Студио интеријер 26 м2. м. (68 фотографија): варијанте дизајна и буџетског планирања стана

Недавно су у нашој земљи постојали станови-студији у којима нема стандардних преграда. Таква стамбена подручја су брзо стекла популарност и почела су да буду веома тражена. Могу бити и мале и простране. Чак и најмањи студио апартман може бити модеран и функционалан, ако одаберете прави завршни материјал и намјештај.

Карактеристике

Мали студио површине 26 квадратних метара. м може бити врло удобан и гостољубив, ако се окренете лијепој и квалитетној обради материјала, као и складном интеријеру


Овај стан може бити савршено рјешење за малу обитељ од двоје људи. Ако има више људи у стану, онда је потребно направити зонирање расположивог простора, ако не постоји могућност куповине другог стамбеног простора.

У правилу, у модерним апартманима-студијима постоје само двије главне просторије: слободан простор и простор, додијељен купатилу.

Треба напоменути да једна чврста просторија носи неколико функција одједном. Она игра улогу кухиње, дневног боравка, спаваће собе и ходника, тако да је пуњење малог студија 26 квадратних. м је вриједно бирати промишљено.


Данас постоји велики број зонинг опција, без таквих детаља у малом студију не може:

 • Функционални простор можете поделити користећи високи ормар, шанк, екран, полицу и тако даље.
 • У малом студију, стаклене преграде изгледају сјајно.Савршено ће се уклопити у многе стилове и неће заузети много простора.
 • Постало је модерно подијелити стан на зоне помоћу завршних материјала. На примјер, у дневном боравку се може поставити крем ламинат, ау кухињи монокромна плочица. Дакле, подијелите зоне с различитим подним облогама. За такав приступ можете се пријавити за зидне облоге или завршне облоге на стропу.


Лаки материјали и елементи ентеријера су најпогоднији за мали студио. Превише тамне опције могу визуелно смањити већ скромно подручје.

Превише детаља такође ће изгледати нехармонично у таквом стану. На пример, велика тамна гардероба не само да заузима пуно слободног простора, већ ће оптеретити и унутрашњост.

Развити дизајн пројекта

Пре дизајнирања студијског дизајнерског пројекта, потребно је приказати будући интеријер на комаду папира. Сваки детаљ треба размотрити.

Потребно је извршити даља мјерења слободног простора. Ово је неопходно за правилан избор намештаја и израчунавање броја завршних материјала.

Унапријед одредити са будућом обрадом стана. Најбоља опција ће бити дизајн у топлим и светлим бојама.

Кретање материјала требало би тек након потпуног израчунавања потребног износа, како се не би преплатило за непотребно.Ако желите да планирате и комбинујете животни простор са просторијама на балкону, онда о томепотребно је водити рачуна о почетку поправки и координирати са надлежним органима.

Размотрићемо детаљно неколико конкретних примера пројектних пројеката станова-студија са површином од 26 квадратних метара.

На левој страни предњих врата можете поставити кухињски сет и одвојити га од дневне собе уз помоћ стаклене преграде. Подјелом детаља на лијевом зиду наћи ћете своје мјесто кауч, насупрот којем можете ставити ТВ. У десном зиду, од улаза, треба поставити простор спаваће собе, одвајајући га са зидом од гипсане плоче од пода до плафона.

У таквом импровизованом разделнику можете опремити малу полицу за књиге или једноставно направити неколико полица за чување разних предмета.

Купатило се треба налазити са стране спаваћег дијела.

Овај мали стан може бити уређен у бијелој, сивој и кафеној боји, употпуњен свијетлим детаљима. На пример, може бити засићен доњим делом стаклене преграде.


Ако је студио апартман опремљен балконом, на његовој територији је могуће поставити кухињски сет или бар са фрижидером, који комбинира балконе и стамбени простор.

Изван балкона можете ставити малу округлу столицу са столицама и ноћним ормарићима.

На овом подручју треба имати спаваћу собу и дневни боравак, који ће услиједити одмах након улазних врата и ходника.

стављамо намештај

Не би требало бити превише у стану-студијувелики намештај. Такве ствари могу узети додатни слободни простор, спречавајући пролаз и чинећи да генерални ансамбл буде неугодан.


Димензије намјештаја треба израчунати што је могуће точније.

Софе и фотеље повезане са дневним простором треба поставити одмах иза кухињских слушалица. Ови простори могу бити одвојени стакленом преградом или шанком.


