Светларници (110 фотографија): монтажа и уградња прозорских конструкција Факро и Велук, величина прозора за поткровље и балкон

У приватној кући, сваки метар корисне површине на рачуну. Власници размишљају о томе како да користе рационалне слободне и комуналне просторије. Упечатљив пример трансформације празног поткровља у удобан стамбени простор је уређење тавана. У другој половини КСВИИ вијека познати француски архитекта Францоис Мансард, чије се име зове поткровље, скренуо је пажњу на занемарено поткровље и предложио да се користе као дневне собе за сиромашно становништво.

Од тада се концепт употребе ових простора развио тако да је данас поткровље - угодно, свијетло, топло и удобно мјесто за одмор и живот, опремљено свим потребним комуникацијама и лијепо уређеним. Ако радите неопходне радове на изолацији, изолацији и доради, онда поткровље може бити пуноправни стамбени кат, који ће имати спаваће собе за станаре, те купаонице с купаоницама, ормаре. У високим зградама, најскупља некретнина је шик-завршити спаваоница - пентхоусес.

Ово решење даје много предности:

 • повећање животног и услужног простора;
 • прекрасан преглед локације и околних пејзажа;
 • побољшање дизајна и изгледа зграде;
 • смањење топлотних губитака, трошкова гријања.

Приликом пројектовања једног од важних задатака, правилно постављање кровних прозора омогућити ће максималну покривеност дневним свјетлом.
\ т

При изградњи поткровља потребно је строго се придржавати постојећих грађевинских прописа и правила. Према СНиП-у, површина остакљења не смије бити мања од 10% укупне површине подне облоге освијетљене просторије. Такође треба имати у виду да се сунце враћа током дана и да ће сијати у прозорима само неколико сати. Свака соба мора имати најмање један прозор.

Светларници се монтирају директно на нагиб крова, тако да се они битно разликују од предње стране и по техничким карактеристикама и по дизајну.

Светларници имају следеће предности:

 • Коси прозор повећава пропуштање дневне светлости за 30-40% у односу на вертикално стакло које штеди енергију и трошкове осветљења.
 • Посебно дизајниран систем омогућава вентилацију просторија и обезбеђује довољну вентилацију и свеж ваздух у свим временским условима.
 • Поред светла у собама, додаје се и комфор, ствара се пријатна и топла атмосфера усељиве зграде.
 • Трупови имају високу топлотну и звучну изолацију, затворени су у затвореном облику.
 • Оквири не труну, не блиједе, не захтевају пребоје. • Стакло направљено од посебног триплека, издржава висока механичка оптерећења, када се разбије, не пролије, већ је прекривено решетком пукотина, остајући у оквиру.
 • Триплек има способност да расипа светлосне зраке, што спречава паљење намештаја и ствари и ствараудобно светло за очи.
 • У присуству вештина градње и знања о технологији, можете сами инсталирати прозоре.

Ако таквих вјештина нема, боље је инсталацију препустити искусним професионалцима како би се избјегли погрешке и проблеми када се користе.Инсталација и рад таквих прозора са двоструким стаклом може открити недостатке и сложеност следећих варијанти одлуке:

 • У топлој сезони, љети, температура расте изнад норме, постаје јако врућа. Овај проблем се може ријешити постављањем прозора на сјеверни кровни кров или вјешањем посебних рефлектирајућих завјеса или филмова, ролетни. Такође можете повећати слој топлотне изолације и направити визир или прозор за затамњење.
 • Кршење непропусности, цурења, формирања кондензата, шупље. Куповина нестручних или кривотворених јефтиних прозора са двоструким стаклом, грешке у монтажи, могу довести до таквих проблема. Замрзнута вода ствара повећано оптерећење на заптивку оквира, с временом у бртви постоји деформација и постаје могуће импрегнирати влагу у просторији. Решење је строго поштовање технологије и правилна нега прозора. Препоручљиво је очистити заптивне масе и третирати их течном силиконском машћу.
 • Високи трошкови, што је двоструко више од конвенционалних метал-пластичних прозора. Сложенији уређај, материјали и прибор повећане снаге повећавају цену производа. Правилан квалитет и поузданост када се користе гарантују се производима само великих познатих брендова.


