Теписи Хеат Сет-а: шта је то, предности и мане, састав нумера, критике

Људи из давних времена украшавали су своје домове саговима и њиховом сличношћу. У зору времена, то су биле грубе животиње, а онда су замениле природне скупе тканине и све то исто крзно, али живећи у КСКСИ веку, можете си приуштити да направите корак даље користећи тепихе које је створила технологија Хеат Сет.

Шта је технологија грејања?

Ако не улазите у детаље, онда је сировина за израду тепиха производ рафинације нафте - полипропилена. Немојте се плашити компликованих речи. У ствари, ово су само универзалне синтетичке грануле, које у својој коначној верзији о мекоћи, љепоти и животном вијеку нису инфериорни теписи од природних тканина.

Може се рећи да се ради о обичној пластици која је проширена и даље третирана.


Предности и недостаци

Производи произведени коришћењем најновије технологије топлотног сета имају неколико предности:

 • Незахтевни су у њези и брзо се суше након влажног чишћења, тако да се не можете плашити да их контамирате.
 • Отпоран на сагоревање и не боји се директне сунчеве светлости.
 • Имају веома лепу текстуру гомиле, тако да се често постављају код деце.
 • Може се креирати било којим обрасцем, украсом или бојом, тако да стилска ограничења у таквим моделима практично не постоје.
 • Имају неутралан мирис.


 • Не изазивати алергијску реакцију.
 • Не акумулирати прашину и прљавштину (уз одговарајуће чишћење).
 • Не акумулиратистатички електрицитет
 • У таквим теписима, кртица се не може појавити, за разлику од вунених и ткалаца.
 • Они су релативно лагани.

Поред тога, вредно је напоменути низ важних предности и недостатака висококвалитетних мадраца произведених коришћењем модерне технологије:

 • Главна предност таквих производа је цијена. Можете одабрати тепих који изгледају као перзијско платно, футуристички дизајн палете или слатка дјечја подлога с омиљеним цртаним ликовима. Цена ће у великој мери зависити од снимака. У поређењу са теписима од природних тканина, Хеат Сет производи су понекад јефтинији. Неки модели су тако јефтини да можете мијењати стил или гаму боја барем сваког мјесеца!
 • Други одличан плус је дуг вијек трајања. Упркос чињеници да произвођачи прво упозоравају да такви производи нису пројектовани стотинама година, ау музејима је мало вероватно да ће се икада појавити, за ствари које се стално користе, минимални животни век је прилично велик - 5 година. Када се брине о систематској нези и ретко користи тепих, може да траје дуже.


Добро погледајте, а има и недостатака?

Недостаци ових аспеката могу бити названи стријама, него нијансама које треба узети у обзир приликом куповине.

 • Прва ствар коју произвођачи препоручују да обрате пажњу је склоност да се гомила разбије под утјецајем гравитације. То значи да нећете моћи да померите тепих на истакнуто место.након неколико мјесеци стајао је на њему тешки ормар. Влакна су прилично танка и лако савинута, али се не могу савити уназад.
 • Друга карактеристика је топљење пилота под утицајем високих температура, тако да ови теписи не би требало да се налазе поред грејача који раде пуном снагом, веома врућих батерија и камина.Употреба у унутрашњости

Не постоје строга ограничења. Такав поклопац може бити смјештен у дневној соби, купаоници или дјечјој соби. Главни критеријум је проходност. Што је виши, тепих ће брже изгубити свој првобитни облик и боју. Ако сте га купили у декоративне сврхе, побрините се да нема непотребне манипулације са гомилом.

Ако је ово функционални елемент унутрашњости и очекујете да ће остати са вама дуго времена, боље је одмах купити другу копију за будућност, поготово зато што то цијена производа у потпуности дозвољава.


Како бринути?

Као и многе ствари направљене на бази синтетичких влакана, такви теписи не пружају посебну негу или специјалне производе за чишћење. Довољно је да се чишћење врши усисивачем једном недељно, а то може бити, као и обично, суво и чишћење уз употребу воде.

 • За максималну чистоћу боље је усисати и предњу и задњу страну тепиха.
 • Ако на платну постоји мрља, немојте се плашити да користите обичан сапунски раствор или било које средство за чишћење тепиха. Немојте се плашити да покварите слику иливилли
 • Немојте сушити тепих сушилом за косу или гријачем. Суши се довољно брзо, али високе температуре могу оштетити гомилу. Најбоље је да тепих виси хоризонтално, тако да је брже да се ослободите вишка влаге. Дозволите да се осушите.Детаљна технологија грејања

Док стварате ткане или вунене тепихе и трагове, вероватно знате или бар претпостављате. Али шта је са процесом прераде честица уља?

Погледајмо детаље.

 • У процесу прераде "црног злата" један од добијених елемената постаје полипропиленски гранулат. То је главни елемент који је део. Округле, благо замагљене куглице, које у будућности постају гомиле.
 • Прво, гранулама се додаје одређена количина пигмента у боји како би се добила жељена боја за будуће нити.
 • Даље, помоћу филтера и под утицајем штампе, стварају се нити. Резултат су велики ваљци.


 • У следећој фази, конац има механички ефекат, због чега се окреће око своје осе, добијајући густину и флексибилност. Смисао увијања је у томе што што је јачи, то ће бити квалитетније предиво и сам тепих.
 • Након што је конац правилно растегнут, загријава се сухом топлином или воденом паром да би се добила коначна својства материјала.
 • Третман против наводњавања може се обавити као додатни додирспецијални третман са антисептичким растворима, који продужава животни век производа.


У прошлости је било могуће наћи многе неоправдане предрасуде о томе да су синтетике штетне, лоше и непоуздане, али сада технологије нису на месту, а мишљење већине потрошача се промијенило с њима. Данас се из таквих материјала производи велики број производа, укључујући и за децу, јер су доказане научне особине полипропилена.


Они који су већ користили топлотни сет у својој унутрашњости, једногласно примећују да су светли, оригинални, непретенциозни и отпорни на покривање контаминације. Ако тражите буџетску опцију која не изгледа тако, будите сигурни да ћете дати шансу моделима направљеним овом технологијом.

Одлучујући фактор који је утицао на одлуке многих потрошача био је трошак квалитетних вештачких тепиха.

Скоро свака особа може себи приуштити да украси дом тако занимљивом и атрактивном ствари.Поред свих позитивних тачака које сте раније прочитали, вреди споменути још један важан морални аспект. Будући да је материјал на основу којег се стварају слични теписи, служи секундарна сировина, тако да помажете да се бринете о животној средини.

Што ће више људи бити заинтересовано за конзумирање објеката створених на основу секундарних сировина, то ће бити чишћа околина.

Овај бонус може изгледатипомало наиван, привучен, али ако мислите, схватит ћете важност ситуације у цјелини.

Да ли желите да ваша кућа буде обојена у свијетлим, богатим бојама? Дајте себи тепих који ће вас задовољити сваки дан! Мекан, лаган, лак за одржавање и прилично јефтин. Само изаберите димензије, шаре, шеме боја и радите се коренима већ дуги низ година.

За више информација о томе како да изаберете тепих Сет Хеат Сет, учит ћете из сљедећег видеа.