Ако одлучите да поставите тапецирани намјештај у близини спаваћег дијела са брачним креветом, могуће је одвојити дневни боравак са екраном или системом високих регала.Радни простор са компјутерским столом и столицом може се поставити поред дневне собе или на супротној страни од брачног кревета.

Многи власници станова окрећу се оригиналнијем решењу, а радна површина комплетира кухињски сет. Уштеди се толико слободног простора, који већ недостаје 26 квадратних метара. м.

Ако стан има балкон, једна од зона може бити опремљена на њеној територији. На пример, тамо можете поставити кухињски сет или радну собу са малом полицом за књиге.


У малом купатилу је боље инсталирати туш кабину. Може бити правоугаоне или угаоне. Друга опција штеди више простора за уградњу ВЦ шкољке и судопера са зидним огледалом.

Ако то подручје дозвољава, онда можете редовно купати и испред њега (или са стране) ставити све осталоелементи купаонице.


цолор солутионс

Најбоља опција за мали апартман-студио јесу лаки намјештај и намјештај на сличан начин.

Бијела, беж, тамно жута, кремаста, лагана карамела и свијетло смеђе нијансе изгледат ће посебно атрактивно и складно у таквом стану. Сличне боје у тандему с правилно одабраним освјетљењем могу визуално повећати расположиви простор.


Присуство светлих и контрастних детаља неће бити сувишно. То могу бити декоративни елементи, тамни уметци за намештај и кухињски сет, контрастни наслони за столице, светле плоче и тако даље. Главна ствар - не преоптерећивати такве детаље расположивог простора.


Идеје за унутрашњост

Размотрићемо детаљно неколико варијанти складног укњижења апартманских студија.

Подијелите визуално на два квадрата, почевши од ходника и завршавајући с прозором на супротном зиду од улаза. У лијевој кутији опремите кухињски прибор са свим апаратима и малим столом за благовање. Насупрот овој зони (на десном квадрату) треба поставити кауч са сточићем за каву, а испред њега опремити зону спаваће собе, одвојену од остатка свемирског регала.

Купатило треба поставити на десну страну улазних врата.

За такав стан можете изабрати светли ламинат, а зидове да радите са белим малтером. На овој позадини ће битиНамјештај изгледа складно, комбинирајући свијетло смеђу и зелену боју.

Ако се улазна врата налазе насупрот прозора, купатило и дневни боравак могу се уредити одмах након улаза. На самом прозору налази се и кухињски стол са столицама, иза којег (у зиду) можете поставити слушалице.

Простор спаваће собе треба одвојити од остатка простора уз помоћ буџетског зида од гипсане плоче до уграђених врата.

Изаберите украсне материјале и намештај у белим тоновима. За разблаживање такве палете треба да буде плави кауч, шарене слике на зидовима и теписи од обојених нити.

Простор испред улазних врата може се премјестити у дневну собу с каучима и фотељама, а иза њих (на десној страни улаза) опремити кухињу са слушалицама у облику слова Г и склопивим столом.

За визуелну експанзију простора на зиду изнад кауча треба објесити дуго затамњено огледало.


Купатило треба поставити на лијевој страни дневног боравка и одвојити глухим вратима.

Незаузет простор остаће десно од меког угла. Ова зона може бити ограђена екраном који ће наћи своје мјесто висок и лаган ормар и брачни кревет насупрот.

Типс

 • Планирање буџета се односи на зонирање станова који користе намештај. На пример, да би се одредила дневна соба, кауч и фотеље ће стати, а за кухињу најбоља ограда је шанк.
 • Висококвалитетно и лепо уређено становањеможете у једном дану, као и за стан са површином од 26 квадратних метара. Није потребно купити читав намјештај. Потребно је да купите само најнужније предмете и однесете одговарајућа места за њих.
 • Подијелите подручје исправно. Не заборавите да пролаз између намештаја и преграда треба да буде слободан.
 • На декоративној завршници можете уштедети много. На пример, требало би да изаберете тапете различитих боја за просторно зонирање или да се окренете дрвету, металу или огледалима.
 • Препоручује се да преферирате намештај светле боје.
 • Не би требало да купујете комплетну врећу за спавање и да је уредите по целом студију, јер ћете у противном добити несхватљив ансамбл у облику спаваћег дела са фрижидером или гасном пећи.
 • Главни дио зонирања је кухиња-дневни боравак. За уређење простора за спавање можете одабрати један од слободних углова стана.
 • Кухињски сет би требао бити мали, али функционалан и простран.


Препоручљиво је одабрати компактне предмете намјештаја. Одговарајући модели, који заузимају минимум слободног простора, ће стати.