Тенда за аутомобил - кратак и јасан приручник за креирање сопствених руку (80 фотографија)

Да би се аутомобил заштитио од лошег времена, "поклони" птица, директног сунца и јесењег лишћа могу изградити кров. Једноставан је, поуздан и профитабилан. Данас можете одабрати дизајн шарке аутомобила за сваки укус и фантазију: различити облици, димензије, материјали који се користе.

За изградњу крова властитим снагама потребно је знати одређене техничке нијансе, све предности и мане конструкције, предности употријебљених материјала.

варијанте баца

Надстрешница је мала архитектонска конструкција која се састоји од потпорних дијелова, крова и простора за аутомобил.]

У основи се налази у близини куће, тако да треба бити изведена у једној стилистици с вањштином. На фотографији су приказане различите варијанте тенди за аутомобиле.

избор материјала

Различити материјали се могу користити за изградњу крова:

дрво

Изградња дрвене конструкције је једноставна, јер за њу постоји довољно уобичајеног алата.

Међутим, дизајн је лако запаљив, тако да је неопходно користити антисептичка и ватростална средства за третман.

]

метал

Оквир направљен кованим или завареним од металних профила. За градњу ће бити потребна заварена опрема и одређено искуство, иначе је најбоље да се повјерите професионалцима.

Недостатак металне конструкције је што је изложенкорозија, што значи да вам је потребна додатна заштита од влаге.

Камен, бетон или цигла

Опасна опција, али не захтева другачије руковање материјалом и није тешка за употребу.

сорте кровова

сингле-хилл

Најлакши начин за постављање надстрешнице за аутомобил. Најсложенији елементи овог дизајна су везивање стубова (мауерлат) и уградња рогова, конструисаних за довољна оптерећења (ветар, снег).

На размаку између носача до 4,5 м, није потребна уградња додатних носача, већих од 4,5 м - они ће их морати уградити. Нагиб косине мора бити најмање 25 степени.]

Корисни савети: ако је нагиб 25 степени, дужина надстрешнице је 5,0 м, онда ће последњи носачи бити изнад првог за 1,5 м, тј. Е. На 1 м дужине се додаје 0,3 м висине: 5к0,3 = 1.5 м

Бипед или шупље

Пространа и сложена вишенамјенска структура: у првом слоју може бити паркиралиште за аутомобил, ас друге - веранда.

За кров са једном рампом и роговима користе се различити типови материјала. На пример: валовита плоча, рубероид, ондулин, итд.

За лук на крову идеалан материјал ће бити поликарбонат. Кровни лук је заварена метална конструкција лучно обликована или кована.

Елементе лежаја треба правилно израчунати за трајност и структурални облик. Поликарбонатне шупе не погоршавају изглед локације у цјелини, ненаметљив и лаган.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

мобильнаа версиа

Склопиве надстрешнице су метални оквир и кров тенде. За њено непретенциозно окупљање, довољно је пар људи и пар сати рада.

Користи се за пикнике на отвореном или за излете у ладањску кућу. Опционално се може поставити на бочним странама зидова тенде или меком стаклу.]

Уређај за седиште

Паркирање аутомобила може бити прекривено дробљеним каменом, бетоном, каменом или плочицом за тротоаре.

За дуги период његове примјене, локација захтијева припрему. Уклања се слој земље, слојеви пијеска и шљунка заспавају, а мљевење се изводи.

Водити рачуна о присуству косих подручја и уређаја за просипање. Платформа би требала бити постављена на истом нивоу као и површина Земље, са његовим повећањем потребно је осигурати спуштање.


 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик
 • \ т
  Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети

 • Камин својим рукама (81 фотографија): какоправилно постављен прекрасан камин

Надстрешница се може посебно уредити као додатак згради или другој структури. Коју варијанту надстрешнице је боље одабрати за вас, али је потребно узети у обзир неке нијансе:

 • дрвена - ватроотпорна и може се савити;
 • метал - подложан хрђању;
 • цигла или камен - захтијевају радне вјештине и њихова цијена је већа.
 • Кровни покривачи - јефтини по цијени, али скрећући пажњу на подрезивање греде;
 • поликарбонат, као и валовита плоча, приступачнија верзија крова и по цијени, како по квалитети тако и по договору. Међутим, валовита плоча може кородирати.
]

Технички аспекти

За изградњу дрвених кула потребна вам је дрвена грађа (150х150, 100х100 мм) или дрво цилиндричног облика (радијус 150-200 мм).

За металне носаче: округла цијев од 100 мм или квадрат 80к80 мм. Размак између њих ће бити 1,5 до 2 м.

У уређају за трке ће вам требати: цев правокутног пресјека 40к80 мм или 80к80 мм (за надстрешнице великих димензија). Мауерлат: цев квадратног пресека 100х100 или 150х150 мм. За уређај, решетка је 40к40 мм цијев, 100к40 мм за греде.

Димензије

За аутомобил умјерене величине, површина је 5к2,3 м, за велики тип цроссовер или минибус - 6,6х3,6 м. Два аутомобила су савршено постављена на платформу од 6.3к5.9 м.

\ т

Одговарајућа висина ће бити од 1,9 до 2,2 м, што ће штититиаутомобила од могућих падавина.


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)
 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)

У нормативима су предвиђене следеће димензије надстрешнице:

 • дужина од 1 м више од дужине машине,
 • ширина за 1-2 м више, за двије јединице - за 2,8 м (1 м са стране и 0,8 међу њима) више од њихове укупне ширине.

Тенде варијанте пројекта са свим прорачунима и упутствима могу се наћи на интернету и изграђене на властиту. Или можете ангажовати квалификоване стручњаке који ће припремити пројекте на ваш захтјев и имплементирати их по разумној цијени.

Како направити поликарбонатну надстрешницу за аутомобил

Ова опција укључује метални уређај с кровом од поликарбоната.

На унапред дефинисаном месту се прави ограда места. Слој земље се реже до дубине од 300 мм. Са стране, на удаљености од 1,5-2 м, копају дубоко испод ослонца на дубини од 700-1000 мм. Потребно је узети у обзир присуство карактеристика подземних вода и земљишта.

Пијесак и шљунак (око 100 мм) заспају до дна, газе се. Оплата и оквир су направљени за плочу са шипкама у пречнику од 8 до 12 мм и величину ћелија 100к100, 200к200 мм.

\ т

Ојачање носача врши се одвојено. Инпродубљивање је испуњено бетонском мешавином од око 200 мм и уметнути готови носећи елементи. Затим се бетон пуни дебљином од 100 мм.

Када се бетон замрзне, настављамо даље са радом. Обвјазки вршимо на врховима носача заваривањем металног профила 40к40 мм према подножју. Причврстите помоћни сноп под углом од 90 степени. на стубове Добијете облик правоугаоног троугла.

Помоћу заваривања учврстите ивице укрућења рогова. Слагање рогова из металног квадратног дијела производимо под правим кутом на удаљености од 800-1200 мм. Изнад ивице границе заварите кров.

Сви делови су подвргнути растварачима за метење и отапање. Суво Наносимо прајмер и боју.

Везивање је прекривено поликарбонатним материјалом, који је причвршћен матицама како би се спречила импрегнација влаге, на удаљености од 300-400 мм један од другог. Рубови су положени специјалним тракама за крајеве.

Страна надстрешнице може бити затворена дрвеним решеткама, завјесама за тенде итд.

Тенда за ауто