Купљен са гаранцијским прозором ће трајати дуго и неће пружити домаћину гњаважу.

типови конструкција

Светларници се разликују по материјалу израде и конструкције. Ту су и глуво-затворени прозори са двоструким стаклом који се могу израђивати по наруџби, или стандардна верзија са ролетнама. Стаклени пакет се састоји од двоструког слоја триплека са отвором посебног филма, који не дозвољава фрагментима да лете кроз просторију. Горњи слој двоструког стакла направљен је од каљеног стакла, које има велику резерву снаге.

Стаклене јединице за различите временске и температурне услове региона издају се са различитим техничким карактеристикама. За хладне сјеверне регионе, пожељно је одабрати вишеслојни пакет од фибергласа, који се у свакој ћелији убризгава инертни гас који задржава топлоту. За вруће и сунчане земље препоручује се куповина двоструких стакала са рефлектирајућим филмовима, огледалима и тонираним премазима.


Оквири су дрвени - израђени су од лијепљеног дрвета, импрегнирани антисептичким композицијама и покривени лаком за вањске радове.

Дрвене греде су покривене трајношћу од полиуретана. Природни материјал се савршено уклапа у унутрашњост сеоске куће и сеоске куће.


Израђују се рамови са пластичним профилом од ПВЦ-а. Ова пластика је лагана и отпорна је на мраз.

Метални профили од алуминијума се широко користе у јавним и пословним просторијама.Дормерне конструкције у слабиав и оклопним оквирима - теже су и јаче од стандардних и издржавају екстремна механичка и временска оптерећења.

Механизми отварања су или ручни или са аутоматизованим даљинским управљачем. Постоје прозори са горњом осовином ротације, од централне, са подигнутом осовином. На оквиру се налазе и две осе ротације, којима управља једна ручка. Отварање се одвија у два положаја - склапање и окретање.Интелигентни прозори се контролишу помоћу даљинског управљача или зидне тастатуре, која се такође испоручује са ролетама, ролетама, ролетама, жалузинама. Програмирање је могуће при затварању када киша почне, затим се прозор затвара у положај "зрачења". Аутоматизација прозора може се интегрисати у систем „паметне куће“, систем контроле климе. Критичним повећањем температуре просторије отворите врата уз помоћ електричног погона, а при првим капљицама кише, посебан сензор ће дати наредбу за затварање. Програмом се управља у одсуству власника, одржавајући прописану влажност и температуру.

На споју фасаде и крова постављени су предњи или валовити прозори с двоструким остакљењем, комбинујући карактеристике обичних прозора и мансарде. Изгледају веома оригинално и повећавају проток светлости која продире у просторију.

Дизајн у облику слушног апарата можете купити само са транспарентним зидовима за већу осветљеност.Трансформатор прозора на отварању претвара се у мали удобан балкон, у затвореном стању има стандардни изглед.

Зракопловни прозори намијењени су за уградњу на равне кровове и дизајнирани су с посебним нагибним оквиром, тако да сунце не удара директно у њега.

Лагани тунели се постављају у присуству таванског простора изнад поткровља. То је прозор постављен на крову, причвршћена валовита цијев, која преноси зраке до стропа, што распршује ток свјетлости.
Димензије и облици

Облик стандардног косог прозора је правоугаоног облика, а може бити и квадратан. Дизајн се састоји од оквира и затварача, печата, окова, плаће. Стандардни рамови се монтирају на косим равним кровним плочама.

Лук или лучни оквири су закривљени. Дизајниране су за рампе одговарајућег облика, засвођене кровове.
Производе се округли прозори, који у унутрашњости изгледају оригинално и романтично.

