Стрелитзиа, Стрелитзиа Царе

Скоро сваки баштован и цветни вртлар сања о томе да узгаја цвет код куће код куће, јер ће ова необична биљка допринети вашем расположењу боја и празника. Последњих година плагијат је стекао популарност у многим земљама. И сасвим је могуће да је то због једноставне његе.

Стрелација: кратак опис

Домовински - врући тропи. Постоји пет врста, али код куће је могуће узгајати само краљевске потоке. За своје дивно цвеће, биљка се зове рајска птица. Ако погледате цветове ватре, можете видјети да су они врло слични летећим птицама бајки, да имају шишке и изненађујуће добар кљун. Евергреен листови могу достићи 50 центиметара. Сама фабрика и 1,4 метара. Међутим, само дивље зауставе могу се похвалити таквим величинама.

Обратите пажњу! Цвет је отрован.

оптимална температура

Љети се биљка осјећа одлично на собној температури. Зими је најбоље држати 13 степени изнад нуле. Током овог периода, готово да не расте, али добија на снази за пунокрвно пролећно цветање. Главни услов за осветљење је одсуство директних сунчевих зрака. Цвијет ватре може расти чак иу подручју сјене. Важно је сачувати велики простор за биљку, јер понекад чак и код куће прелази 1 метар. Треба јој много ваздуха. У прољеће и љето, однесите биљку у врт.

Стрелатион: царе. Како залити цвет

Увијек, осим зиме, биљка треба залијевати 2-3 путаза 7 дана, побрините се да је земља увијек влажна. Зими се залијевање смањује на 1 пут у 7 дана. Поспите и обришите влажном крпом лишћа. Поставите лонце са шљунком. Вода треба да буде равна. Међутим, хладна вода је погодна за зимско прскање.

Трансплантација и ђубрива

Сваког прољећа мора се пресадити цвијет пуцњаве. Такође је потребно поделити корен биљке једном у 3 године. Направите трансплантацију веома уредно, јер је коренски систем биљке слаб. Ако су коријени још увијек покварени, онда их сипајте на угљен. Биљка воли плодно неутрално земљиште. Узгајивачи цвећа препоручују: компостно земљиште (2 дела) + хумус (2 дела) + травнато земљиште (1 део) + листно тло (1 део) + песак (1 део). Просечна величина посуде за биљку је 40 центиметара.

Хранити пастухе три пута у 30 дана. Боље је користити минерална и органска ђубрива. Повољно се хране хранљиве материје које садрже азот.

За потпуни процват биљака, није потребно заборавитипериод одмора . Почиње у августу и траје 60-90 дана. Цвеће можете видети у пролеће или лето. Често су обојене у различитим бојама дуге. Расту до 16 центиметара. Да би добили семе потребно је да се телити цвет. Често цвећари украшавају гламурозне букете шлога.

Брига за пуцњаву није тако компликована. Биљка треба само у правилном заливању и светлости. Морате дати љубав према ватри, а онда и онаОдговараће вам у реципроцитету у облику шареног цвећа.