Стона лампа са постољем за столом (33 слике): предности модела причвршћених за сто или на зид

Правилно осветљење игра велику улогу у унутрашњости сваке просторије. Ово се посебно односи на радно подручје. Добро осветљење је важно за вид, јер су очи мање уморне приликом рада. Одличан избор је монтажна стона лампа.

Модерни произвођачи нуде широк спектар модерних и атрактивних модела који пружају не само одличну расвету, већ и помажу у украшавању ентеријера.Карактеристике

Столне лампе са сидриштем су врста расвете. Разликују се у практичним функцијама, али и као унутрашња декорација. Дизајн модела за десктоп апликацију је исти као код класичне лампе.

Обухвата неколико главних елемената:

 • поуздана подршка;
 • флексибилна колона;
 • чврсто кућиште;
 • безбедан кабл за напајање;
 • добар извор светлости (вештачки).

Кључни елементи

Подножје или ослонац уређаја приказано је као стезаљка. Уз његову помоћ, уређај је причвршћен за површину стола. Ова подршка осигурава фиксирање лампе. Састоји се од фиксног оквира и стезаљке. Ако табела има дебљину не већу од шест центиметара, онда се лампа са стезаљком чврсто причвршћује за базу производа.

Неке варијанте лампе су опремљене иглом у облику игле. Ову опцију карактерише мобилност, јер се може користити и за монтажу на зид.База и случај су повезаниизмеђу себе због присуства колоне, која је представљена у облику флексибилне ноге. Омогућава вам да шаљете светло на право место. Правац осветљења одговара звону које може бити од пластике, метала или стакла. Избор решења боје је потпуно индивидуално решење.Извори осветљења могу се користити за сијалице са жарном нити, ЛЕД или флуоресцентне лампе. Огромна популарност су штедљиве сијалице, јер имају дуг животни вијек, омогућују уштеду електричне енергије и испуњавају тренутне стандарде.

Светиљка са сидром за столом је скоро увек опремљена прекидачем који се може налазити на каблу за напајање или подршци за производ.За и против

Столне лампе са монтажом имају много предности. Њихова главна предност је да корисник може самостално подесити смјер свјетла помоћу флексибилне колоне. Конструкцију карактерише лакоћа и статичка монтажа. Лампа неће пасти са стола и не можете се бојати могућности његовог превртања.

Предности десктоп модела штеде простор на радном столу. Лампа се може причврстити на зид или на стол. Подршка модерних модела заузима врло мало простора. За сваку инсталацију можете изабрати потребну снагу жаруље.

Разноврсност узорака вам омогућава да украсите ентеријер у било ком стилу. Ако се правилно користи, такав уређај ће трајати много година.

Али поред предности, столне лампе такође имају неке слабости:

 • Кабл за напајање је практично немогуће прикрити.
 • Инсталирање ослонца на зид уз помоћ конзоле захтева вјештине и способности.
 • Ако је лампа направљена од метала, онда је тешка.
 • Стаклене варијанте карактеризира крхкост.

Столна лампа за монтажу је дизајнирана да обезбеди добро осветљење радне површине. Модерни произвођачи стварају предивне моделе који су представљени у одличном дизајну, уређени у различитим стиловима и изведени у различитим бојама.


Напон и снага

Пре повезивања лампе на мрежу, важно је пажљиво проверити ознаке. Већину модела покреће 220 В утичница, ретко постоје варијанте код којих је ознака 110 или 127 В. У овом случају потребно је користити додатни трансформатор.

Светиљке за столну монтажу могу бити опремљене флуоресцентним, ЛЕД или сијалицама са жарном нити. Оптималан избор је лампа од 60 В, јер овај уређај обезбеђује спот светло.
типови причвршћивача

 1. Светиљка за десктоп употребу може се различито причврстити на површину. Многи модели имају стезаљку која омогућава чврсто и сигурно причвршћивање производа на сто.
 2. За децу су често куповали лампе са сидреним прстом, јер чак и деца могу да се носе са њом. Али ова опција је непоуздана, таква лампа може бити лакопремјестити се с мјеста.
 3. Модели са причвршћивањем у облику усисне чаше су мање уобичајени. Ова врста причвршћивача може издржати мале сијалице. Ова опција се може користити за украшавање.
 4. Ако нема слободног простора за постављање столне лампе на сто, онда обратите пажњу на модел на заградама. Ова опција се може објесити на зид, иако процес причвршћивања захтијева напор и вјештину. Мора да захтева бушење, типле и ниво зграде.
хоусинг

Подне лампе за десктоп моделе лампе су израђене од различитих материјала, а такође су представљене у широком спектру боја.

 • Метална светиљка се одликује дугим веком трајања, али је веома тешко.
 • Многи купци су привучени пластичним моделима, јер су јефтини, мали, и заступљени су широким спектром боја.
 • Говорећи о стакленим врховима, они привлаче пажњу елеганцијом, али су крхки. Ове опције не би требало да се купују за дечију собу.
 • Текстилни елементи изгледају прелепо и модерно у ансамблу са металним кућиштем.Како изабрати?

Пре него што изаберете лампу за радну површину потребно је приступити озбиљно, јер зависи и од резултата рада и од вашег здравља: ​​

 • Пре него што изаберете лампу, потребно је одредити где ће се налазити. Ако ће лампа бити на столу, онда можете одабрати модел на копчи, стезаљци илисуцтион цуп Само ће верзија на носачу одговарати зидном носачу.
 • Лампа не сме бити већа од пола метра од радне површине. Лампа је боље причвршћена десно, али изнад монитора. Кабл за напајање не би требало да буде затегнут, нити би требало да га виси, тако да је боље да измерите дужину од стола до утичнице пре куповине уређаја.
 • Снага лампе директно зависи од величине радне површине. Обично се добијају сијалице снаге од 60 до 100 вати. Жаруље са жарном нити са великом снагом могу оштетити подну лампу када се загреју, тако да морате бити пажљиви.
 • При одабиру облика боље је дати предност моделима у облику конуса или сфере. Сијалица не би требало да прелази плафон, тако да се светло распршује, што неће замарати очи и неће изазвати замор тела као целине. Међу решењима боја, најбоља опција је бела и светло зелена.
 • Стона лампа треба да буде високог квалитета. Да бисте проверили ову опцију, вреди погледати кертриџ. Његова стабилност је показатељ добре квалитете.инсталација

Да бисте покренули столну лампу, морате је саставити, ако је у растављеном стању. Упуте за монтажу и инсталацију ће бити уграђене у кутију. Столне лампе са причвршћивачима обично су приказане на стезаљци.

Поступак инсталације укључује неколико корака:

 • Потребно је одредити локацију лампе.
 • Ставите лампу на врх стола.
 • Клизач би требао бити уредно извучен тако да јестеналазио се између ивица површине.
 • Потребно је да затегнете вијак, док држите лампу како бисте избегли неуједначено причвршћивање.
 • Када је лампа већ причвршћена на столу, треба да затегнете сијалицу у кертриџ и пошаљете светло на радно место.
 • Након што спојите лампу на електричну мрежу.


Данас, свјетиљке за свјетиљке постају све популарније због своје компактности, практичности и дуготрајне употребе. Модеран дизајн и функционалност хармонично се комбинују са овим уређајима. Разноликост стилова и схема боја омогућава сваком купцу да пронађе савршену опцију у зависности од њихових жеља и преференција.

Погледајте следећи видео о томе како одабрати радну лампу за радно место ученика