Тапацирање врата са дермом сопственим рукама: правилно обложити платнене ваљке

Тапацирање врата са дермисом - једноставан и јефтин начин украшавања и загревања дома, који почиње са улазом у кућу или стан. Да бисте то урадили, морате знати неке карактеристике облоге врата. Наиме: својства и карактеристике дермасто-а, који се користи материјал за облагање, алати за обраду дрвета или метала, декоративни, причврсни елементи и још много тога.

Дермастин: за и против

Дермантин (од старогрчке коже) је врста умјетне коже од памучне тканине и слој нитроцелулозе који покрива тканину једне или двије стране.

Дерматовен за тапацирање врата позициониран је на тржишту као замјена за скупу праву кожу, која јој није нижа по одређеним карактеристикама. Користи се и за тапацирање намештаја, полица за књиге, торби, торбица и салона за аутомобиле.

Дермантин је завршни материјал који има следеће предности:

  • није склон трулежи и распадању, отпоран на ефекте различитих микроорганизама;
  • Отпоран на влагу, не допушта продирање влаге у слој материјала за облагање, штитећи га од појаве плијесни и непријатног мириса;
  • релативно издржљив материјал, способан да служи десет година уз правилну његу;
  • Отпоран на абразију и дејство хемијских реагенса (киселина и алкалија);
  • Лако се пере и чисти обичним детерџентима: сапуном и прахом;
  • Отпоран на мраз, способан да издржи температуре до минус 35степени (у зависности од типа дермастине).

Упркос свим позитивним својствима дермастина, многи не одговарају његовим недостацима, а то су: код најмањег оштећења (рез или суза), замена коже се не може поправити и заменити одвојеним делом, што захтева комплетну дерматинску облогу врата. Код сагоревања, замена за кожу ослобађа штетне материје, опасне по људско здравље и промовише брзо ширење ватре, јер је запаљива и опасна од пожара. Ови минуси нису толико важни, с обзиром да дермантин има масу корисних потрошачких квалитета, од којих су неке горе описане.

Карактеристичне особине дерманта су да замјена коже може бити лако и једноставно изрезана, не искривљена, боре се и не скупља. Поред тога, на тржишту постоји широк спектар боја за материјал од сиве до црвене. Тако можете изабрати оно што се складно уклапа у унутрашњост стана.

Савети за куповину дермастине

Које карактеристике треба узети у обзир приликом куповине кожне замене? При куповини дермантина за тапацирање потребно је обратити пажњу на то како растегнути материјал не ствара пукотине када се напне. Такође, погледајте такав параметар као отпорност на хабање, он треба да буде најмање 30.000, а пожељно свих 50.000 циклуса. Што је већи број циклуса, јача је тканина од абразије.

Дермантин треба да буде отпоран на преломе због преклапања материјала и огреботина. Такође, узмите у обзир карактеристике дермастила на УВ отпорност, акоВрата су од директне сунчеве светлости већину времена.

вештачка кожа површина може бити глатка или мат, состареннуиу имитира кожу и тако даље. Господин послуша бојама вештачком травом, боја и текстура је најбољи спој дршкама дизајна и окова, око и другу опрему.

Заједнички и декоративни Трим

Избор материјала за пресвлаке у продавници, узимајући у обзир врсту сужења врата. Постоје две врсте кравату: стандардни и декоративни.

Нормална обивка обухвата једноставну финиш крила врата глатко кожним писмо, које је везан за базу само на ивицама. Дуж обим монтиран као декоративни траком која је везана за врата сваких 10 цм.

декоративни Трим или каретнаиа врата дермантином је нека врста прераде врши на основу дрвета или МДФ - панели, прикован за крила врата. У почетку, тканина се протезао преко крила врата, а на неким местима и дугмад или нокти фиксна са кожним капама. Ова слика на платну од дугмади може бити у облику дијаманта или квадрат, у зависности од склоности власника објекта.

Планови и цртежи декоративне пресвлаке.

Елементс покрива дрвена врата, ваљци, подкладнои материјала нокте

У припреми за сужења је важно знати основне материјале и елементе који чине процес покривања врата.

пинс

дермантином врата пресвлака помоћу ваљци. плоча тискалица- Ово је посебан елемент, запосленик који спречи кућу од пропуха и хладноће. Она формира цев од облоге и дерманта, прикуцана по ободу улаза у крило врата или на кутију врата.

