Столни конзолни трансформатор (28 слика): Клизни конзолни модели који се претварају у столове, преклапају бијеле производе из Италије

Столна конзола - згодан и практичан дио намјештаја, који се у правом тренутку претвара у велики стол за благовање. По први пут, комад намештаја, као конзола, појавио се током владавине Луја КСИВ у Француској. Због тога су за многе конзоле повезане секуларни салони и изузетна декорација ренесансне палате. Али модерни конзолни столови имају модеран дизајн и побољшани дизајн. И више у складу са основним елементом дизајна него са музејским експонатом.


Карактеристике и предности

Власници малих станова често се морају суочити са уштедом слободног простора. Кућиште мале величине захтијева уравнотежен приступ при одабиру намјештаја. И у таквим ситуацијама, склопиви сто је веома важан. Функционалнији и компактнији намештај од конзоле, тешко је замислити.

Данас дизајнери нуде велики избор једноставних и практичних конзолних модела. Конзолни трансформатор - уска таблица која у правом тренутку може промијенити своју величину. Радна површина може досећи дужину од два метра. Обично се конзола налази у близини празног зида или близу намјештаја.


Предности склопивих столова:

 • леп и елегантан изглед;
 • компактне димензије;
 • свестраност;
 • функционалност и практичност;
 • оптимизује употребу сваког квадратног метра;
 • једноставност употребе;
 • поузданост пројектовања;
 • правилно коришћење простора у малом стану;
 • разноврсност облика и стилова вам омогућава да убаците конзолни сто у било који стил ентеријера;
 • могућност коришћења у различите сврхе.


Конзола - то нам није баш познат намјештај. У цјелини, овај модел је мали ормар који се може користити умјесто стола, минијатурни тоалетни стол у спаваћој соби, као свлачионица у ходнику, или може постати постоље за прекрасну свјетиљку. А конзола која се увлачи савршено замењује чувену табеларну књигу познату многим породицама.

Конзола у склопљеном облику има исту компактну величину и заузима минимум простора, али је погодна за сједење и има гдје ставити ноге, за разлику од књиге на столу.

У малом стану морате користити светле и мирне тонове у ентеријеру. Али ситне димензије трансформисаног стола омогућавају вам да изаберете подебљане и засићене нијансе и користите конзолу као контраст боја. Бели или црни сјајни стол не изгледа мање профитабилан и оригиналан у добро осмишљеном ентеријеру.

На уском конзолном столу можете похранити прекрасне породичне фотографије, цвијеће, столне свјетиљке, свијеће, необичне украсне предмете, па чак и лаптоп и стерео сустав у близини ТВ зоне, као и друге најмодерније технике.карактеристике дизајна

Висина ногу се бира на основу намене конзоле.

На пример, ако вам је потребан столни трансформатор за породичне вечере, онда је стандардни модел од 60центиметара А ако тражите конзолу у декоративне сврхе, онда можете више одабрати модел - око 100 цм у сакупљеној величини радне површине је око 60 цм ширине и 90 цм дужине, у зависности од изабраног модела - то је главна карактеристика која чини конзолу незаменљивим предметом намештаја . И тако, преобликовање намештаја има велику маргину сигурности.

Кауч, конзолни сто се састоји од неколико елемената и посебног клизног механизма. Као ослонац постоје две или четири ноге које су подељене и могу се повећати на 10 комада.


Најпопуларнији модел Голијата (произведен у Италији) претвара се у велики бијели стол за обједовање.

Ноге стола се уклањају једна од друге и постављају се дуж стране стола. Комплет се испоручује са додатним додатцима за десктоп, који могу варирати од 4 до 8 комада. Додатне табеле се убацују у централни део, а дужину стола можете подесити ако је потребно. Сваки уметак повећава радни сто за 45-50 цм и протеже се до три метра.

Дакле, мала конзола са компактним димензијама уз минималан напор претвара се у велики сто за 14 људи.

материали

Модерни клизни столови су израђени од различитих материјала.

Најскупљи модели направљени су од природног низа дрвета и камена - ове луксузне конзоле изгледају невероватно лијепо и племенито. Модели од бора, брезе, јасена, јохе, букве, храста и других врста дрвета су најпоузданији итрајна конструкција.

Таква конзола трајаће више од једне деценије. Али у исто време, ови модели су веома скупи.Дрвене конзолне конзоле су најповољније. Такви модели имају малу тежину и атрактиван изглед, могу се бојати у различитим бојама и допунити било којим стиловима. Но, преферирајући намјештај с иверицом или МДФ, важно је запамтити да то захтијева посебну његу, не подноси тешка оптерећења и боји се влаге. И боље, ако дебљина стола није мања од 2,5 цм


Модерни произвођачи производе столове-трансформаторе, комбинујући различите материјале, на пример метал + дрво, МДФ /ДСП + метал, масивни + ХДПЕ, метал + стакло. И декоративне ноге и конзола могу бити украшени резбареним уметцима, металним елементима, детаљима чипке или мозаицима. У овом случају, конзола постаје не само заједнички предмет намјештаја, већ право умјетничко дјело или смион умјетнички објект.

Због разноликости материјала и најновијих производних процеса, дизајнери намјештаја су могли експериментирати и створити јединствене дизајне конзола. На пример, изузетан и софистициран модел Гарда Децор (произвођач из Кине) је стекао велику популарност међу купцима.
Различите табеле конзолних трансформатора

Конзола, која се претвара у стол, посебно је популарна међу власницима малих станова. Због своје мултифункционалности, конзола може битикористити у било којем дијелу куће.

 • У ходнику - конзола заузима минималан простор и може се користити као декоративни или функционални елемент. Неки модели имају додатне нише, скривене испод радне површине, за мале додатке, што додатно проширује функционалност трансформисаног стола. Велико огледало поред њега мора бити успут.
 • У дневној соби - необичан и елегантан конзол савршено надопуњује унутрашњост и може постати прави врхунац. Модел стакла ће унутрашњости пружити једноставност. Конзола-трансформатор који се налази у дневном боравку може повољно да замени мали сто или сталак за телевизор. И током доласка гостију брзо се претвара у велики сто за породични ручак.
 • У спаваћој соби - као тоалетни стол или ноћни ормарић. Минијатурни, са прелепим декоративним елементима конзоле савршено се уклапају у светлу и деликатну спаваћу собу. Комбинација елегантних зидних сцонцеса створити ће угодну атмосферу.Савети за избор конзоле за стан

Издвајамо које треба узети у обзир прије куповине:

 • Димензије стола у сакупљеном и растављеном облику - конзола треба да се складно уклапа у просторију и да одговара изабраном стилу ентеријера.
 • Боја и декор - зависи од ваших жеља и стилистике собе.
 • Тип механизма трансформације - дати предност једноставној и погодној конструкцији.
 • Материјал и цијена - оба критерија су нераскидиво повезана.

На први погледможе се чинити да је конзола једноставан, непримјетан и сувишан комад намјештаја у унутрашњости, али комбинација функционалности, естетике и практичности чине столни трансформатор савршеним додатком чак иу малом стану.

Погледајте видео испод за преглед конзоле клизне табле.