Комбиновани оквири се састоје од два дела. Доњи део је обично правоугаоног облика. Горњи прозор се назива преклоп и правокутан је и трокутаст, полукружан.Димензије прозора и њихове димензије зависе од различитих индивидуалних параметара, углова и димензија просторије и крова:

 • ширина оквира одређена је размаком између кровних греда;
 • Висина се рачуна тако што се прозори доњег и горњег нивоа отварају ибило је згодно гледати га;
 • узима у обзир кут нагиба крова.

Фабрике производе широку палету производа стандардне величине.

Ако клијент нема никакву опцију или жели ексклузиву, постоји могућност наручивања. Уђите из канцеларије и узмите метар бесплатно, израчунајте параметре, нацртајте цртеж. По наруџби велики и коврчави облици и различите величине оквира.

Поред цртежа, дизајн тавана захтева распоред прозора, процену рада.

Потребни алати и компоненте

Поред оквира и самих двоструких стакала, произвођачи производе различите додатне додатке и компоненте за уградњу, заштиту током рада, контролу отварања и одржавања. Ови додаци су унутрашњи, спољашњи, мењају карактеристике, додају функционалност, украшавају и завршавају композицију. Инсталација је могућа након уградње прозора или током ње.Спољашне компоненте:

 • Одјељак је монтиран на врху оквира и штити спој између прозора и крова од кишнице и других падавина. За различите типове кровова бирају се различите плате, тако да у цијену прозора не улазе плате. Да би се осигурала максимална хидроизолација прозора, плаћа је угушена у кровном покривачу од 6 цм, а израђени су у различитим облицима, укључујући за вијенце и клизаче. За различите типове кровова издају се одговарајуће плате. Што је већи кровни талас, то је већиплата је купљена
 • Маркуисес подешава прозорску даску и смањује трансмисију свјетла, ствара хладноћу у врућим љетним данима, штити од ултраљубичастог свјетла, узимајући до 65% свјетлости. Остали плусови Маркуиса - смањење нивоа буке, ефекат кише. У овом случају, гледање улице кроз маркизну мрежу није изобличено.
 • Капци затварају рупу у потпуности и представљају ефективну баријеру за продор уљеза, као и значајно смањују ниво буке која продире са улице. Ролете се продају, ручно управљају шипком или даљинским управљачем на соларним панелима.
 • Погони за аутоматско отварање и затварање раде из мреже или соларних панела. Омогућавају аутоматизацију процеса контроле кретања вентила.
 • Увртна брава је додатна сигурносна мјера за зграду.


Унутрашњи додаци:

 • Мрежа против комараца је израђена од стаклопластичног и алуминијумског оквира и уграђена је на специјалне вођице, које спречавају квар производа при јаким ударима ветра. Решетка у потпуности прелази сунчеву светлост, али задржава прашину, инсекте, пахуљице и смеће.
 • Ролете су доступне у широком распону боја и омогућују вам да промијените кут и ступањ освјетљења или потпуно замрачите собу. Опремљен је системима даљинског управљања.
 • Ролете засјенити собу и декоративни су елемент унутрашњости просторија, скривајући собу од чудних погледа. Веомапријатне завесе које ентеријеру дају лакоћу и модеран изглед. Премаз који се наноси на ролетне смањује температуру у просторији током летње врућине. Телескопске шипке за извлачење се користе за контролу и померање завеса.Завјесе се могу уградити и закључати у било којем положају захваљујући посебном водичу. Завјесе су једноставне за одржавање, лако се пере са детерџентима.

Прибор и опрема:

 • Доње ручке су постављене ради лакшег отварања оквира високог нивоа, са закључаним горњим ручкама. Ручка је обично опремљена бравом.
 • Телескопска шипка и штап су ручни алати за управљање капцима, жалузинама, мрежама против комараца и завјесама. Средњи елементи за шипке се продају, дизајн тима достиже дужину од 2,8 м.
 • Парни и хидроизолациони сетови су спремни за инсталацију, убрзавање и олакшавање инсталације.
 • Готове косине ПВЦ-а лако се монтирају на унутрашњост просторије и не захтијевају бојење.
 • Фабричка опрема често укључује углове за уградњу, материјале за причвршћивање - поцинковане чавле. На листи се налази и преграда за заштиту од паре, специјална заптивка и лепљива трака.
 • Дренажни жлијеб, који је нужно монтиран изнад прозорског прага, служи за одвод кишнице и кондензата.


