Стављање зидова испод тапета властитим рукама

Завршни радови - једна од завршних фаза изградње и поправке. Да би се зидови обојили и залијепили тапетама, површина треба бити добро припремљена. Због тога на зидове наносимо танак слој пасте у облику мешавине која се назива кит. Ако се рад обавља квалитативно иу складу са упутством, онда се након сушења формира равна и глатка површина.

припрема зидова

Зидове треба пажљиво припремити. Стари премаз је потпуно уклоњен, уклоњена је прашина, чађа, одвајање, трагови масти и рђе. Ако постоје места на зиду, која су захваћена плијесни или гљивицама, онда се пажљиво третирају посебним растворима. Од старих зидова треба да остане чиста површина. Након завршетка, површина је загарантована (смјеса прајмера се бира према типу темеља).

Методе китова

 1. Почетак .

Почетни кит се користи за почетну обраду и намијењен је за почетно поравнавање зидова с великим удубљењима и неједнакостима (чак и до 1,5 цм). Ово је крупнозрната смеша сиве боје. Ако су зидови јако неравномерни, онда овај састав може бити наслаган зидовима у неколико слојева док се не формира равна површина.

 1. Употреба светионика .

Светионици су дрвене, гипсане или металне шине које су изложене да би се добила равна површина. На зидове њих можете причврстити гипсаном смјесом. Да би се кит поставио хоризонтално, користите велико правило.

 1. Завршни кит за тапете .

Завршикит припрема зидове за декоративне завршне радове, јер након почетног изравнавања површине на њему постоје мањи недостаци и неједнакости. Овај пунилац испуњава све пукотине, јаме и удубљења, остављајући иза себе беспрекорну раван. Овај кит се лако полира. У продаји су и прашкасте смеше, и течне (прва опција има дужи рок трајања и много је јефтинија).

 1. Зидни зидови са пукотинама .

Гипсани кит се може користити за поравнавање зидова са пукотинама. Добро је прекривен малим дефектима или пукотинама у зидовима. Да би се добро затворила пукотина, потребно ју је мало продубити и проширити. Унутар ње можете чак и огребати да би површина била груба. Онда земљу и лопату.

Избор материјала и алата

Особа која је започела велики поправак у свом дому и све ради сам, прије или касније поставља се питање: како ставити зид на зид. За добар резултат потребно је да правилно покупите материјале и алате. Листа алата:

 • метална лопатица;
 • велики капацитет за суво мешање;
 • мешалица за мешање;
 • коже;
 • мердевине;
 • вода;
 • старе крпе.

На тржишту грађевинског материјала најпопуларнији су китови Ветонит ЛР, Фаворит Фуген, Кнауф, Схитрок. Последње две су посебно добре за цртање последњег завршног слоја. Боље је купити старт и завршну смјесу одвојено. Постоји и универзални кит којије изузетно популаран. Али у квалитету је мало изгубљен почетак и завршетак (јер су специјализована складишта).

Зидови испод тапета властитим рукама: видео

Фазе рада

Гит се може купити у сувом и текућем облику. Лидкобразне смеше су прикладније, али градитељи још увек преферирају суви прах, јер може да обезбеди жељену конзистенцију, у зависности од специфичних услова. Тачне пропорције су назначене на паковању. Сухо складиште сипати у посуду са водом (пожељно је топло) и мешати са специјалном мешалицом до стања дебелог пире кромпира без грудица. Масу треба оставити на неко вријеме, а затим поново темељно промијешати.

Стављање кита - процес је једноставан, али морате знати мале трикове и правила. Алгоритам акције:

 1. Подна облога са филмом.
 2. Узмите лопатицу за кит средње величине и напуните све пукотине, јаме и рупе. На средњи и велики спатулас мешавина се наноси малим. Ово олакшава радни процес. Лопатицу треба држати под углом према површини, а масу наносимо вертикално или хоризонтално.
 3. Користите велику лопатицу за наношење мешавине на површину, малу за ходање по угловима зидова и на тешко доступним местима. Дебљина полазног слоја - 0,6-0,7 цм Ако је подлога у лошем стању, понекад се прља, нужно користити пластичну армирану мрежу.
 4. Након потпуног сушења нанесите 2 (ако је потребно, затим и 3) слој. Последњи слој је завршни слој, дебљине више од 0,2 цм, а сваки следећиСлој се наноси након сушења претходног (траје око 24 сата).
 5. Носите наочаре, рукавице и респиратор. Зидове обрадите пеалом (брусни папир величине 150, причвршћен на посебну решетку или шипку). Поравнање након кита се понекад производи ручно брусилицом.

На крају рада инструменте оперите у топлој води. Остаци кита и прљаве воде не могу се сипати у канализацију.

Не радите у слабом светлу! Резултат вас неће задовољити!

Карактеристике зидног кита

Зидови испод тапетавластитим рукама омогућују мале грешке. Ако површина није савршена и нема апсолутну глаткоћу, није страшно: тапете (нарочито дебеле) сакривају мале мане.Под сликарством или танким тапетамазидови морају бити посебно опрезни. Равномерна површина се може постићи само помоћу три слоја за глетовање.

забетонске зидовебоље је узети гипсани кит.И зидови од опеке и глинеморају бити добро загарантовани. Ако се на површини глине нађу пукотине, оне морају бити затворене, а онда морају бити спацклед.

Путти фор дри валл валлпапер: видео

Кит за сухозид под слика: видео

Чишћење зидова од китова

Није лако уклонити стари кит. Морамо бити опремљени респиратором, наочарима, рукавицама и заштитном одјећом. Из собе уклоните сав намјештај, покријте под или папиромфилм, врата и прозори затворени полиетиленом. Помоћу акутног стругача, стари слој се уклања. Да би било лакше, препоручује се да зидове навлажите раствором скроба (литар топле воде и 2 кашике скроба). Зид ваљака пролази три пута. Након сушења наставите са чишћењем: спатула се креће у правцу од врха до дна и чисти стари слој. Након чишћења површина се мора чистити од прашине.