Стол с полицама: кутни модели са бочним уградним полицама, склопиве и увлачиве варијанте дизајна

Полица са сталком је изумљена не тако давно. Првобитно је био намењен канцеларијама. Многи људи сада раде код куће, а овај дизајн је чврсто ушао у интеријер куће као погодна опција за писање, компјутерске пултове. Већ дуже време на компјутеру желе да га задрже у удобности, што значи не само удобну фотељу, већ и могућност да имате при руци све што вам је потребно.

Са развојем нових технологија, неопходно је све више и више: мобилни телефони, фласх дискови, дискови, адаптери, све врсте гаџета (па, када су све на једном месту). Опрема за копирање, папир за њега, такође, мора да стане негде. Важно је пронаћи мјесто за документе, записе и књиге. Ако је студент или студент у кући, можете гурнути лаптоп и узети лекције за столом. Водичи, бележнице треба да буду близу. У таквој ситуацији тешко је без полице.


Како изабрати?

Сам по себи, рацкинг, отворен или затворен, за врло удобан. За разлику од ормарића, он је лаган, прозрачан и са својим интегрираним столом заузима мање простора, што је важно у малом стану. Стол и сталак, направљени у истом распону боја, од једног материјала, изгледају сјајно гледајући удаљеност издужене руке).

Власници полица знају колико су удобни и практични, колико су разнолики и колико ствари могу бити смјештени у њих. Модерни регали - не само зидови са полицама, они се састоје од много секција, фиока. Самих полица може бити различитих дужина, смјештених у неколико редова, чак и на различитим зидовима (укутни модел). У комбинацији регала са столом, излази удобан мини-кабинет.


Чак и пре стицања овог чудотворног дизајна, потребно је одредити где ће стајати и у које сврхе служи. Није сватко у кући има своју канцеларију, али обиље намјештаја на тржишту, омогућава вам да одаберете дизајн за различити укус и за сваки интеријер. Може се смјестити у дневној соби, за дјецу, чак иу спаваћој соби.

Обратите пажњу на дизајн намештаја који је већ у соби. Ваш нови сто треба да се уклапа у хармонију са околином. Жељена подударност палете боја и материјала од којег је модел направљен.

Треба узети у обзир величину просторије. На пример, у малој спаваћој соби, велика радна површина ће изгледати депресивно. Али ако је мерач у реду, боље је да изаберете пространи сто за рад, опремљен сталком, да организујете удобан ергономски простор са слободним приступом било којим техничким уређајима.Приликом одабира мјеста за намјештај, потребно је узети у обзир број утичница и терета које могу носити без угрожавања сигурности домаћинстава. Да бисте избегли прегревање, немојте га постављати близу радијатора. Што се тиче прозора, најбоље је да распоредите сто тако да светло не заслепљује и не светли са монитора. Најбоља опција је ако је прозор са стране.

Препоручује се удаљеност од очију до монитора да би се оставио бар један метар, што треба узети у обзир приликом одабира радне површине. Али, у исто време, њена величина треба да вам омогући да се без напора обратите било ком објекту.

Ако је намештај купио студент, боље је имати пјешачки мост.Што се тиче полица, добро је ако нема исте полице и одјељке за различите функције. На пример, у великим одељцима можете да ставите штампач, и да попуните мале књиге, дискове, флеш дискове и друге ситнице. Није лоше ако постоји место за системску јединицу, колоне.

Обратите пажњу на висину регала. Обично су дизајниране за особе просјечне висине. За љубитеље похранити пуно ствари, можете купити високе сталак, али ставке честе упорабе је боље похранити на нижим полицама.


Како правилно поставити радно место?

Прикупљање стола, посебно за студента, треба узети у обзир не само његову свестраност и интеграцију у дизајн куће, већ и сврсисходност са становишта здравља.

Следећи захтеви ће помоћи у правилном организовању радног места:

  • дужина стола не би требало да буде мања од 80 цм, ово место је довољно, тако да лактови не виси, иначе дете чека промену положаја;
  • неопходно је да ивица стола (у седећем положају) падне на подручје између абдомена и грудног коша, а та висина се сматра идеалном. Ако подешавање висине није обезбеђено, треба изабрати вијчану столицу;
  • сталак не би требао ометати природно свјетло и погодити бочни вид. У реду је поставити стол близу зида близу прозора. На радној плохи или сталку треба бити довољно простора за освјетљење у мраку тијеком дана.Исправно изабрана табела је здрава леђа и остатак вида.

врсте

Постоје три главне врсте сличног намештаја:

  • Угаони сто је најпопуларнији. Добро се уклапа у мали простор. Има много предности. Стол је компактан, има широку радну површину. Долази са великим бројем фиока, понекад и увученим каменом. Полица се може водити једним или оба зида. Већина регала је једнострана, стога је код куповине кутног стола потребно узети у обзир смјер његовог постављања (лијеви или десни). Куповина се врши на основу одабраног места у соби.  • Линеарни сто обезбеђује полице за један зид, али могу постојати полице и испод стола. Такав модел нема никаквих ограничења на дужину и ширину стола, бира се са оријентацијом простора простора. Има фиоку или чак неколико, уграђену доњу полицу за компјутер и увучену полицу испод тастатуре. Ако је намештај неопходан класик - ова варијанта је најоптималнија. Линеарна табела може бити и писана и компјутеризована. Други се разликује од писаних уређаја за компјутер и његове компоненте.