Фолије за лепљење на стакло са огледалом или нијансомефекат снижавања температуре на тавану током лета и чишћења собе.

За инсталационе радове, потребни су следећи алати:

 • линеарна или кружна пила или нож;
 • кламерица за градњу;
 • рулет и ниво;
 • одвијач и материјал за причвршћивање;
 • електрично сечење ножева, сечење за сечење метала;
 • пушке;
 • бушилица.


Како инсталирати властитим рукама?

Препоручује се уградња кровних прозора у фази изградње сплавног система. То је компликован и дуготрајан процес, који је боље повјерити професионалцима, али ако је потребно, инсталација се може обавити сама, имајући потребне алате, вјештине и искуство у области градње, познавања технологије. Дизајни различитих произвођача су различито постављени, имају засебне карактеристике технологије уградње.

Локација - врло важан аспект који утиче на укупни састав зграде, техничке карактеристике, због обављања функција и животног вијека не само прозора, већ и читавог крова. Неопходно је узети пројекат куће са детаљним величинама, на њима ће бити могуће направити прецизне прорачуне.

Постоје одређена правила за избор оптималног и сигурног мјеста.

Није препоручљиво монтирати кровне конструкције у следећим чворовима крова:

 • у подручјима хоризонталних површина које су у близини;
 • близу димњака и славина за вентилацију;
 • на падинама тзв.


У овим областима постоји максимална акумулација падавина и кондензације, што знатно отежава радне услове и повећава ризик од замагљивања и цурења.

Висина прозорских отвора на нивоу пода одређена је висином распореда ручке. Ако се налази на врху крила, оптимална висина прозора је 110 цм од пода. На овој висини ручно отворите врата. Ако се ручка налази у доњем дијелу стакла, висина не може бити мања од 130 цм, поготово ако су дјеца у поткровљу, а максимална висина је 170 цм. тачке - радијатори испод прозора. Они се тамо налазе како би се спријечило стварање кондензата. Нагиб падина такође утиче на локацију објекта - што је мањи угао нагиба, то је већи прозор.Тип и својства кровног материјала такође одређују локацију. Меки или ваљани материјал може се исећи на правом месту, али плочица мора бити интегрална. У овом случају, рупа се налази изнад стране плочице.

Дубина прозора за слетање има три стандардне вредности које обезбеђује произвођач. Спољашњост прозорске конструкције изрезује специјалне уторе, означене словима Н, В и Ј, што означава различиту дубину слетања. Плате за сваку дубину се израђују посебно, са одговарајућим ознакама, где је дубина означена последњим словом, на пример, ЕЗВ06.

Оквири за монтажупроизводе се у размацима између греда на удаљености од 7-10 цм од њих, да се стави топлотно-изолациони материјал. Груби систем обезбеђује чврстоћу крова, тако да није пожељно кршити његов интегритет.


Ако се оквир не уклапа у степенице рогова, боље је поставити два мања умјесто једног великог прозора. Када је уклањање дијела сталка и даље потребно, неопходно је инсталирати посебну хоризонталну шипку за трајност.

Да бисте израчунали димензије отвора, потребно је додати размак од 2-3,5 цм димензијама прозора да бисте изоловали грејач са четири стране. Минерална вуна се често користи као изолациони материјал. Између отвора и изреза крова излази инсталациони отвор, чија ширина је одређена типом кровног материјала. За плочице, на пример, треба да буде 9 цм, да би се избегло проклизавање прозора приликом обешавања зграде између горње греде и кровне пукотине 4-10 цм

Инсталација је пожељна на роговима, али је могуће и на посебној летви. Греде се постављају између греда строго хоризонтално у нивоу. Изван планираног отвора је инсталиран одводни канал. Монтира се под углом тако да кондензат слободно струји по крову, пролазећи кроз прозор. Такво корито може се направити властитим рукама, преклопљено у пола комада водонепропусне тканине.


