависи од боје у којој је одабран кухињски сет. Светли зидови обично се комбинују са лаганом прегачом и радном површином, а фасаде се бирају у тиркиз. У беж-плавом дизајну, на пример, са намештајем неутралне боје, складне светле нијансе зидова.

Али немојте користити једнобојну тиркизну површину на цијелом зиду кухиње. Органска комбинација комбиноваће текстуру са обрасцем. На пример, позадински зидови могу бити обојени у монокроматској боји морског вала, а нагласак је боље прекрити тапет са шаблоном у беж-тиркизном дуету. То јест, користећи тапете са обрасцем у главним тоновима просторије.

Плафон у тиркизној кухињи

Традиционално, строп у кухињи је бијеле или млијечне у мат изведби. Наравно, можете применити и друге нијансе. У морском и медитеранском стилу, можете симулирати отворено небо одабиром напетог стропа у сиво-плавом тону или прозирном листу примјењене фотографије.

Интересантно решење ће бити тиркизни плафон, али ће онда постати нагласак у соби, тако да не можете користити исту боју на фасадама слушалица или зидних облога - само детаљи, као што су завесе, тапете на акценту, декор ће остати.

Прегача, стони врх, декор

\ т

Непобједива варијанта ће бити плочица за прегачу у било којем стилу. Ово је класично решење које је трајно и функционално. За тиркизну кухињу можете одабрати бијелу плочицу у тону стола или ставити мозаик. Нестандардни ће бити дизајн радног екрана у црном и сиво-плавом дуету, као иу комбинацији са белим. Користите одабрану комбинацију треба да буде у декор: можете одабрати одговарајуће завјесе, неколико свјетиљки, јастуке за кауч.

Плочица може покрити не само прегачу, већ и читав радни зид, ако слушалице не заузимају целу раван. Ова техника се често користи у земљи, гдје је површина за кухање обликована испод пећи или камина. Биће занимљиво изгледати као сунчане нијансе. У исто вријеме, стол се може направити у тону фасада слушалице, јер главни нагласак постаје плочица на радном зиду. Завјесе су тако одабране у боји акцента.

Модерно и функционално рјешење данас је мршава - стаклена прегача са фотографијом. Екран може бити једнобојан, а онда долази са висококвалитетним позадинским осветљењем. Овакав дизајн радног простора ће учинити романтични ентеријер, без обзира на боју мршавог. За светле слушалице се по правилу бира светла прегача, а за засићене је бледа и неприметнија. У овом случају, најбоље је одабрати завјесе у тону радног зида. Али, ако је соба мала, боље је дати предност свијетлом окружењу, остављајући тиркиз само у фасадама иу неколико детаља украса.