Тапацирање врата са дермом сопственим рукама

Улазна врата - "лице" куће, као и њена заштита. Добра врата треба да штите од неочекиваних гостију, обезбеде неопходан ниво звучне изолације, не пропустите хладан ваздух и истовремено изгледају пристојно. Најбољи од ових задатака су метална и дрвена врата, покривена изолаторима. Али њихова цијена је довољно висока, али постоји добро рјешење за проблем - шивати врата неовисно. Најпопуларнији материјал за то - дерматовен са пенастом гумом или изолатор као грејач.

садржај

 • Дерманти је одличан избор за тапацирање врата
 • Шта је потребно за тапацирање
 • Како декорисати дрвена врата са дермантином
 • тапацирање дермантинских металних врата

Може се чинити да је тапацирање врата са дерматином властитим рукама врло напорно, али постоји и видео на интернету, кроз који можете брзо разумјети принцип рада. У рецензијама ових спотова често чујете идеју да ово није само добра прилика да се побољша топлотна и звучна изолација стана, већ и најбољи начинда ажурирате крило вратаако изгуби изглед, а да не морате трошити много новца и уштедите на инсталирању новог. Они који су већ користили видео савете, како да подрезују врата и загреју их својим рукама, кажу да је то прилично лако и не захтева много труда, а резултат је остављен да задовољи и најзахтевније домаћине.

Дерманти је одличан избор за тапацирање врата

Постоје многи материјали за покривање врата властитим рукама, али један од најбољих је дермантин- замјена за кожу која није изгубила своју позицију дуги низ година. То је издржљив и непретенциозан материјал, једноставан је за чишћење, изгледа добро идаје естетски изгледбило којих врата. Направљена је од памучне тканине, прекривена слојем нитроцелулозе. Постоје две врсте дермантина - у првој нитроцелулози се наноси на једној страни, у другој - на обе. Други тип се може користити за тапацирање.

Али сада у продавницама постоји велики избор дермастоса прве врсте домаће и стране производње за сваки укус. Лако ћете одабрати одговарајућу врсту поклопца. Осим тога, његова цијена је прилично приступачна. Лако је радити с дерматовима, тако да можете покренути тапацирање властитим рукама без страха.

Мед предности на кожа замена:

 • ниска цена уз довољно висок квалитет (савремени дермантин је понекад готово различит од праве коже);
 • недостатак скупљања;
 • лакоћа његе (довољно за брисање влажном крпом);
 • одличну толеранцију на промене температуре и влажности без губитка квалитета;
 • одлична звучна и топлотна изолација;
 • разне боје и текстуре.

Али вриједи споменути недостатке умјетне коже. Нажалост, оштећење овог материјаланије лако поправити властитим рукама , потребно је промијенити све покривености. Такође, дермантин није погодан за тапацирање врата у приватним кућама или кућама, где се појављују на сунцу. Од сунчеве светлости материјал изгори идолази до застоја, пресвлаке платна треба променити.

Шта је потребно за тапацирање

Такође може бити неопходно да се изолујете сопственим рукама:

 • грејач,
 • затварачи,
 • кламерице и кламерице са дужином ноге 8-10 мм,
 • одвијач,
 • нож,
 • чекић,
 • морнари,
 • маказе,
 • четка,
 • лепак - код металних врата.

Дерматопринтски носачи суексери са широком главомиспод боје материјала. На продају је веома добар избор таквих чавала са шеширима за злато, сребро, боју.

Као гријач (кровни материјал) обично се користи дебљина пјене 1-2 цм (осим тога, продаје се у листовима од 1к2 у два, што је врло погодно код пресвлаке) или скупље, али и квалитетнији изолон. У већини грађевинских радњи можете пронаћи специјалне апартмане за пресвлаке врата, који већ имају све што је потребно за рад властитим рукама.

Имајте на уму да су принципи тапацирања дрвета и металних платана различити. Али у сваком случају, купите материјал са залихом - не мање од 12 цм за метална врата, 15 цм - за дрвене.

Како декорисати дрвена врата дермантином

Тапацирање дрвених врата са сопственим рукама не захтева много времена и искуства. Мали видео на вебу, посвећен пресвлачењу овог материјала, помоћи ће да се с њим избори што је прије могуће.

Првоизвадите врата из шарки , уклоните браве, оловке, окови, резервне делове и старе тапацирунг, ако је било, очиститетканину од прљавштине, прашине и масти. Затим поставите крпу на равну површину (под, стол или клупа).

Ставите облогу на крило врата и причврстите је хефталицом или обичним чавлима.

Изрежите дермантин,не заборављајући толеранције од 15 цм на свакој страни.

Једнако дистрибуирати дермантин на тканину, покрити и фиксирати горњу ивицу, а затим исто урадити на бочним зидовима истовремено са обе стране, повлачећи материјал.

Да бисте изоловали врата, ставите пену или изолатор тако да она лагано продире у толеранције и формира ваљак када се дермантин склони, склизне са ивице врата за 5 цм, причврстите фиксом. Направите исте ваљке са стране крила врата. Ваљци морају бити исте дебљине по цијелој дужини. Доњи положај на висини од 1,5-2 цм од пода.

Учврстите облогу. Када даље покривате платно, уверите се да је дермантин затегнут, иначе се могу формирати набори.

може коначнодекоративно украсити тапацирунг . Користите плетеницу и нокте, с њима можете приказати дијаманте, квадрате и друге облике, нацртати вињету, растегнути траку или украсне жице крижним увијањем дерматитиса и осигурати их сваких 10 цм. само да покажем фантазију.

Поставите оловке и браве на своје место. Обесите врата на шарке.

Тапацирунг дерматина металних врата

За разлику од дрвених врата, Дермантин је прикљученметална врата са лепком.

Такође се уклања са шарки, поставља се на равну површину, скидају се оловке, браве и други прикључци. Следе следећи кораци:

Нанесите љепило на рубове крпе врата, причврстите га гријачем.

Када се лепак осуши,нанесите нови део лепкана горњи део чеоне стране тканине, причврстите га дермантином. Затим прекријте љепилом и дермантин на површини остаје. Уверите се да се на дермантину не стварају дисторзије и набори.

Када је љепило потпуно сухо, уклоните вишак материјала.

Инсталирајте браве и оловке. Објесите структуру врата на шарку.

Ако се чини да је у алгоритму нешто неразумљиво, окрените помоћни видео, који детаљно приказује и приказује како се металним вратима умотавају дерматовен.

Када се посао заврши, имат ћете изванредна, поуздана врата која штите ваш дом од чудних звукова, прехлада, непозваних гостију, а истовремено га одликује елегантан изглед.