Када се рачунају све димензије, можете извући и исећи калуп гипсане рупе. На завршној хидроизолацији унутрашњости крова или на завршетку, потребно је изрезати и отвор за отвор, избушити неколикорупе за растерећење и спречавање деформација. Онда пропи трака или кружна пила два цроссбарс и сломити резултирајући трокути, подесите рубове строго на марелица. Хидроизолација се реже кроз исту куверту и омотава споља, причвршћена за калдрму.

Ако се кровни материјал користи са металним кровом, шкриљцем, валовитом плочом или лимом, онда се споља избуши утор на сличној технологији. Ако је кров прекривен плочицама, потребно је прво раставити поклопац, а затим га огулити. Изоловати и изоловати изолатор хефталицом за монтажу зглобова. Након извршених радова демонтирани елементи кровног покривача се враћају на мјесто.Пре постављања оквира у припремљену рупу, потребно је уклонити прозор са двоструким стаклом и уклонити плаћу. Монтажни носачи су укључени и различити произвођачи долазе у различитим типовима. Они су такође причвршћени другачије: један на роговима, други - на роговима и на летви. Кутови за монтажу су такође укључени у стандардни комплет, опремљени су мерном линијом за правилно подешавање положаја оквира у утору. Као материјал за причвршћивање користе се вијци и поцинчани чавли.

Оквир без прозора са двоструким остакљењем мора бити постављен на место у прозорском отвору и подешен је положај доње ивице кутије, а доњи носачи причвршћени за заустављање. Најбоље је оставити горњи наставак зазора и не окретати се до краја да би се олакшало даље подешавање. Стручњаци савјетују уметање затварача у оквир запровере тесног пријањања и корекције пукотина. У овој фази, провјером свих нивоа, углова и удаљености, исправљање неточности, поставите оквир на мјесто помоћу пластичних кутова. Даља корекција дисторзија неће бити могућа. Након подешавања рукавица поново уредно раставите како не би оштетили шарке.

Након подешавања и подешавања конзоле се чврсто увијају и леже око кутије водоотпорне кецеље, врх прегаче се поставља испод дренажне жлијебове, једна ивица стабљике прегаче се испушта у оквир, а други се навлачи испод језичка. Изолација се причвршћује уз бочне дијелове оквира.

Прилагођавање плата треба извршити строго у складу са упутствима произвођача. У различитим брендовима је различита, различита и њихова опрема. У сваком случају, доњи дио плаће се прво монтира, затим бочни елементи, а затим и горњи дио, а само су крајеви уграђени.

Изнутра се изводи завршни дизајн прозора и уградња готових творничких падина. Исправна позиција је таква да нижи нагиб треба да изгледа хоризонтално, а горњи - строго вертикално, у супротном ће конвекција топлог ваздуха око конструкције прозора бити разбијена, појавити се нежељена кондензација. Нагиби су углавном причвршћени на посебне браве.пластика

Сви прозори небодера од пластичног ПВЦ профила нуде сви значајнији познати произвођачи. Захваљујући пластичним особинама линије таквих производаКористи се у просторијама са високом влажношћу, у подручјима са влажном климом. Успешно решење је уградња ПВЦ прозора. Приликом отварања доњег листа формира се мали балкон. Пластични оквири такођер глазирају сложене структуре, на примјер, балконе и логгие у педиментима, по жељи или у присуству прекрасних пејзажа можете направити стакло све подручје забата од пода до стропа.

Ови оквири имају неколико положаја фиксације, механизам отварања - на централној оси. Стакло испуњено каљеним стаклом може издржати знатна механичка оптерећења, па чак и тежину особе. За удобну вентилацију обезбеђени су вентилациони вентили са специјалним уклоњивим филтерима, који су дизајнирани за чишћење ваздуха у затвореним прозорима.Трајање пластичних оквира за време редовне инспекције и превентивне неге је најмање 30 година. Није неопходно стално их бојити.

