Својим рукама правимо предњу и задњу лампу за бицикл

Данас куповина фењера за бицикле није проблем. Ево само једног који не одговара квалитету кинеских бициклистичких аутомобила, а други - цијени. Као резултат тога, пред бициклистима се поставља питање: "Како сами направити бљескалицу за бицикл?" Одговор је једноставан. Наручујемо снажни ЛЕД из Кине, а остало је изузетан материјал који је лако пронаћи код куће или у продавници. Хајде да почнемо.

Предњи фењери од импровизованих материјала

Да би направили светао фењер за бицикл својим рукама, пре свега, дефинисаћемо светлосном диодом. У нашем случају, срце круга ће бити ЦРЕЕ КСМ-Л снага од 10 вати. Његова светлосна снага од 1000 лм је довољна не само да осветли блокаду пута, већ и да изненади возаче надолазећег саобраћаја. За формирање уског угла, потребна је мала сочива и носач. Као стезаљку можете користити прирубницу из транзистора П213 и дио пластичне цијеви из било којег калема.Разлог за фењер је радијатор из компјутерског процесора, у којем је потребно бушити два отвора за монтажу ЛЕД, два испод жице и два испод носача, фокусирајући објектив. Прво, фиксирамо ЛЕД, не заборављајући да применимо термалну пасту. Затим смо увукли у рупе жица и лемили на плус и минус ЦРЕЕ КСМ-Л.Следећи корак је да се произведе збирка делова за фокусирање. Можда ћете морати да експериментишете са жижном даљином и мало смањите дужину цеви. Следећи је случај. Можете узети резервне делове из старог фарова бицикла, али можете га направитивластитим рукама са текстилним фолијама. Димензије кућишта се бирају појединачно, у зависности од облика радијатора.У овом дизајну постоји мјесто за возача (његова схема се може видјети у овом чланку) и микро прекидач који се налази иза хладњака. Предњи део објектива штити плексиглас, који држи 4 вијка (било би ефикасније и ергономскије причврстити га топлим лепком).Обојите тело црно, а предње светло на ЦРЕЕ КСМ-Л ЛЕД је спремно за монтажу на бицикл. Остаје да се опскрбите са две литијумске батерије и можете ићи на пут.

Самостално задње светло из старог катапулта

Лако је саставити задњи фењер на бициклу. Као основу узет ћемо уобичајени катапхот у пластичној кутији, која је саставни дио сваког бицикла. Поред тога, биће нам потребно:

  • црвени ЛЕД;
  • радијатор;
  • термопаста;
  • две бакарне жице;
  • текстилне фолије;
  • термопластични лепкови.

Прво, потребно је раставити катапхоту: одвојити рефлектор од кућишта клерикалним ножем. Рефлектор је чврсто залепљен на задњем поклопцу да издржи јаке вибрације током вожње. Због тога се компоненте морају пажљиво одвојити, у супротном може доћи до пуцања рефлектора.Следећи корак је да се одреди ЛЕД диода и начин њене монтаже. У најједноставнијем случају, алуминијумска плоча која може послужити као радијатор може се фиксирати унутар кућишта. С обзиром да је ефикасност таквог расипања топлоте ниска, ондаснага ЛЕД не би требала прелазити 0,5 В. Али у таквом извођењу унутрашњег простора ће бити довољно за раван радијатор и неколико смд-ЛЕД-а, након чега ће се светлећи катапхоте моћи сакупити назад.

Други метод укључује инсталацију снажнијег радијатора са ребрима који побољшавају расипање топлоте. Сваки радијатор који је растављен од совјетског хардвера или од процесора старог компјутера савршено ће се уклопити. Одрежите га до жељених величина, пробајте и избушите две рупе за монтажу ЛЕД. Затим бушимо 4 отвора у пластичној кутији пречника 4,5 мм испод естриха. Најлонске кошуљице не би требало да буду најтање, на пример, од 4 мм до 160 мм, које чврсто повлаче радијатор са кућиштем кућишта.

Сада на радијатор уграђујемо црвени ЛЕД са снагом од 1 В са обавезном применом термопасте. Спајате две жице, унапред осмишљену дужину, на ЛЕД и испустите их на утикач на другој страни. Цјелокупни склоп мора бити спојен на напајање преко управљачког програма или у екстремном случају кроз отпорник.Будући да је настала конструкција отворена на четири стране, правимо ограду од стаклених влакана жељене висине. Инсталирамо овај дио кућишта и стављамо на врх рефлектора. Када се сакупљају сви детаљи задњег светла, неопходно је да се међусобно фиксирају помоћу вреле талине. Такође, љепило изолира празнине у подручјима естриха.

Направљена лампа је потпуно непропусна, што је истовремено и добро и лоше. С једне стране, оваква задња лампа је у потпуностизаштићен од свих временских услова. С друге стране, случај текстила и пластике спречава могућност хлађења ЛЕД диоде.

Да би се смањио губитак топлоте на ЛЕД-у, задње светло у сопственој изради може се побољшати на неколико начина:

  • повезивање ЛЕД са регулисаним возачем подешавањем режима полу-снаге;
  • да користе радијатор другог облика фактора да би избегли његову потпуну изолацију;
  • инсталирајте неке супер црвене ЛЕД диоде као смд 3014.