Стропно сликање: припрема површине и методе завршне обраде

Сликање остаје један од најчешћих метода украшавања плафона, а уз модерне методе украшавања стропа у кући, бојење остаје један од најчешћих метода украшавања површине стропа. Ово је прилично економичан тип завршних радова, али захтијева одговоран приступ свим фазама. Савршено обојени строп ће имати равну површину, без мрља и развода. Приликом поправки важно је знати које алате најбоље користити, које боје одабрати, како правилно припремити површину за бојење.

Савремене методе сликања плафона

Савремени начин фарбања подразумева употребу компресујуће боје која има низ позитивних карактеристика.

Свака врста слике је представљена у широкој палети боја, која омогућава да се осмисли оригинални дизајн и дизајн за плафон

Типови преса у бојама:

 • Акрил.Најпопуларнија декоративна боја, која је квалитетна и приступачна. Наношење само два слоја боје ће пружити савршен премаз. Акрил је осетљив на влагу и испаравање.
 • Силикон.Висококвалитетна боја по високој цијени. Има најбоље карактеристике: отпоран је на парење, одбија прљавштину, еластичан. Боја је идеално постављена на површину, што може да маскира велике пукотине.
 • Силикат.Ова висококвалитетна боја. Углавном је користим за фарбање индустријских простора. Погодан је и за обраду кухиње и купатиласобе. Боја спречава појаву плијесни и гљивица. Материјал је отпоран на пару. Може успешно испирати проток.

Сваки тип је представљен у широком распону боја, што вам омогућава да осмислите оригинални дизајн и дизајн за плафон. У ту сврху се могу користити шаблоне, флизелин, ако се након поправка остављају комадићи тапета. Са овим материјалима, може се урадити оригинална завршна обрада стропа која употпуњује свеукупни стил ентеријера. Варијанте регистрације могу бити различите.

Важан аспект при одабиру боје је проучавање индикатора на амбалажи. Да бисте утврдили цијену боје потребно је обратити пажњу не на број у банци, тако и на стопу потрошње боје по квадратном метру.

Након што је одабрао боју, њен састав, одредивши подручје сликања, потребно је обратити пажњу на избор алата. Од тога зависи глатка површина осликаног плафона.

Алат за цртање

 • ваљак;
 • Четка;
 • Пиштољ за распршивање електрични.

За бојење стропа, користите четку, ваљак или електрични црвени метак

Бојење плафона зависи од избора начина наношења боје и њеног квалитета. Важан аспект је квалификација чаробњака који обавља завршне радове.

Како обојити плафон: технологија савршене обраде површине

Слика се састоји од неколико фаза рада. Прва фаза је веома важна, од чега зависи од следеће фазе, па чак и целог успеха завршних радова.

Након пажљиве припремеповршину, избор боје и алата може да пређе у фазу бојења

Приготовление на стапка по-корак:

 • Изравнавање површине.Процес ће бити исти за било који плафон, без обзира да ли је бетониран или увијен. Потребно је очистити стару прераду. Када се открију дефекти, потребно је користити методе китова и гипса. Ако је квар веома велики за његову елиминацију, користите монтажну пену.
 • Максимално поравнање.Зависно од стања равнине плафона, кит се наноси на један или више ступњева. Приликом наношења више слојева важно је пратити квалитет сушења сваке особе.
 • Наношење последњег слоја кита.Да бисте то урадили, користите сатенгипсис. Наноси се брусним папиром који помаже да се површина подигне на највиши могући ниво. Последњи слој треба добро осушити, нанијети први слој и сачекати да се осуши.

Након пажљиве припреме површине за избор боје и алата, можете прећи на фазу бојења.

Позадинско осликавање:

 • Прави правац сликања - од угла до центра, најбољег отвора прозора.
 • Глатки покрети наносе боју без превише притиска на алат - то може довести до стварања мрља.
 • Обојите траке паралелно, без остављања размака између њих.

У боји пуно зависи од коришћеног алата. С праксом, сликарски процес постаје успешнији.

Важно је знати да је често један слој боје мало вероватанто можете да урадите. За најлепше ефекте стручњаци саветују да се нанесе више слојева. Предуслов је да се сваки слој осуши пре наношења следећег.

Сваки слој је боље наносити са новим алатима како би се избегао ризик мешања боја и других проблема.

Да ли је могуће обојити строп на стару боју

Они који се надају да ће насликати стару боју, чекају разочарење. Професионалци саветују да се боја наноси само на припремљену површину. Иначе, стара боја, која ће бити непрозирна, неће дати новој квалитети покриће површине. Посебно ће се појавити недостаци који ће бити бијели.

Професионалци саветују да се боја наноси само на припремљену површину

Процес чишћења стропа од старе боје ће бити лакши ако нема гљивица, плијесни на старој површини, док је гипс остао у добром стању.

Припрема површине за бојење састоји се у чишћењу од старог завршног слоја.

Фазе прочишћавања:

 • Користите челичну лопатицу да очистите површину, уклоните је из дебелих слојева старе боје.
 • Помоћу четке почните уземљење површине.
 • Измијешати неједнакости тако што ће се прво пресушити слој прајмера.

Гел се обично суши 6 сати. Након тога неопходно је обрадити је посебном мрежом за брушење, након чега је потребно нанети додатни слој прајмера на плафон.

Осликајте плафон властитим рукама: професионални савјет

Осликајте строп емајлом властитим рукама. Пре него што сликате самипотребно је проучити конзистентне упуте за бојање, као и професионалне савјете онима који су сами одлучили да заврше обраду.

Приликом фарбања плафона важно је обратити пажњу на површину пуњача

 • Обојите га брзо.
 • Када бојате неколико нивоа за свакога, морате користити своје алате.
 • Користите пластичну баријеру која штити зидове од прскања.
 • Љепљива трака и љепљива трака ће бити потребне за прецизно бојење спојева површина.
 • Боју равномерно обојите у тамној просторији без пропуха.

Приликом фарбања плафона, важно је обратити пажњу на површину пунила.

Важно је знати зашто лоше припремљена површина може све покварити, ау којој фази се осликани строп може оженити након сликања. Боја ће лежати неуједначено, појавит ће се мрље и јаме, такођер можете примијетити да су се на површини појавили мјехурићи. Биће тешко поправити ситуацију. Да бисте то избегли, морате водити рачуна да створите равну површину.

Боју треба наносити на правилу мокре ивице. Слојеве боја треба наносити строго након потпуног сушења претходног слоја. За квалитетан резултат можете осликати плафон "Снезхкои" - боју која је стекла повјерење у квалитету и приступачне цијене.

Како сликати плафон (видео)

Одлука о бојању стропа стана је економичан и квалитативан начин обраде. Квалитет дизајна зависи од многихфактори: квалитет изабране боје, њена својства и карактеристике, врста алата за бојење и професионалност бојења. У осликавању стропа разликују се двије главне фазе: припрема површине и наношење боје. Свака фаза захтева одговоран приступ, строго поштовање правила китова, прајмера и бојења. Након квалитетних радова, осликани строп ће изгледати лијепо и елегантно, можете примијенити декоративни узорак који ће додати оригиналност и шарм.