Тапете у ентеријеру: модни трендови и опције дизајна

Позадина је чврсто успостављена у нашим животима, али пре неколико деценија нису били толико популарни, уместо свега, нису сви знали да су времена када су тапете у ентеријеру сматране лошим тоном. Предност је дата избјељивању, са сљедећим разлозима: кречење се лако обнавља, тако да одржавање свјежине зидова неће представљати никакве посебне потешкоће, а ако желите оживјети изглед зидова, могуће је додати боју обарању, али тапете - је спасилачки змајем, који не желе често обављају козметичке поправке стана.

Треба напоменути да су тапете у тим данима (а то је - педесетих - шездесетих година прошлог века) биле веома примитивне, како у цртежу, тако иу текстури темеља, брзо су биле засићене прљавштином из ваздуха, пожутела под утицајем светлости. , одступити од зидова мјехурића и напукнути под утјецајем сухог љепила. Тако су, најчешће, свеже обрађени зидови надмашили привлачност било које позадине тог времена.

Средином двадесетог века избор тапета није се битно разликовао

Али времена се мијењају, а са њима се мијењају наши укуси и преференције, а мијењање тапета, и, треба напоменути, на боље. Сада је машта дизајнера до те мере софистицирана, а на продају је тако широк асортиман да је избор постао веома тежак, потребно је потрошити много сила и времена.

Какву улогу имају позадине у дневној соби

Па, одлучили сте да реновирате стан. Важан задатак у овом тренутку је избор тапета. У унутрашњостидневне собе, као иу другим и другим собама, играју важну улогу. Потребно је узети у обзир како се просторија налази у односу на свијет.

Ако прозор иде на југ, онда ће додатни "смијешни" тапети уморити звијезде, ако на сјевер, онда ће мирна скала боја учинити ходник тамним, тј. Узети у обзир овај тренутак.

Преферирајући једну или другу позадину, прије свега, морате кренути од својих материјалних способности. Буџетске варијанте тапета укључују тапете на папирној основи.

Са позадином можете имплементирати било какве идеје за дизајн дневне собе

предности коришћења

 1. по изгледу су веома атрактивне;
 2. релативно јефтин;
 3. Рад на лепљењу није веома компликован, а чак је и потребно усидрити софистицирани цртеж.

Њихов главни недостатак се сматра релативном несигурношћу, али може бити предност у односу на скупље, јер је исти, прије или касније уморан, и пристао на промјену тапета са психолошке тачке гледишта много прикладнији од фрустрације, али добри

Постоје скупље, али у исто вријеме и издржљивије и удобније при спајању, постоје бамбусове тапете, међу којима је достојно мјесто заузети папири руског произвођача Лимин.

Вреди напоменути и такве произвођаче као АС Среатион (Њемачка, цијене су просјечне), Блиумарин (Италија, тапете су прилично скупе) и Демоси (Италија, тапете су изузетно скупе).

Постоји могућност ажурирања унутрашњости дневне собе без брисања тапета, ове приликеобезбедити специјалне тапете за сликање. Еколошки прихватљивије су текстилне, течне и стаклене тапете. Ове тапете су веома лепе, у стању су да дневну собу учине шармантном. Додајте у унутрашњост дневног боравка посебну чврстоћу која ће вам помоћи да обложите тапете, надмашивши љепоту и профињеност готово свега, ако не и све тапете. Они су незамјењиви за репродукцију луксузних класичних интеријера.

Сада можете одабрати позадину за сваки укус и обиље

избор боја

Позадина за мале дневне собе је најбоље користити свјетле тонове, свијетле, визуално повећавају волумен просторије.

Следуусие цвети находатса:

 • салата;
 • пистације;
 • теракота;
 • Кафа са млеком;
 • Лагана маслина;
 • Сребро.

Цртежи на овим тапетама не би требали бити "тешки", најбољи од монограма или грашка, важно је да је слика мала, велика слика ће нагласити малу величину собе. Да бисте побољшали ефекат простора и додали живахну собу користећи тапете са панорамским погледом на један зид.

Приликом одабира боје тапета важно је узети у обзир компатибилност боја

.

