Светла врата у ентеријеру апартмана

Врата су важан елемент у унутрашњости стана. Постојала је мода на луковима, која је окретала стандардна врата. Нема много преосталих станова, у којима су отвори празни и изведени у облику лукова. Пре него што почнемо да причамо о науци о избору врата, сетићемо се како избор боја за све елементе ентеријера утиче на расположење и одражава сваку боју.

садржај

 • Утицај боје на особу
 • Утицај нијанси на перцепцију ентеријера
 • Како изабрати унутрашња врата у стану?
 • Главни фактори при избору врата
 • Кључна правила

Утицај боје на особу

Боја ентеријера, изгледа, има најјачи утицај на расположење и расположење човека. Да би се осигурало даколоризам утиче на расположење и здравствено стање , нема потребе да посећујете собу другачијег дизајна. Само погледајте одговарајуће фотографије. Како је боја одговорна за осећање? Ево неких добро познатих чињеница.

 1. Црвена је одговорна за енергију, омогућава бржу повратну активност.
 2. Зелено има позитиван утицај на менталне способности и смиривање.
 3. Светло браон и беж подстичу опуштање и опуштање.
 4. Плава и плава боја омогућују брже фокусирање.
 5. Оранге додаје радост и награђује оптимизам.
 6. Жута је одговорна за удобност, смирује и истовремено стимулише нервни систем.

љубичастаомогућава дубоко размишљање , али исцрпљује нервозне и менталне способности.

Утицај нијанси боја на унутрашњу перцепцију

Ево неколико практичних савета за избор оптимизованих решења у боји за унутрашњост куће.

 • Да би се визуелно смањила величина собе, користе се тамне боје.
 • Да би визуелна величина била већа и више коришћена светла тона, укључујући и светла врата.
 • Перцепција да је горњи плафон обезбеђен коришћењем вертикалних шаблона.
 • Оживљавање унутрашњости пружа контрастне обрасце, а могуће је комбиновати и свјетла врата с обојеним зидовима, завјесама или намјештајем.
 • Одлуке о боји такође зависе од живота људи у овој соби. Ако је старији, пожељно је примијенити меке и мирне нијансе. За младе, релевантне свијетле боје, контрастне пријелазе. За тинејџере и младе користе се модерне нијансе.
 • Ако је потребно, за одређени део ентеријера треба користити позадинско осветљење или специјалну боју. Дакле, за прекидаче и утичнице, користе се фосфорни елементи, за светла или тамна врата се користе утори. Купатила се често користе са плавим позадинским осветљењем и на зеленим површинама.
 • Модерне технологије израде завршних материјалаослобађају специјалне бојеи састоје се од неколико боја, које се међусобно не мијешају. У овом случају, намештај треба да садржи палету боја која је у складу са бојом завршне обраде. Тако ће унутрашњост просторије бити завршена имиран

Како изабрати унутрашња врата у стану?

Избор врата у унутрашњости - класе су одговорне и темељите. Наравно, ово није први корак при обнови просторија, али не и последњи потез. Главни задатак - уметнути у изабрани концепт дизајна.

Разговарајмо сада о теорији врата у унутрашњости.

Отварањем врата структуре се дијеле на:

 1. Клизна. На други начин, купе за врата се зове. Веома је удобан у малим просторима, јер знатно штеди простор. Од главних недостатака -је прилично гласна конструкцијаи практично нема продирања звука. Они се често могу видети у каталозима ентеријера на фотографији - заједно са светлим зидовима и намештајем увелико проширују простор.
 2. Састављено. Друго име је екран на вратима. Користи се као преграда у купатилима, дневним собама и спаваћим собама.
 3. Наранче. Није потребно додатно објашњење или илустрација у виду фотографије да би се схватило да су ова клизна врата најчешћи за нас. Врата рудесе могу лако направити што је могуће збијеније , она су такођер покретна, односно лако се могу мијењати ако је потребно промијенити боју тамне боје на свјетлу и натраг.

Главни фактори при избору врата

Не тако давно, при избору ентеријера, људи нису посебно размишљали о боји врата. Пронађене су углавном бијела платна. данасима много светлих нијанси других боја , такође је прикладно користити црне и обојене композиције. Индустрија материјала није богатасамо у боји, богат избор постоји у облику и текстури врата. Један од најчешћих фактора који се узима у обзир приликом одабира је боја и врста подне облоге. Зашто се то догађа?

Највећа површина у стану је сама етажа, тако да њен изглед има одлучујући утицај на друге детаље унутрашњости. Дизајнерски савет је да покупи врата у боји, која је комбинована са тоном пода. Ако су подови лагани, најприкладнија су врата неутралних или свијетлих боја. Што се тиче покривености тамне просторије дизајнери нису дошли до заједничког мишљења. Неко мисли да су рупе у тамној боји украшене тамним подом, а неко, као аргумент који даје фотографије других унутрашњих опција, преферира да користи светла врата, користећи тамни намјештај за комбинацију са подом.

Наравно, главни тон при избору унутрашњих елемената стана зависи од општег стила. Ипак, постоји неколико правила дизајнерске уметности.

Кључна правила

Усклађеност фактуре и материјала. Материјале различитих текстура треба комбиновати, пажљиво разматрајући њихову интеракцију. Уз недовољно знање и вештине,најбоље је да се задржимо на класичним опцијамакоје комбинују под и врата. Занимљива и модерна интеракција је гомила дрвених подова са стакленим унутрашњим вратима. Постоји много фотографија на мрежи које потврђују горе наведено.

Узмите у обзир расположење које ствара једну или другу боју. Горе смо детаљно о ​​томе писали. Главне нијансе: за визуелну демонтажу зидова користити светла врата и подове, тамни тонови у малим становима се не користе. Боје светлих нијанси додају осећај топлине, удобности и смирења.

Класична комбинација - једино рјешење боја за врата и подове. Да унутрашњост не би изгледала досадно, врата чине тон лакшим. У овом случају, боја намјештаја се бира у блиским тоновима.

Бијес контраста. Светла и креативна решења остварују се комбиновањем контраста боја. Као што се може видети на слици, ове идеје су отелотворене у следећем облику:

 • тамни зидови и светла врата - подови, намештај (или завесе) исте боје;
 • зидови и врата у једној боји - поднице су контрастне. Ревитализација зидова зидова даје јасне слике и сочне боје оквира.

Сви ови савети су доступни чак и за неискусне људе, прво се сусрећу са самосталним дизајном дизајна. Да би попунили празнине у знању , можете користити каталоге , богате фотографијама готових дизајна. У случају сложенијих решења, препоручујемо консултације са искусним дизајнерима.