Начин постављања зависи од типа отварања врата. Ако се отвори у просторији, ваљак се налази на полеђини улаза у кућу. Ваљак мора ићи даље од кутије за неколико милиметара. У том случају, размак између тканине и ваљака треба да буде такав да ваљак "спречава" отварање врата и залупи се са малим напором.

Методом отварања спољне конструкције, закрените нокат на крило врата. Истовремено је прво поправите, а затим додајте кошуљицу.

Тапацирање врата са дермисом врши се без ваљка само у једном случају: ако се метална конструкција уграђује без специјалних шипки, омогућавајући им да се на њих постављају ваљци.

постељни материјал

Облоге за тапацирање најчешће се користе са пенастом гумом или изолоном уз додатак ударања. Могуће је користити један батин или синтепон. Приликом примене последњег добија се крутија и ребраста структура.

Поролон омогућава постизање мекших и глатких флуктуација површине. Има бољу звучну изолацију од удараца и синтепона, а најистакнутија изолација може се похвалити изолоном. Исолон је нови материјал за облагање од полиетилена, скупљи, али и савршенији. Он нијепролази хладан ваздух и апсорбује буку, што је еколошки материјал.

наилс

Облога врата са дермисом се прави помоћу специјалних чавала, који имају широке капе. Нокти за покривање могу бити металик и кожа (дерматиум). Челични ексери су сребрни и златни.

Кожни нокти су ручни рад, тако да њихова цијена може бити нешто виша него обично. Поред тога, ту су и специјални декоративни нокти, који служе за декорацију врата.

Како би се издао лијеп и модеран изглед крила врата, није потребно трошити огромне суме да би платили чаробњаке из плашта. Тапацирање врата дерматиум сопственим рукама је једноставно и једноставно, само је потребна правилна припрема врата за драперије и алат са материјалима.

Припрема врата за стезање

Како одредити величину материјала потребног за тапацирање врата од стране дермантина, узимајући у обзир димензије крила врата?

Замена треба да буде једнака површини врата плус 15 цм са сваке стране. За ваљке, један одрезан са ширином од 14-15 цм и дужином која је једнака висини врата и два пресека сече у ширину крила врата. Број ваљака се повећава ако се врата отварају према ван (зачепити све четири стране). Поролон или изолон одсеца величину крила врата, дебљина грејача не сме бити већа од 2 цм

Ми ћемо бројати нокте. Зависи од цртежа и удаљености између ноктију. За стандардна врата, можда ће вам требати између 50 и 60 комадабез цртање.

радних алата, чекић, хефталица, нож, клешта, маказе, нокти. За метална врата пресвлаке је без ексера, лепак на бази. Цлаи ће требати најмање 100 мл.

Тецхнологи платинг доор

се са врата свих вишак од дршке, шарке, стари пресвлаке и тако даље. Д. У првој фази ће само омести. Поступци за причвршћивање панел кожним врата зависе од производног материјала врата.

трее

производити асфалт: Само поправи врата вештачка кожа стрип потрбушке са спајалица. Рута цеви изолација и стомака затварање пена. Рам хефталица или ноктију. На дну крила врата материјала треба ставити до смрти, тако да је растојање између ваљка и на поду је 1,2 цм, или ваљак протретсиа на местима додирују под.

Јачање поставу: хефталица вежите пену од средине врата крила (вероватноћу да материјал перекоситсиа сведен на нулу). Пут причвршћена тако да је растојање до ивице врата била 1-2 см. У слоју пена затезном од стаклене вуне (пена га штити од оштећења).

Дил дермантин: прво угурати топ 6-8 цм и поправити нокте, пазећи без бора и набори је формирана. Затим, исправљање, повући са стране и кује ексере по ободу врата. Правилно затегнут материјал не формира боре ни наборима. Размак између ексера до 10 цм, најмање 5 цм.

За метална врата процес је мало бржи и лакши, фиксирање се врши љепилом.

метал

Врата се уклањају и постављају равномерно, на пример, на четири столице. Љепило је периметар платна и у средини, фиксирајући гријач. Притиснути пену на површину и оставити да се мало осуши.

Затим се главни дио кожне коже залијепи одозго, као и дрвеном конструкцијом, крећући се у страну и завршавајући са дном.

Надамо се да ће вам наш чланак помоћи да лако и без грешака завршите све фазе рада.