  • Мали стол са преклопним врхом и лаганом надградњом са полица је добар за дијете предшколског или школског узраста.


материали

Већина столова са полицама је израђена од иверице и материјала од влакнених плоча. Понекад је премаз ламиниран, што намештај чини привлачнијим. Стол од таквог материјала је јак истабилан, толерантан на влагу и релативно јефтин.

Али ово је прилично густ материјал у поређењу са ваздушним конструкцијама од стакла и метала. У ентеријеру са готичким стилом, на пример, софистицирани метални сто са лаганом надградњом у облику полице од неколико полица изгледа добро.Многи гледају на столове скупог дрвета, украшене мозаицима и уметнутим сликама. За обраду стола користити стакло, природни камен, кост.

Ако таблица овог материјала није у трговинама, може се наручити у творницама намјештаја по појединачном пројекту.Употреба у унутрашњости

Намјештај који се састоји од стола и регала, погодан за различите намјене.

дворана

У недостатку простора, компјутерски сто се често поставља у дневној соби. У модерном дизајну, сто са сталком је лаган ненаметљив дизајн, уопште не компликује простор. Али купити први је волео сто за дворану - није у реду.

Обратите пажњу на поправке и постављање намештаја. Табела треба да се подудара са дизајнерским одлукама целог ентеријера. Важна боја, текстура стола, његове димензије. Такође је вредно узети у обзир погодност и радну компоненту.

Као опција за дневну собу - класични стол, праволинијски, са малим сталком, изгледа досадно, али погодан за сваки ентеријер.Празан кутак добро испуњава стол у куту са елегантним полицама које прелазе на зид.

Акопостоји жеља да се повуче на посао, потребно је распоредити радни простор подијмом или се оградити од заједничке просторије за столом са преградом. У другом случају, сталак би требао бити двостран, тј. Изгледао подједнако добро на обје стране.Деца

Када је место за децу организовано за игре и спавање, следећи корак је постављање простора за тренинг.

Пре него што изаберете сто у дечијој соби, треба да будете посебно пажљиви. Главни нагласак је на очувању здравља дјетета. Материјал од којег је израђен намјештај треба бити еколошки прихватљив. Осветљење, висина стола - испуњава медицинске стандарде.

Ако је све урађено исправно, дете се неће уморити, заспати након наставе или се понашати немирно. За истим столом, он ће моћи да игра друштвене игре, да се бави креативношћу. Такав сто ће постати омиљена забава.Не треба да заборавимо на погодност. Полица са полицом може држати све књиге, свеске, играчке, компјутерске додатке и хиљаде таквих ствари, које дете може добити једноставним проширењем руке.

Вриједи обратити пажњу на радну површину, треба бити довољно велика да монитор постави на стандардну удаљеност, колону, столну лампу. Током наставе треба да буду постављени уџбеници и свеске, а током игара, дизајнери и играчке.

У већини случајева данас произвођачи нуде столове од иверице (дрвени производи су скупи). Овај материјал је постао уобичајен у кућиентеријери Намештај за дечију собу није изузетак. Наравно, нећете га назвати еколошким, али приликом куповине дјечјег стола провјерите барем потврду од продавца која потврђује сигурност производа.


Ако вам буџет дозвољава да купите дрвени сто, он ће служити и унуцима.

спаваца соба

Због недостатка простора, радни простор је организован на свим могућим мјестима куће: у ходнику, дјечјој, кухињи, ходнику. Нема изузетка за спаваћу собу.

Сматра се да спаваћа соба није најбоље мјесто за рад. Током дана кревет одвлачи пажњу и подешава се на одмор, а за време спавања сто не дозвољава да заспите, подсећа на рад. Али ако погледате са друге стране, онда у кућу у којој живи породица, најтишим местима је спаваћа соба.


Ако је избор пао у ову просторију, покушајте да направите радни простор, одвојивши га од кревета лаганом преградом или полицама стола. То је рацкинг, а не глух ормарић, иначе соба ће бити тамна. Али ако је соба врло мала, можете оставити све што јесте.Прекривен кутијама, секцијама и пуно полица, сто "ће убити" унутрашњост мале спаваће собе. А светле полице изнад компактног стола не ометају. Он ће помоћи да се све ствари распадају на полицама, а радно место неће изгледати као блесаво место на позадини мирних одаја.

Није потребно имати стол у даљем углу: пронашавши мјесто за њега у кревету, можете га спремити на ноћном ормарићу и ставити плочу, чаше или књигу директно на радну плоху.

\ тАко је сто са сталком исправно одабран, он постаје прикладно радно мјесто, спремиште многих ствари и јамац реда у кући.

Како да покупите столове са полицама у унутрашњости, погледајте следећи видео.