Страшно питање: како сакрити гасни котао у кухињи

У кухињи је могуће сакрити плински котао, али приступ до њега би требао бити трајно.Гријање се може искључити кухињским сетом само ако је величина ормарића идеално прилагођена величини котла. У супротном, морате одабрати други начин за прикривање гасног уређаја у кухињи.

Да ли је могуће сакрити гасни котао у ормару: методе декорације

Многи власници, и приватне викендице и станови у вишеспратним зградама, одлучују да се искључе из система грејања и инсталирају аутономно грејање. У правилу се у кухињи уграђује плински котао. Типична бела јединица може ометати унутрашњост просторије, тако да размишљају о томе како уградити котао у постојећи дизајн.

Гасни котао се може инсталирати само у нерезиденцијалном простору, уз нужно присуство врата и прозора!

Пројекат дела просторије у којој је котао постављен мора се размотрити пре уградње грејног уређаја.

Гасни котао у кухињи можете сакрити на неколико начина

Како сакрити бојлер:

  • Самостална кутија са иверицом за котао. Идеално, предњи панел кутије треба да се подудара што је више могуће са фасадом кухињских слушалица.
  • Ниша направљена од профила и сухозида. Предњи део дизајна је такође покривен вратима под општим стилом кухиње.
  • Довршавање бојлера филмом или специјалном бојом.

Приликом уградње новог намештаја, потребно је унапред размотрити величину и локацију кабинета испод котла. Такођеузима се у обзир скуп комуникација које се могу сакрити ако се то жели.

Под АГВ се може монтирати у куту кухиње у складу са правилима инсталације. Такође је дозвољено сакрити котао у ормарићу, поштујући норме и правила безбедности.

Кухиње са гасним котлом: пројектовање и уградња ормарића са иверицом

Ако се након куповине кухињског сета уграђује плински котао, а не постоји могућност да се сакрије у једном расположивом ормару, може се отказати властитим кућним вратима. За израду кабине за котао властитим рукама захтијеват ће се плоче од иверице и дрвених трачница.

Поред алата - рулета, вијака, убодних тестера и шупа, потребно је имати готова врата, најближа боји кухињске фасаде.

Пре него што наставите са радом, неопходно је прецизно израчунати величину гасног котла. Минимална удаљеност од било које стране котла до кућишта је 3 цм, односно до висине и ширине котла додајте 6 цм и одаберите врата ове величине.

Скрити плински котао може бити у ормарићу са иверицом

Напредовање курса:

  1. Из плоча ДСП-а, убодна тестера мора да реже бочне зидове ормарића, на основу мерења. Дубина треба да буде и 3-4 цм већа од дубине гасног котла.
  2. На доњем зиду, отворене рупе за водоводне и гасне цеви, ау горњем - за димњак.
  3. Са десне или леве стране круне исећи отворе за завесе за намештај.
  4. Придржавајте се окомице, причврстите стране ормара између робота. Задњи зид не би требало да буде, уместо са горње и доње странеПоставите две летве паралелно једна са другом.
  5. Причврстите шине на зид кухиње да бисте причврстили шине. Обесите браву на врата завеса.
  6. Добијена конструкција је везана на котао и виси на зиду.

Котао на веранди може бити постављен у куту кухиње, уграђујући га у угаони ормарић са шаркама или поклопац са истим кућним вратима. Ако желите, уређај можете оставити отвореним, маскирати га у прекрасну декорацију - наљепнице или преносиве слике.

Кухиња у приватној кући са гасним котлом: правила и прописи за уградњу

Постављање гасног котла у кухињу захтева одређена правила и прописе. Непридржавање може довести до озбиљних посљедица. Простор у коме је уграђен гасни котао не сме бити мањи од 4 м2, висине преко 2,5 м, има прозор и врата у ходник. У кухињи нужно треба стајати уређај који ће обавијестити о цурењу плина.

Капацитет гасних котлова инсталираних у кухињи не би смио бити већи од 60 кВ. Котао за гријање се може поставити на под или причврстити на зид.

Гасни котао је причвршћен на зид од негоривих материјала. Немогуће је инсталирати котао у близини ормарића, увијек мора постојати мјесто за циркулацију зрака између апарата и зидова намјештаја.

Гасни котао у приватној кући може се сакрити у ниши

У кућама са дрвеним подовима препоручује се затварање зида металним лимом.

Дистрибуција гасних и водоводних цеви мора бити извршена у складу са правилима. Размак између котла иХладњак и плинска пећ морају бити најмање 30 цм, а котао за гријање је постављен на удаљености од најмање 0,8 м од плиномјера на надморској висини од 1,6 м.

Након инсталације котла и прикључивања свих водова, препоручује се провјера његовог рада и промаја димњака - од тога овиси сигурност уређаја.

Кухињски интеријер са гасним котлом на зиду: како сакрити комуникацију

Након што је ријешено питање маскирања гасног котла у кухињи, често се поставља питање како сакрити цијеви за плин и воду које воде до уређаја. Не волите изглед и гломазан ружни димњак и црева која повезују јединицу са системом индивидуалног грејања.

Ни у ком случају није могуће затворити све елементе у зиду, они морају бити доступни у случају потребе!

Данас је најпопуларнија опција за прикривање комуникација кутија профила и сухозида која се може обложити плочицама или залијепити тапетама. Код постављања кутије потребно је узети суви зид отпоран на влагу.

Гасни котао може бити скривен у кутији профила и сухозидом

Гасна цев се може сакрити иза кухињског сета. У овом случају, ормарићи и ноћни столићи не смију гурати цијев, потребно је оставити око 1 цм слободног простора између њих. Ако цев пролази на висини већој од 1 м од пода, можете је користити као постоље испод пешкира. У ту сврху цијев се чисти од хрђе и прекрива неколико слојева хромиране бојеНа њему је могуће објесити ручнике и салвете.

Угаоне водоводне или гасоводне цеви које се не могу затворити кабинетом, могу бити украшене вештачким цвећем или воћем, украшене стакленим мозаицима, обојене бојом у унутрашњости просторије.

Питање за дизајнера: како сакрити гасни котао у кухињи (видео)

Скривање котла на гасни зид није проблем ако дођете до овог посла са мудрошћу. Након правилног прорачуна и уградње кућног ормарића, потребно је размислити о плинским и водоводним цијевима, што такођер може нарушити цјелокупни дизајн просторије. Идеална опција - шивати их у сухозидној кутији и задекороватати плочице.

Примери како сакрити гасни котао у кухињи (фото)

)