Течни тапети: трошак једног пакета

Течне тапете су израђене од еколошки прихватљивих материјала. Упркос имену, прилично јак материјал за животну средину. Њихов састав обухвата целулозна и свилена влакна, тако да готова површина има специфичан рељеф и додир је веома пријатан. Таква течна мешавина нема непријатан мирис ни у процесу рада ни по завршетку. Тржиште представља велики број произвођача таквог чуда - материјала. Приликом куповине, предност је још боље дати великим компанијама и познатим брендовима.

Течни тапети: цена од 1 квадрата. м

\ т

Течни тапети, по изгледу и начину обраде, слични декоративној жбуци. Готова течна мешавина се добија мешањем суве гредице и топле природне воде. После бубрења смеша може почети да ради.

Израчунати потребну количину течног материјала за површинско жбукање, унапријед, прије њихове куповине.

Течни тапети се наносе у танком слоју, потроши се 300 грама суве сировине по 1 м2

.

Течна маса се наноси на површину танким слојем у неколико милиметара на два начина:

  • Специјални ренде.
  • Пиштољ.

Течне тапете нису скупи украсни материјал, па је стога паметно прво израчунати њихову цијену по квадратном метру. Ове информације су дате у свакој инструкцији пакета. У просеку, када се материјал наноси на површину својим рукама, за обраду 1 квадратни метар ће бититреба вам до 300 грама суве сировине. У основи, произвођачи формирају паковања тежине један килограм. Приликом рада са уређајем, проток материјала ће бити двоструко мањи.

Суве течне тапете: 1 кг - колико квадрата?

Потрошња једног килограма паковања сувог материјала зависи од способности радника. Професионалац ће у овом случају ићи на минималну количину сировина, а неискусни запосленик - много више. У упутству на паковању са течним тапетама углавном се указује да је 1 кг сировина довољно за три или четири квадрата. За израчунавање другог - неће бити тешко. Као што пракса показује, постоје и други фактори који утичу на количину сировина потребних за рад.

Један килограм течног тапета може бити покривен са 3-4 квадратних метара површине зида

Следни фактори:

  • Неприкладна површина за течне тапете. Превише полирана - тешко је контролисати дебљину нанетог слоја. Превише рељефа - потребно је нанети дебљи слој на одређене површине.
  • Кршење технологије мешања сувих сировина са водом: слабо мешање смеше; узети воду превисоко или обрнуто, ниске температуре; омогућавају стварање грудица; Неусклађеност са пропорцијама воде и материјала током мешања.

Шта утиче на трошкове материјала

Нанесите течни материјал са специјалним пиштољем је много практичнији и економичнији. Један килограм сировина биће довољан за 6 или мало више квадратних метара. Дебљина слоја, на такав механички начин, лежи равномерно и према томе,испоставља се економичније.

Потрошња течног тапета је под утицајем избора алата за цртање и припрему површине зида

Значајно утиче на већи проток материјала, може бити неправилно припремљена површина. То више није идеално, али препоручује се да извршите основне процесе. Остаци претходног премаза морају бити уклоњени. У сваком случају, током времена, комадићи старих тапета или гипса ће нестати. Сви прорези и велике пукотине покривени су китом. Одмах, прије наношења тапета на зидове или стропове, површину треба обрадити темељним премазом. Игнорисање таквих важних тренутака може на крају покварити атрактиван изглед дома.

Након завршног сушења тапета, препоручује се лакирање површине, уз додатак акрила.

Како израчунати течне тапете за собу без грешака

Пре него што питате колико вам је потребно за куповину материјала, прво морате правилно израчунати потребну површину. Ако је потребно залијепити текуће стропове, све је много лакше и лако је израчунати његову површину: помножите ширину по ширини. У случају зидова, прорачун је мало тежи.

В този смисъл е нужно:

  • Идентификујте неопходне зоне на зидовима.
  • Глуви зид: множите висину по ширини.
  • Извршите мерења прозора и врата, затим на исти начин израчунајте њихову површину.
  • Направите резултате добијене из броја глухих зидова, тако да откријемо укупну површину и одатледа одузме простор врата, прозора и ако постоји чиста зона.

Израчунавање потребне количине сувих сировина је једноставно, користећи интернет. На различитим градилиштима постављен је посебан калкулатор, којим можете брзо одредити потребну површину, укључујући и извршена мјерења.

Да би израчунали потребну количину течног тапета, морате знати површину за обраду

Сада, знајући тачну површину и информацију која је 1 квадрат. м је потрошено негдје 300 грама сировина - лако је израчунати укупну количину потребног сухог материјала. Претпоставимо да је соба 18 квадрата, множи 18 и 0.300. Испада да је соба 18 квадратних метара, потребно је 5,4 кг. Ако узмете у обзир да је тежина паковања 1 кг, заокруживање броја на већу страну ће захтевати шест пакета суве течне тапете.

Комбиновање обраде просторије у неколико боја, прорачуни су слични. Иако ће постизање тачног резултата бити много теже.

Препоручује се набавка сировина са залихама, ау будућности ће бити више него корисна за дјелимичну замјену оштећених локација.

Како унапред чувати течне позадине

Поправак је завршен и смјеса је остала разријеђена, не узнемиравајте се, нећете морати ништа бацати. Могуће је задржати такав декоративни материјал.

Течне тапете у разблаженом облику чувају се не дуже од два дана, или су пресушиле и, ако је потребно, поново разведене

Складиштење ових позадина значи:

  • Уразблажени облик. Такве готове позадине чувају се највише два дана. Након тога, мјешавина излива своје квалитативне особине и плијен. Није препоручљиво херметичко затварање посуде са готовим материјалом. Да би се течност задржала у датом временском периоду, потребно је на хладном месту.
  • У сувом стању. То је случај када је требало два дана, а разведене позадине нису биле потребне. Тада постоји добар начин да се то сачува: течну смешу распоредите у мазиво танким слојем и оставите да се осуши. Такво сушење се одвија у року од 1-2 дана, у зависности од дебљине нанетог слоја. Тада настала торта разбија се на мале комадиће, формира пакет, уклања ваздух и чврсто се веже. Примљени материјал се чува веома дуго. Тапете различите текстуре и боје је боље складиштити у различитим запечаћеним пакирањима.

Ако је потребно, осушене тапете се лако припремају поново, на стандардни начин. Ова реинкарнација материјала пружа добру прилику да сачувате ваше финансије.

Да би се избегли остаци течних тапета у разређеном облику, потребно је припремити течну смешу у малим порцијама.

Цртање течних тапета на зиду (видео)

Рад са модерним течним тапетама - угодан и неугодан процес. Материјал је врло квалитетан и разноврстан, састоји се само од природних влакана. Са таквом течном мешавином, можете остварити најлуђе идеје и идеје на било којој површини. Додавањем малих честица и шљокица, креирајте своје руке са занимљивим цртежима и целим панелима.