дрво

Најпопуларнији материјал за мансардне оквире је дрво. Пошто дрво апсорбује влагу, бубри, и под утицајем сунца се мрви, онда се без посебне мере заштите такав материјал не користи. У основи, користите северни бор, чија поузданост и трајност је вековима тестирана, холистичка или лепљена дрвена грађа. Импрегнирајте га антисептицима и покријте двоструким слојем лака. У овом случају, дрво не труне, не деформише се, добија трајност. Неки произвођачи покривају дрвену боровинумонолитни полиуретан. Овај премаз повећава животни век кутије и даје му додатну снагу.

Главна предност дрва - еколошка прихватљивост, сигурност за здравље људи. Захваљујући прелепој природној текстури, побољшаном лаку изгледа природно и складно у ентеријеру, наглашавајући атмосферу сеоске куће. Ови прозори су најприступачнији и имају богат асортиман модела и варијанти, причвршћиваче и механизме за отварање. Ови оквири могу бити вертикални и уграђени у прозор за слушање на крову, а нагнути за монтажу на крову с рампом под углом. Одличне су за ормаре, спаваће собе, дневне собе и дечије собе.
метал

Алуминијумски подни прозори се углавном користе у канцеларијама, болницама, управним зградама различитих намјена. Имају круту издржљиву конструкцију, релативно малу тежину, издрже јаке и оштре температурне скокове - од -80 до + 100 степени.

Метални профил је хладан и топао.

Можете изабрати најпогоднију нијансу из богате палете боја у којој су обојени метални профили. Када се користе, не захтевају никакву превентивну негу, осим за прање стакла.Корисни савети

Монтажа мансардних прозорских конструкција - то је дуготрајно и одговорно. Искусни професионалци дијеле дугогодишње искуство и дају вриједне савјете о њиховој исправној инсталацији како би избјегли грешке и грешке.током инсталације, а такође и са превентивном његом, тако да поуздано служе што дуже.

Ово су главне препоруке:

 • Ако купац не поштује упутства произвођача током инсталације, то може довести до губитка права на гаранцију.
 • При преузимању прозора који се испоручује из фабрике или из продавнице, пажљиво је прегледајте ради интегритета и усклађености конфигурације, величине, откривања визуелних недостатака и кршења пакета. У случају непоштовања услова, акт о прихватању не треба потписати.
 • Није препоручљиво користити монтажну пену за уградњу. У овом случају, потребна су само специјална изолациона заптивна средства. Монтажна пена неће обезбедити хидроизолацију, а приликом стезања и експанзије ће се додатно оптеретити оквир и моћи ће се померати структурни елементи и заглавити врата.Пре постављања кутије, обавезно уклоните затварач оквира како не бисте оштетили шарке. Након што кутија стане у рупу на свом месту, њен положај ће бити подешен, врата ће се вратити.

 • Након постављања кутије, треба је загријати, пажљиво увући минералну вуну око прозора и обавезно је поставити испод падина.
 • Подешавање се врши у фази пуњења кутије и тек тада се затеже на стопу за причвршћивање. У наредним фазама инсталације корекција положаја кутије није могућа.
 • При куповини морате проверити комплетан сет, компатибилност свих компоненти исаставни делови дизајна, проверавају димензије пројекта или цртеже, склапају уговор, у којем се наводе све нијансе наруџбе.
 • Производи морају бити сертификовани и имати све пратеће и гаранцијске документе, као и детаљна упутства за инсталацију и правилан рад.
 • Причвршћивање кутије на сталак је много јаче, али када се монтира на летву, лакше је поравнати оквир.Познати произвођачи и рецензије

Најпознатије и велике компаније које воде тржиште грађевинских прозора на тавану и њихове компоненте, нуде купцима квалитетне сертификоване производе, као и додатну опрему и средства за профилактичку обраду прозора током њиховог животног века.

