Светли под у комбинацији са светлим вратима - стилски декор и фотографија

Погрешно је мислити да је планирање декорирања једноставан процес који је доступан свима. Није довољно купити намјештај који вам се свиђа, закрпити тапете, уметнути нова врата и поставити подну облогу. Важно је саставити све што ће стајати у соби, у боји, како би се игра с бојама и нијансама могла нагласити.

садржај

 • Једна боја - ново правило у унутрашњости
 • Зашто су класици и даље тражени?
 • Изаберите боју врата и пода
 • Оригиналност светле подне облоге

Једна од главних компоненти декора су врата и под. Само праве нијансе ће вам омогућити да се ускладите са свиме што ће остати у овој соби у будућности. Да би се избегле велике грешке у дизајну,професионални дизајнери су направили правила:

 • бирајући боју врата и пода, треба имати на уму да оштар контраст врата може визуелно повећати просторију, а ако је соба мала, врата ће изгледати гломазно и смањити простор;
 • ако се врата налазе у дугачкој просторији, њихов контраст ће само визуално смањити раздаљину између зидова;
 • за јединство цијеле просторије потребно је обојити врата и одабрати подну облогу у једном тону;
 • у свакој соби се мора придржавати закона тројства - пода, врата и подне облоге;
 • у затвореном простору са неколико врата, под и врата су обојени у једној боји, што вам омогућава да уклоните пажњу са врата;
 • комбиновањем и бирањем бојепалета, вреди се сетити доброг укуса и здравог разума;
 • немогуће је комбиновати различите текстуре секса и врата. Лоша комбинација природног паркета и вештачких пластичних или МДФ врата. Дрвене подове треба комбиновати само са дрвеним вратима;
 • су савршено погодни за међусобно ламинатна, линолеумска и МДФ врата, посебно ако су прекривени филмом боје;
 • комбинација дрвеног пода и стаклене површине платна ће бити одлична одлука.

Једна боја - ново правило у унутрашњости

Данас је све већа популарност бојања пода и врата у једној боји. овосе сматра класичном унутрашњом опцијом . Упечатљив пример таквих експеримената су бројне фотографије. Таква популарност је резултат једноставности имплементације. Могуће је додати пуњење помоћу третмана пода и одабира оригиналних крпица за врата.

Да би такав експеримент био успешан, неопходно је придржавати се следећих правила:

 1. Подна облога изгледа угодно ако је направљенау топлим и меким бојама . У овом случају, крило врата треба да буде обојено и топлом бојом. Добро уклопљено са жутим, црвеним, медом обојеним дрветом и поклопцем. Илустративни примери су фото ентеријери. Не покушавајте да положите хладне нијансе светлих боја, оне нарушавају равнотежу читаве собе.
 2. Професионални дизајнери саветују да се играју једном бојом - три нијансе. Једна боја је изабрана као база, састављена јестроп и под, а сви остали елементи декор су изведени у двије нијансе. Управо та одлука помаже да се прикрију врата ако нису баш прикладна у овој соби.
 3. Врата која долазе у различитим нијансама су занимљива. На пример, платно за врата је направљено у једној боји, а панели су његове нијансе.
 4. Уз помоћ светлих тонова увек можете визуелно повећати простор, што у потпуности мења перцепцију саме собе.
 5. Ако је соба веома мала, она може комбиновати само светле тонове и боје шеме боја.
 6. Ако просторија има високе стропове и велике прозоре, онда под, врата могу бити само светли тонови, јер у тамној позадини велики прозори изгледају бесмислено и тешко.
 7. Ако соба иде на север, онда треба да се комбинује само светла унутрашњост.
 8. Класици у дизајнерској уметности сматрају комбинацију боје врата која покривају под у једној боји.

Зашто је класик још увек тражен?

Многи ће рећи да ће играње једне боје на крају дати једноставан и досадан резултат, али покушајте донијети свијетли декоруз помоћ оригиналног тепихана поду или занимљив јастук на каучу. Профессионал адвице! Оригинална врата и под изгледају у класичној верзији, када се међусобно разликују у једном или два тона, док би изабрани намештај одговарао тону са крпом на вратима.

