Степ-би-степ изолација пода испод естриха властитим рукама - Топлинска изолација, звучна изолација, хидроизолација

Заштита склоништа од хладне пенетрације је важан дио остављања удобности и смањења трошкова одржавања дома. У мањој мери, власници урбаних станова су забринути за овај проблем. Подови нису главни извор губитка топлоте. За неке кућевласнике у приземљу, ово питање је такође релевантно.

Власници приватних кућа морају чешће рјешавати овај проблем, посебно ако се не поштују одређена правила и прописи током изградње. У овом случају, морате сами знати како да изолујете под.

Материјали и алати за изолацију испод естриха

У већини случајева није потребна посебна опрема за извођење радова. Сет неопходне опреме је доступан од било ког кућног мајстора или мужа, који се редовно бави кућним послом.

Потребно је припремити сљедећи обавезни сет алата:

 • Ниво. Веома удобан ласерски уређај. Ако то није случај, можете користити хидраулички аналог. Ниво се може извести и са прозирном еластичном цевчицом жељене дужине или гуменог црева, уметнути на крају стаклених цеви одговарајућег пречника. Користите ручни метални или пластични слој са великом пажњом. На великим удаљеностима може дати значајна одступања.
 • Мерни алат. Владар, рулет и зрикавац. Они ће помоћи да се прецизно одреди површина, означе хидроизолациони материјал и изолација.
 • Алат за сечење. Већедео посла се може обавити са грађевинским ножем, али понекад је погодан за употребу и конвенционални нож у полимеру који очвршћава.
 • Опрема за мешање раствора естриха. Ако фарма има кућну мјешалицу за бетон, онда ће посао ићи брзо. Не постоји, можете покупити капацитет жељеног волумена или помијешати смјесу директно на површину бетона, претходно је постављен густи филм или стари линолеум.
 • Електрични алат - бушилица, бушилица, булгарка. Овај комплет ће вам помоћи да брзо поставите светлосне сигнале на бетонској или дрвеној подној подлози, да исечете решетку и ојачање како бисте ојачали кравату.

Као што можете видјети, ништа посебно од алата није потребно. Много је важније имати жељу и јасно слиједити препоруке. Затим ће изолација пене испод естриха испунити потребне услове. Опрезност и тачност ће бити добри асистенти у раду.

За материјале се могу захтевати следећи производи:

 • Грејач. За темељ тла препоручује се употреба плоче дебљине 100 мм. У свим осталим случајевима довољно је купити 50-милиметарски материјал. Пожељно је купити екструдирани гријач за под испод естриха.
 • Хидроизолациони материјал. Асортиман омогућава да се у конкретном случају изабере оптимална варијанта за загревање пода. Најчешћи материјали ове категорије су: вучни, рубероидни, битуменске мјешавине, специјалне фолије и мембране. Фолирана хидроизолација има заштитни ефекат и слагана јеметализирана површина на пјени испод подне облоге.
 • Елементи за причвршћивање и вођење. У зависности од начина рада уређаја за спајање, користе се следећи производи: вијци, сидрени вијци, светлосни сигнали и носачи кошуљице.
 • Пијесак-цементни малтер. Дозирање је традиционално и не зависи од квалитета грејача. Понекад је пожељно направити завршни премаз са преградама за пуњење за полагање материјала који захтевају посебно глатку површину.

Подно грејање под земљом

Успјешна имплементација ове врсте изолације ће се извршити ако се занатлије придржавају једноставних правила, од којих је најважнији квалитет припреме површине:

 • ниво тла је замрзнут. Беацони се појављују дуж периметра и бодова унутар њега;
 • цела површина је увучена. Боље је ову операцију извести неколико пута, сваки пут, обилно залијевајући воду за скупљање;
 • након рутирања направити контролну мјеру нивоа тла. Промене у висини су минималне. Идеално, под испод подне кошуљице не би требало да има хоризонталну разлику од више од 1 цм.У овом случају, плоче гријача се постављају тачно, а естрих на пјени даје исту дебљину.

