Стил летења - како направити прави избор? Фотографија стилских пјешака у земљи

У класификацији пејзажног дизајна, све вртне сјенице се сматрају малом архитектуром. У ову категорију спадају: ограде, све врсте клупе, мостови, расвјетна тијела у башти, перголе, чак и стазе и други елементи који се органски уклапају у јединствени дизајн врта.

Пре него што пређете на дизајн павиљона, професионалци саветују узимајући у обзир архитектуру сеоске куће, изаберите стил за ваш врт, његове функције. Одатле избор стила, његов облик, као и принцип дизајна сјенице и избор материјала. Само пажљиво осмишљеним дизајнерским рјешењем, сјеница ће заиста бити врхунац вашег врта.

Како узети у обзир стил локалног крајолика?

Парк павиљони ће се уклопити у било који стил врта:

 • класична регуларна;
 • бесплатно уређење околиша.

класични пејзаж

За класичну башту чешће се користи кована сјеница - одличан начин за затварање простора. Компетентна локација отворене сјенице у жаришту ће додати потпуност цјелокупног крајолика, пружајући одличан кут гледања, његову ширину.

Ако простор допушта, на примјер, у парковима у стилу "класике" могуће је имати мале архитектонске структуре у паровима. Они ће само нагласити правилност и лепоту пејзажа.

Пејзажни пејзаж

У познатим парковима Енглеске, направљени у пејзажном стилу, сјенице су биле наставак цјелокупног пејзажа, изгледале су као неотуђиводио околне природе. Можемо га посматрати на платнима познатих сликара.

На пример, рушевине Рима се претварају у романтични стил у остатке видиковца. Окружени су античким древним храмовима, утапају се у ведром густом зеленилу, а негдје далеко изгубљени у сликовитим павиљонима.

Овде видимо утицај егзотичног Оријента: мостове направљене у кинеском стилу, пагоде, албуме. Мистерије се покрећу готичким мотивима, негдје у куту скривајући перголу, што даје мистерију цјелокупном крајолику.

Професионалци у дизајну пејзажа тешко бирају врсту и врсту дизајна арбоурса. Овдје је потребно узети у обзир не само естетику одабране зграде, већ и оптерећење. Такође, сјенице треба лијепо и компетентно комбинирати с једним начином терена. Потребно је правилно изабрати локацију и тако даље

Да би се архитектонска цјелина сачувала у једном стилском рјешењу, било је потребно користити исте материјале за градњу, из којих су изведене главне грађевине. Строгост се односила на све, укључујући и усклађеност дизајна декоративних елемената и одлуке о боји.

Имплементација утврђених правила која се користе у дизајнирању паркова и вртова и данас су релевантни. Користе се и за мале вртне (ван града) области.

Унифиед Хармони

Већ у процесу планирања сеоске куће потребно је постићи пун склад свих елеменатавртне композиције. Све би идеално требало комбиновати у један концепт дизајна. Све архитектонске структуре треба да изгледају као један ансамбл.

Да би се то постигло, морамо се строго придржавати стила врта, које би требало да постане наставак архитектуре сеоског дома.

Ако се сагради "класична" кућа, онда ће се са њом савршено уклопити лепа ротунда, која се може комбиновати са фонтанама, малим скулптурама, као и здјеле на малим постолама.

Сеоска кућа, изведена у стилу "модерног", савршено се надопуњује кованим павиљонима, с величанственим луковима, украшеним украсима у облику биљака и егзотичног цвијећа.


 • Шта разликује веранду од терасе - која је главна разлика? (50 примера фотографија)

 • 75 фото-идеја за пројектовање павиљона у земљи

 • Тераса у земљи - 70 фотографија модерних идеја беспрекорног дизајна

Ако је кућа направљена у стилу "минимализма", онда би главни материјали требали изабрати бетон, стакло и метал. Наставите са састављањем светле сјенице од стакла.

За сеоску кућу и сјену боље је одабрати "рурални" стил, све зграде су од дрвета.

Већина зграда у кућама су дрвене или циглене куће без одређеног стила. У овом случају, сјеница се може конструирати тако да диктира стил. Али морамо покушати све ускладити. Целу слику о врту треба одзвањати земљом на свој начин, за овоморате користити исте материјале исте боје.

Модерне зграде све више захтијевају пажљив одабир елемената дизајна, као и вртног прибора. Стручњаци прво узимају у обзир жеље власника, израчунавају функционално оптерећење и друге нијансе.

У чланку смо представили различите видике и како изабрати стил, одлучити са професионалцима.


 • Тераса на тавану - 55 фото идеја за отворену терасу

 • Дрвена сјеница - готови цртежи, фотографски примјери и упуте корак по корак

 • Павиљон од ПВЦ-а: преглед структура, и преглед фотографија готових пластичних лептира

Слика различитих стилова арбоурса


 • Кров за видиковац - фотографија најбољих одлука савршено украшеног крова у сјеници

 • Дрвене сјенице - преглед фотографија здјела у земљи и врту
 • \ т
  Павиљон с роштиљем - фотографија лијепо уређених арбора у модерном стилу