Светле плочице на поду (27 слика): комбинација плочица за под са тамним тоновима зидова у ентеријеру

Кућа је управо мјесто у којем особа најчешће проводи већину свог времена. Барем је то вјероватно управо простор у којем се особа треба осјећати што угодније и удобније. Ентеријер у овом случају игра веома важну улогу, јер може директно утицати не само на расположење домаћинстава и гостију, већ и на удобност за све њих.

Лагани подови увијек заслужују посебну пажњу, јер они могу бити исплативо нагласити сваки модеран или класичан дизајн интеријера у кући или стану. Поред тога, уз њихову помоћ, веома је корисно визуелно повећати простор.Карактеристике

Светле подне облоге имају много предности и неких недостатака. Наравно, на светлим подовима загађење се може видети много јаче него, на пример, у тамним облогама. Међутим, уз помоћ светлих подова можете визуелно проширити простор и учинити га слободнијим.

Свака мала просторија често није без светлосних нијанси у обради зидова, плафона и, наравно, подова. Светлећа плочица у различитим нијансама је идеална за допуну савременог или класичног ентеријера. Међутим, веома је важно да она изабере праве завршне материјале за зидове, тако да све има општи склад. Такође, не заборавите елементе декорације.Светле плочице се могу користити за следеће просторије у кући или стану:

  • За кухињу.
  • Дневна соба.
  • Спаваће собе.
  • Купатилособе.

Цријеп је често одабран за просторије предворја, јер је лакше бринути о њему у овој просторији, а изгледа врло лијепо.Светлећа плочица је доступна у великом асортиману. Модерно тржиште ће лако задовољити купце моделима домаћих и страних произвођача.

Приликом одабира лаганог пода, веома је важно да се не састају само зидови. Важно је обратити пажњу на будући намјештај и детаље дизајна простора. Главна карактеристика лаганог секса је да су универзални. Уз њихову помоћ можете диверсифицирати дизајн било које просторије у кући, стану или кућици. Соба може бити велика и мала.
Како изабрати?

Избор светлећих плочица за спаваћу собу треба да буде веома уредан. Прво, потребно га је правилно покупити у унутрашњости, али је једнако важно да буде што је више могуће клизити. У сваком случају, овај премаз се сматра необичним, због чега на поду морате купити тепихе. Поред тога, плочица је хладна.

Уз помоћ лаганог пода можете учинити спаваћу собу још удобнијом и пространијом. Увек ће бити лепо остати. Посебну пажњу треба посветити матираној нијанси нијанси, која се савршено уклапа у спаваће собе, изведене у класичном стилу.


Приликом одабира лаке плочице на поду у дневној соби, веома је важно узети у обзир следеће тачке:

  • Ако ће и зидови у унутрашњости битисвјетлост, онда треба посебно нагласити текстил, на примјер, завјесе и простирке.
  • Ако је под лаган и зидови су тамни, онда ће такав контраст бити сасвим довољан да још једном не помислимо на додатне акценте.

Паметна комбинација неколико светлих нијанси у завршним материјалима, док је тамна у намештају и декорацији собе, омогућиће вам да добијете веома складну просторију која ће увек задовољити очи.

Ако имате студио апартман, зонирање може бити велики трик. Са његовом помоћи, у зони за кување може се поставити лагана плочица, а, на пример, трпезарија или простор за рекреацију може бити украшен тамнијом бојом плочице или било које друге подне облоге.

Избор квалитетних завршних материјала, укључујући и плочице, доступан је само у провјереним и провјереним продаваоницама, које нису прва година у продаји таквих производа.


варијанте комбинација

Помоћу бриљантног пода обојене плочице не само да можете визуално повећати простор, већ ћете му дати осјећај чистоће и свјежине. Светло сива, кремаста, млечна, бела и друге нијансе плочица на поду савршено ће се комбиновати са тамним и светлим зидовима. И није битно да ли ће бити узорака на њима или не. Веома је важно да у тако светлом ентеријеру постоје светли елементи. Изгледаће лепо у намештају сочних нијанси.

Међутим, не би требало да просторија буде превише светла.Наравно, веома светле просторије могу бити добра опција за реализацију скандинавског стила, али веома "хладне" собе не задовољавају увек домаћинства.

Све у свему, можемо рећи да бирајући опцију за украшавање зидова у просторији са светлим подовима, најбоље је обратити пажњу на једнобојне премазе. Сви нагласци у соби уређени су уз помоћ намештаја и светлих елемената декорације.

Веома је важно да светлосни подови изаберу одговарајуће подлоге, они могу бити неколико тонова светлијих или тамнијих од самог пода. Веома је важно да су врата у унутрашњости исте боје као и постоља, јер ово мишљење прате многи дизајнери. Ипак, тамна врата и лајсне се такође могу играти на вашој руци, јер уз њихову помоћ можете пружити јасноћу облика у свакој просторији.


Стручни савети

Није лако одабрати праве текстилне производе у просторији са лаким подом. Веома је важно да се боје и нијансе текстила савршено уклопе са целокупним ентеријером. Са светлим камењем савршено комбинујуће невелике боје завеса, овде се убрајају и ваздушни тил и разне варијанте сатена. Иако, у зависности од маште и маште, у просторији са белом плочицом можете покупити веома светле завесе и исту боју јастука на софи.

Једнако је важно одабрати исправну расвету у просторији са светлим плочицама. Уосталом, без њега на поду нико неће обратити пажњу. Поред главног извора расвете,који је најчешће лустер, одлична опција за уградњу могу бити тачкаста светла, која откривају у свим својим сјајним завршним материјалима. Ова техника је посебно добра за лијепе плочице огледала, које увијек привлаче пажњу.

Не заборавите да је цријеп прилично хладан материјал, тако да одабиром да дизајнирате једну или другу собу, не заборавите на загријавање будућих артикала.


занимљива решења

Да би лепо уредили под у вашем дому, немојте се плашити да укључите машту и машту. Примјери подова израђени од свијетлих плочица, у огромним пространствима Интернета, можете пронаћи огроман износ. Међутим, ако нисте задовољни готовим дизајном, лако можете користити услуге стручњака који ће креирати ваш будући ентеријер од нуле.

Ако сте у потрази за нечим необичним за кухињу, свакако обратите пажњу на употребу бијелих плочица с узорцима, а добро рјешење је репродуцирати исту слику на радној површини или на рукаву у зони кухања.

Светло пода ће изгледати веома добро у унутрашњости са стакленим преградама, које се често користе као елемент зонирања. Поред тога, бијеле, беж или млијечне плочице увијек изгледају у складу с различитим подним биљкама у прекрасним посудама.


Савјети чаробњака за полагање плочица потражите у сљедећем видеу.