Карактеристике изолације испод естриха на дрвеним подовима

Постоје два типа сличног рада које треба разликовати. Прва опција укључује постављање кравате на већ готовом поду, са изложеним нивоом и довољном снагом базе. У другом случају, обим посла подразумева изградњу дрвене базе која ће касније пастиподни естрих са пјеном. Процес је дуготрајан и захтијева стриктно придржавање правила. Подови морају бити строго хоризонтални.

За разлику од бетона, дрво има висок коефицијент скупљања и тенденцију да значајно мења величину под флуктуацијама природне влажности. да би квалитативноизолирали подпотребно је квалитативно изолирати подлогу од естриха.

Ојачање са изолацијом пода испод кошуљице на дрвеној основи треба ојачати. Дебљина бетонске смјесе није мања од 50 мм. Ово ће бити довољно да се створи један чврсти слој, идентичан са подном плочом, са довољном масом за чврсто приањање и елиминише утицај димензионалних вибрација дрвета на материјал везивања.

Технологија изолације бетонских плоча испод естриха

Квалитет је основа свих показатеља иу већини случајева не захтијева додатне мјере за заштиту стамбеног простора од продора хладноће. Изузетак ће бити изградња подрума који се не грије или изградња на темељима на гомилама и ступовима.

Топлотна изолација пода од полистирена од пјене испод естриха на бетонским подовима у складу са општим правилима. Дебљина 50 мм грејача ће бити довољна.У овом случају, точка рошења се помера на унутрашњу површину преклапања и да би се спречио настанак кондензата потребно је:

 • квалитетно затварање свих секира, отвора и пукотина дуж цијеле дебљине плоче;
 • да стави хидроизолациони слој на под из било ког доступног материјала: битумен, рубероид, пена са сусједним сусједним зидовима на висини од најмање 20цм
 • чврсто, уз минималне могуће празнине за уградњу плоча од пјенастог полистирена;
 • са малтером за лепак, монтажном пеном или сличним материјалима за затварање спојева који имају изолационе плоче испод естриха. На тај начин се ствара слој водонепропусности у цијелом простору просторије;
 • након постављања гријача за под испод вијка, традиционалним начином се наноси пјешчано-цементна композиција пјенастог полистирена. Ако не постоји извесност о интегритету слоја, онда је хидроизолациони материјал претходно смештен;
 • ојачање се врши директно на гријачу, односно половина слоја естриха се израђује сухим раствором, на који се полаже метална мрежа, а тада се бетон већ излије у постојећи бетон.

Карактеристике чврстоће бетонског плафона не ослобађају мајстора од обавезног ојачања подне кошуљице на пени. Изолациони слој је веома еластичан. Коефицијент његове динамичке експанзије при температурним флуктуацијама је нешто другачији од коефицијента песка-цементне композиције.

Метална мрежа или арматура компензује унутрашње напрезање и спречава пуцање бетона, разбијајући интегритет слоја. Правилно израђени естрих осигурава да топлинска изолација траје дуги низ година без губитка првобитних квалитета.

Израдите подну изолацију испод скеле пода властитим рукама за сваког домаћег мајстора са мало искуства и општих радних вјештина. Следеће препоруке нису сложене корак по корак,Главни циљ догађаја је постигнут - кућиште је поуздано заштићено од продора хладноће.

Када се поставља топли под, изолација естриха постиже максимални ефекат и минимизира губитак топлинске енергије.

При избору пене за под испод вијка, потребно је обратити пажњу на класу производа. Означавање ПСБ-Ц-25 и више је погодно за изолацију подова. Мање бројеве у скраћеницама, као што је 15, не препоручују се у ту сврху. Карактеристике чврстоће нису довољне у овом типу, а за изолацију пода испод вијка не важи.

Ефикасна топлотна заштита подупире идеју о стамбеној изградњи која штеди енергију. Примјена ове технологије значајно ће смањити трошкове гријања зими и климатизацију љети. Приватни програмери посвећују више пажње овом питању. Максимални резултат се постиже комплексним мјерама.

Ако изолација пода решава проблем стварања непремостиве препреке продирању хладноће у ову област, онда треба анализирати и друге слабости у становању. Можда је потребно уклонити и друге изворе продора хладноће у кућу.