Стилови дрвених степеница: 4 популарне варијанте

Приликом израде и уградње степеница, посебну пажњу треба посветити избору дизајнерског стила, а интер-степенице у кући се често изводе из дрвета. На крају крајева, овај племенити и еколошки материјал може имати различите облике. Ова особина стабла вам омогућава да упишете производе сакупљене из њега у различите ентеријере. Уз помоћ кованих елемената или дијелова од нехрђајућег челика, можете направити степениште у апсолутно сваком стилу. На пример, из истог материјала, користећи различите обраде, можете дизајнирати на енглеском или америчком дизајну, као и индустријски стил, минимализам, Медитеран или цхалет. Главна ствар коју треба знати су особитости правца који сте изабрали.

Класичне степенице за други спрат

Ако сте заинтересовани за класичне стилове степеница, нећете наћи бољи материјал од дрвета за такве дизајне. Уосталом, такав правац је јако вољен од скупих и природних материјала, па су за њега погодне само дрвене, коване или камене конструкције.

Леп и модеран ентеријер изгледа као дрвене мердевине у класичном стилу

Знакови дрвених степеница у класичном стилу:

 1. Најбоље је да класично степениште буде од скупих врста дрвета. Ако немате прилику да купите дизајн од тако скупог материјала, онда га можете користити за додавање жељеног ефекта хидратантне креме.
 2. Ограда класичних степеница може бити украшена резбаријама или волуметријским мецима или другим великим размјеримаконструкције. Балустери таквих рукохвата морају имати мудар облик.
 3. Класична ограда је боље радити у антици. Дух средњовековног замка ће оплодити вашу кућу кованом оградом на дрвеним степеницама.
 4. Живе боје нису погодне за дизајн дрвених степеница у стилу класике. Такав правац захтева природне и пријатне нијансе.

Степенице које воде на други спрат морају одговарати стилу ентеријера просторије у којој се налази. Ако ваш дом превладава у класици, затим у дрвеним степеницама - ово је најбоље рјешење.

Иначе, треба говорити ио облику дизајнерског дизајна класичног стила. Најбоље од свега ће изгледати као једнобочна, или вијчана степеница.

У пар таквих дизајна можете покупити дуготрајне лустере или зидне сцонце. Користите спектакуларне детаље у класичном ентеријеру и постићи ћете жељени ефекат.

Брутална ладдер у стилу поткровља

Стил поткровља одликује бруталност помијешана с невјеројатним луксузом. Први пут је рођен када су, због недостатка станова, људи почели да продају некадашње фабричке просторије. После њега је волео богате и боеме, уметнике, глумце, пословне људе и запослене у банкама.

Дрвене степенице оригинално украшавају ентеријер у стилу поткровља

Карактеристична одлика овог америчког стила је третман, који подсјећа на творницу у прошлости овог правца. Овдје можете пронаћи зидове украшене под голом опеком и цијеви за воду. Цвеће у овом стилутакође, даје посебан значај, у кући са унутрашњим поткровљем превладавају хладни тонови и нијансе метала.

Интеријери у стилу поткровља предлажу отворени тип собе, тако да ће степенице у таквим зградама бити прегледане са свих страна. Због тога је његов изглед од великог значаја.

Карактеристике степеница у стилу поткровља:

 1. Лестве у стилу поткровља су најчешће направљене од шумског поља. Такви дизајни изгледају веома убедљиво и грубо.
 2. Ограда за такве степенице је најчешће направљена од метала. Мора да су јаки и масивни, као и све фабричке ограде.
 3. Стил поткровља, не толерише никакве декоративне елементе. Све овде треба да буде једноставно и поуздано. Таква карактеристика овог правца чини производњу степеница јефтинијим и лакшим.
 4. Лестве у стилу поткровља могу имати сасвим другачији уређај. Једина ствар је да вијчане конструкције нису увијек прихватљиве у таквим интеријерима. Али модуларне степенице ће бити веома релевантне.
 5. Будући да су степенице у стилу поткровља прилично масивне, често када су састављене, не користите кораке. У супротном, просторија неће бити добро осветљена.

Док радите степенице у стилу поткровља, можете експериментисати, не заборављајући на основни концепт дизајна. Храбар за комбиновање метала и дрвета и коришћење модерне расвете.

Да бисте сами изградили план будућих степеница, програм ревит ће вам помоћи.

Врло интересантна опција би била да се један део степеница припоји директно зиду, а други металној огради причвршћеној заплафони Такође ће бити интересантно погледати степенице, обојене у црно.

Романтично степениште у стилу Провансе

Стил Провенце одликује једноставност и елеганција. Овде је сјај француског града и природност провансалских поља. Такав стил личи на неку земљу попут земље, али је софистициранија.

За ентеријер у стилу Провансе дизајнери препоручују да се узме степенице од дрвета у светлој боји

Овај стил карактеришу природни материјали. Главна одлика Провансе с правом се може сматрати тапетама и текстилом у малом цвијету, који подсјећа на отисак на сито.

 1. Лаконски дизајн је главна карактеристика стила у Прованси, тако да степенице у таквом ентеријеру не би требале имати никакве декоративне елементе. Ово би требало да буде што једноставнији производ.
 2. Идеално за Провенце стилу уклапају се једноструко мрамориране или закривљене љестве.
 3. Још једна значајка Провансе јесу лагане пастелне боје, па је пожељно да степенице буду обојене управо у таквој палети.

Стил Провансе се одликује лакоћом и лакоћом. Најбоље од свега, то ће изгледати у сеоским кућама или у земљи.

Ако не желите да купите већ припремљену мердевину, можете се обратити компанијама које израђују овакве дизајне по наруџби, на пример, такве радове врши компанија Лисстар.

У кући у провансалском стилу сат је заустављен. Ево оних опуштајућихнијансе, тако да сваки елемент, укључујући степенице, мора одговарати овом стилу.

Степенице у скандинавском стилу

Скандинавски стил комбинира јасноћу модерних трендова и величанственост дизајна из времена Викинга. Ови древни ратови нису препознали луксуз и помпе, они су ценили једноставност и практичност.

Такви ентеријери користе дрво и друге природне материјале. Животињске коже на поду допуњују композицију.

Степенице у скандинавском стилу упечатљиве су по својој језгровитости и масивности. То је као портал од прошлости до будућности, тачно у центру вашег дома.

Многи више воле да изаберу дрвено степениште у скандинавском стилу, јер изгледа елегантно и лаконски

.

Основни концепт степеница у скандинавском стилу:

 1. Скандинавске дрвене степенице треба да буду веома поуздане и велике. Најчешће се изводе из масивне плоче.
 2. И за такве дизајне је једноставност дизајна. Овде нема места за украсне предмете. Често су такве степенице кобиле.
 3. Контраст нијанси које се користе за обраду степеница је подвучен скандинавском бојом. Бијели кораци са тамним степеницама су одлична опција за такве интеријере.

Скандинавски стил ће Вас задовољити својом удобношћу и једноставношћу. Степенице за такав ентеријер су направљене тако љубазно да ће вам послужити невероватно дуго.

Који су стилови дрвених степеница (видео)

Степенице - ово је један од најважнијих елемената куће. Она заузима већину простора и зато га ставља у тон. Пажљиво размислите о дизајну овог дизајна, а ваш ентеријер ће вас задовољити својом лаконошћу.

Дизајн степеница са дрвета (унутрашња фотографија)


)