Идеје комбинације

И даље се предлаже да се користе комбинације тапета - ово је прилично модеран и распрострањен тренд. Компилација занимљивих комбинација из различитих позадина захтијева од умјетника одређеног укуса и вјештине, али можете користити већ спремне комбинације, тзв. Валлпаперс партнерс, које се нуде на тржишту.

Какокористе се шарене обраде:

 1. Тигер и леопард тапете које репродукују скицу животиње и, у одређеној мери, карактеришу страсти власника просторије;
 2. Тапете или тапете тапете - лијепе позадине имитирају таписерије.
 3. Новине - тапете које имитирају фрагменте новина залијепљених на зид, итд.

Такође, прилично модерна варијанта лепљења је фрагментарна употреба материјала у боји на монотоној позадини главне тапете.

Користећи метод комбиновања тапета, могуће је доделити одређена подручја у великој соби или студијском апартману, док простор за снимање

Позадине у ентеријеру спаваће собе

Место у којем ћете удобно и мирно спавати треба да допринесе томе што није неугодна боја, пригушено осветљење и добра звучна изолација. Погодно је размишљати о будућим акцијама овдје, тражити рјешења за многе виталне, а не само виталне проблеме. Приликом уређења унутрашње спаваће собе готово увек се користе тапете.

Коришћење украсних предмета требало би да буде сведено на минимум, ако не и потпуно искључено.

Позадине су у стању да реше све проблеме дизајна у ентеријеру спаваће собе. Треба их органски комбиновати са намештајем у соби (намештај, завесе, уређаји за осветљење, итд.). Када користите тапете са украсима, завесе треба да буду једнобојне и обрнуто. Преференција за мирне тонове, која ствара стање мира, даје већини људи. Ако и даље желите да направите дизајн спаваће собенека врста "полет" - прелепа вињета или нешто слично на тапетама, а затим је пожељно ставите на зид за узглавље кревета. Али колико људи, толико мисли, у овом случају - укуса. Постоје љубитељи супротног става према унутрашњем уређењу спаваће собе, као што је предложено горе.

Да би спаваћа соба постала удобна, важно је одабрати правилне мотиве, боје и димензије тапета

Тапете са круговима у унутрашњости просторије

У дизајну пословне геометријске фигуре, посебно кругови, заузимају место на врхунцу моде. То укључује не само цртеже на тапетама, већ и завјесе и украсне украсе. Потребно је само направити разлику када се пројектују просторије различите функционалне оријентације.

Ако је ово дневна соба, онда не би требало да штедите на материјалима, слиједећи изреку "јефтина риба", изаберите најбоље.

Добро је користити тамне тапете са свијетлим круговима, чији положаји одговарају одређеном ритму, а залијепљени су на један од зидова.

Постоји много опција за коришћење тапета у ентеријеру са круговима, било који од њих у вјештом дизајну ће бити вин-вин

Модна и вин-вин варијанта је комбинација тамно браон боје са бордо цвијећем. Кикирики на тапетама су класик жанра, али се при избору боја морају придржавати неких правила: у великим собама треба бити лагани грашак у тамној позадини, ау малим супротним странама. Можете користити и фото мост, изгледа добро и Амстердам и Париз.

Унутрашња соба са фото тапетима

Изјава дасве ново је заборављено старо, јер није могуће боље прилагодити овај случај. У једном тренутку, ако то није било свргавање, то је био врло активан хоби међу модерним дијелом становништва, фото стоговима. Могућности које дају фото штампање у производњи фото-смоле, у наше време превазилазе потребе њих, тако да можете наручити са ексклузивном сликом или парцелом било које фото тапете, све је одређено материјалним могућностима корисника. Предности ове врсте тапета могу се приписати разноврсности њихове примене, добре су код куће и за канцеларију, релевантне су у забавним институцијама и као зидне декорације.

Фото тапете које повећавају простор (видео)

Као што видите, могућности да свом дому пружите удобност и индивидуалност - много, важно је пронаћи паритет између бурне фантазије и жеља с једне стране и осјећаја за стил и финансијске могућности с друге стране.

Тапете у ентеријеру (фото))