Данское дружество Велук работа в Россијскаа Федерациа с 1991 г. Јединствени развој и проналасци довели су овог произвођача до лидера бренда представљених у Русији. Поред главних производа, компанија купцима нуди комплетан асортиман додатне опреме и прибора, потпуно компатибилних са прозорима. Иновативни материјал који компанија користи за производњу дрвених оквира - стољетна употреба сјеверног бора у Европи, импрегнирана антисептичким композицијама и обложена монолитним полиуретаном или двоструким слојем лака.

Међу бројним патентираним проналасцима, могуће је споменути јединствени вентилациони систем опремљен танким филтерима и посебан прозорски вентилски вентил уграђен у ручку за удобну вентилацију.настакло "топли периметар", који користи штедљиве прозоре са двоструким стаклом, напуњене аргоном, ставља одвајајућу челичну шипку. Захваљујући томе по ободу прозора не настаје кондензација.

Без пропуха и пукотина, тросистемског система заптивања, силикона уместо заптивача, само иновативни и доказани материјали - све то даје производима компаније. Према резултатима експеримената, прозори Велук адекватно издржавају мраз-до -55 степени и препоручују се за уградњу у сјеверним регијама.

Главна линија Велук модела је велика и средња.


Немачки прозори Рото су се први пут појавили 1935. године. Производи ове компаније израђени су од висококвалитетног пластичног вишекоморног ПВЦ профила. Прозори ове фирме су мали и средњи. Стандардне величине су 54к78 и 54к98. Све најбоље особине Рото производа су идеалне за климатске услове наше земље, нагле промене времена и велике падавине.

На Рото вратима је могуће уградити клипне електричне погоне који спречавају затварање прозора, можете управљати затварачима помоћу даљинског управљача или "паметне куће". Инсталација је дозвољена не само за греде, већ и за постоље, производи се модели, који се монтирају без претходног уклањања затварача. Производи ове компаније добијају одличне повратне информације од градитеља и власника приватних кућа које већ годинама користе немачке прозоре.Фирма Факро же 10 летгодина производи пројекте који пролазе преко 70 различитих испитивања и тестова прије продаје. Испитивање чврстоће и други параметри су сировине и компоненте. Споља, конструкција је заштићена слојевима.За цртање оквира из унутрашњости могуће је, присхкелкив фабрика завршити нагиб ка чврстим бравама. Управљање је могуће уз помоћ зидне тастатуре, даљинског управљача, са паметног телефона преко интернета или ручно.

За практичност рада са вашим производима, овај произвођач је развио мобилне апликације, проводи редовне радионице за градитеље, гледајући ТВ емисије. Цертификоване бригаде, као и службени сервисни центри за поправку и одржавање производа, доступни су за прилагођену монтажу прозора. Постоји бескрајна гаранција на стаклопластике и резервне делове. Замена ових компоненти је апсолутно бесплатна без обзира на животни век и узрок оштећења. Стварање такве инфраструктуре за погодност куповине и услуга омогућило је компанији да стекне заслужену популарност и да постане лидер на руском тржишту.


Добри примери и опције

Дизајнери и архитекте стварају импресивне грађевине - дјела архитектонске умјетности која комбинирају значај и модерну отвореност и једноставност интеријера. Разноврсност сложених маштовитих облика и храброст израде таванског прозора потреса машту. Брз развој грађевинарстватехнологија и иновација омогућава да дизајн необично таван који одражава личност и укус власника.

поправки у поткровљу, кућну декорацију и да кроз прозорских отвора. Хангинг тешке завесе и ентеријера као што непожељна. Боље је да се воле светлосне завесе, ролетне, ролетне. Складан комбинација боја ће створити модерну, светло и комфоран ентеријер.

чист и свеж ваздух, лепо лето пејзаж, мир и јединство са природом - шта би могло бити лепши! У сеоској кући у поткровљу уживати ваш одмор постаје удобан кабриолет са прозорима који гледају у затвореном положају као и обично, али кад отворите претворена у импровизовану балкона.

стручни савет о инсталацији кровних прозора, погледајте следећи видео.