Ако правилно распоредите тачке осветљења у просторији и креирате одређене зоне, онда увек иматеће моћи да промени боју. На пример, бела може да набави нијансе лампе у расвети. Неопходно је бити опрезан када осветљава светло жуту боју, ау многим случајевима мијења нијансу у прљаву смеђу боју. Интересантно решење дошло је до Американаца. Они комбинују не само врата и под, већ и лајсне. Оригиналне, бијеле, сиве и крем боје природног изгледа дрвета. То омогућава стварање једне слике у целој просторији.

Постоји правило комбиновања спола и врата ако су изворно имале различите боје. Ова опција је погодна за оне који су кућу купили са готовим поправком, али жели да оствари свој печат у постојећем дизајну. У овом случају, лајсне и ивице исте боје су причвршћене, што вам омогућава да визуелно креирате слику јединства.

Изаберите боју врата и пода

Као што пракса показује, поклопац се прво бира и онда само испод врата. То је због фаза поправки, врата су постављена у завршној фази. Из овога се испоставља да морате одабрати боју на крилу врата на затвореном поду. постојиниз препорука за избор врата:

 • Врата се лако подижу испод боје пода. Али премаз не би требало да се изводи у светлим и агресивним тоновима. То вам неће дозволити да се изолујете од целог зида и намештаја. Ако желите добити топле подове, онда морате одабрати топлу нијансу. Треба се сетити да људска подсвест утиче и на процену не само визуелно, већ и унутрашње удобности и удобности.На пример, на фотографији можете видети успешну комбинацију сивог пола и белог храста у платненим вратима;
 • ако постоји потреба за маскирањем крила врата, мора битиобојена у истој боји са зидовима ;
 • Ако је одлучено да се подна облога изабере у светло црвеним тоновима, врата могу бити од букве, мермера, бора, тика, тисе или трешње. Ова дизајнерска опција има своје недостатке - све детаље унутрашњости треба јасно везати за светло црвене тонове. Сваки одлазак изгледа глупо.

Оригиналност лаких подних облога

Ако вам се не свиђају свијетле боје, играју се контрасти или су нови у дизајнерском раду, онда ће врло бијели под бити најбољи избор.Која је корист од беле покривености?

 1. Бијели под је увијек осјећај чистоће, удобности, лаконичности. Бели ламинат се активно користи у модерним и минималистичким стиловима. Бели ламинат вам омогућава да визуелно увећате просторију.
 2. Бела - оптимална основа за сваку боју.
 3. Лијепи бијели под и врата са зеленим намјештајем. Таква комбинација поклонапружа осјећај удобности и свјежине , те је идеална за собу за опуштање.
 4. Ако инсталирате намештај од љубичице на белој позадини, то ће створити утисак луксуза и софистицираности. Таква одлука се сматра прогресивном.
 5. Малиноваиа гарнитура на белој позадини додаје унутрашњост поузданости, лакоће, оптимизма.
 6. Плави намјештај на бијелој позадини ће изгледати добро у малимунутра, дајући им свежину и лакоћу.
 7. Црвени намјештај на бијеломствара контраст . Таква комбинација дјечјих стварних, у кухињи и дневној соби.
 8. Жута нијанса са белом ствара чистоту и ток светлости. Ова опција се сматра идеалном за класичне собе.
 9. Поштовање пружа комбинацију смеђе и беле.
 10. Црни намјештај на бијелој подлози погодан је за минимализам и хигх-тецх стил.
Све ове комбинације палета боја могу се видети на фотографији.

Комбинација светле пода са светлим вратима

Дизајн ентеријера,стварање ексклузивног решењаје дело које захтева не само одређена знања и вештине, већ и осећај укуса, способност комбиновања неколико боја, стварање игре нијанси. И овде ће бити актуелне речи: "Ако можете да видите лепу, само зато што носите лепо унутра. Јер свет је као огледало, у коме свако види сопствени одраз. " Направите прелепи, усавршите свој унутрашњи свет!