Стандардне величине унутрашњих врата и улазног метала, у купатилу и тоалету

У становима, у кућама - у апсолутно свим просторијама врата су један од најважнијих елемената. У стамбеним просторијама, врата су дио унутрашњости. Често ове ставке имају стандардне величине. На пример, за унутрашња врата описано је у ГОСТ-у. Али и приликом избора треба да буду упознати са приједлозима произвођача. Да, асортиман увек има стандардна врата под стандардним отворима за врата.

За унутрашња врата, узимају се у обзир стандардни отвори: висина 1900 мм, ширина 550 мм, рјеђе модели са ширином 600 мм. Постоје и већи производи под другим отворима. Овде ће висина бити 2000 мм, а ширина може да варира - од 600 мм до 900.

Избор врата за купатило и тоалет

Ови производи су један од најважнијих у распону унутрашњих врата. Често при избору ових елемената унутрашњости, људи праве очиту грешку. Да, претпоставља се да су сва врата стандардна, а њихове величине су исте за сваки стан. Међутим, ово је далеко од исправног. Најчешће, након што су врата већ купљена, људи разумеју њихове грешке и траже нови производ.

Треба имати на уму да се стандардне димензије врата купаонице и тоалета могу значајно разликовати од врсте куће. У две куће различитих типова, врата до купатила и купатила неће бити иста.

Да бисте избјегли такве грешке, морате унапријед знати величину своје рупе.

Такође је могуће знати величину. Већина модерних произвођача који снабдевају такве производе покушавају да дођу што прецизнијемеђународним стандардима. Они су такви да је висина врата увек константна - то је 2000 мм. А што се тиче ширине, све није тако лако. Стандарди наводе да може бити и 40 цм, и 80 цм, па чак и 100 цм. У становима типа "Хрушчов" ширина крила врата је иста и износи 60 цм. У новим зградама овај параметар је нешто више и износи 70 цм. .

Већа рупа од 100 мм нема никакве везе да би услови живота били гори него што јесу. Све ово једноставно објашњава. Да, модерне каде, као и туш кабине се монтирају у увећану рупу. Уосталом, у ужој рупи, према старим стандардима, купке великих величина једноставно неће проћи. Широка рупа је природно згоднија, али смањује површину.

Поред стандарда постоје и нестандардне величине. Када људи дођу у продавницу и сами мере своју величину, у већини случајева се испоставља да стандардне величине врата, које су означене на цени, које су 60, 70, 80 цм - као резултат нису стандардне. Чак и неки милиметри могу бити веома критични. Ако је зид поплочан, то може бити врло озбиљан проблем. Међутим, чак и ако се зидови не третирају ни са чим, проблем још увијек не иде никуда.

Где се прилагођена величина узима од

И овде је све једноставно. Претерани милиметри се често појављују због украшавања фурниром. Међутим, проблеми се јављају не само са ширином врата, већ и са висином платна. И било би лепо да висина буде највише неколико милиметара. Понекад се деси да је наведена величина тоалетаили унутрашња врата - све у потпуности стандард, али у стварности висина може варирати за 10 мм или чак и више. Наравно, ово се може поправити, али понекад је немогуће скратити.

Дебљина - важна величина

Подигните величину, укључујући и унутрашња врата, под одређеним стандардом испод врата - то није све. Веома је важно узети у обзир величину кутије. Имају пуно смисла. Кутија за врата треба да буде идеална и постављена тамо где је потребно. Постојећи стандарди такође узимају у обзир овај параметар.


Стандардне димензије унутрашњих врата.

Али дешава се да кутија у стварности не задовољава стандарде. Затим морате проширити рупу или уградити траке. За оне купатила у којима је завршни рад већ завршен, ова операција може изазвати озбиљне мигрене у чаробњаку.

Улазна врата

Ово је прва ствар коју посјетитељи виде када желе ући у стан. То су врата која чине прву и најважнију мисао у главама гостију о томе ко живи или ради у овом стану, кући, канцеларији, ресторану. Врсте врата могу бити уредне и поуздане, или наговјештавати потпуно друго. Како одабрати врата на такав начин да је мишљење позитивно? Међу најважнијим параметрима су величина врата.

Предности модела стандардне величине

У зградама у којима је направљена стандардна величина, посебно предња врата, постоје многе предности које олакшавају избор самих врата. Да, стандардна врата се лако и врло брзо инсталирају. Инсталацијски радови ће бити подприсилити чак и неискусни особу.

Ако постоји потреба да се инсталира панеле врата, који не испуњавају стандард, она ће морати детаљније да раде на монтажу. Овде ће морати да се окрену професионалцима, што инсталације много дуже и скупље, а може значајно смањити поузданост.

Трошкови панела врата, који се праве у стандардним димензијама, много доступнији у поређењу са њиховим нестандарт који ради на захтев. Штедите буџет породице или буџетског пословања. У пракси, цена прилагођене врата може бити 1,5 пута већи од трошкова стандарда. На пример, може да се цене метала улазних врата. Упоредите величину, стандард и цене, као и трошкова нестандарта. Предност види голим оком.

Палета стандардних крпа довољно велике.

Ако је потребно да се изврши замену старог врата новим густа, у случају стандарда може лако и брзо пронаћи прави производ и купити. Стандардни врата су одмах спремни да ?? процес инсталације. Укључен је све што је потребно. Ако у току инспекције врата пронађен је фабрички брак, производ без икаквих проблема заменити под гаранцијом.

Опсег модерних произвођача обухвата велики број различитих производа.

Постоје различити рељефи боја. Али купац ће добити тачан величину врата, која укључује стандард. У случају нестандардне врата, који је направљен да нареди, његова појава могу знатно вариратиод онога што је купац очекивао.

Шта државни стандард захтијева

Стандардна величина је величина врата, као и величина платна. Стандардне величине увезених модела могу се значајно разликовати од онога што наши произвођачи производе и од наших стандарда. Различити домаћи произвођачи често имају различите концепте о стандардној величини. Према томе, за улазна врата није доступна сертификација.

Према домаћем ГОСТ-у, ширина једнокрилних улазних врата може бити 800 мм и 900 мм. На висини су 2000 мм и 2300 мм. У том случају врата до ширине и висине треба да буду већа од величине врата за 70 мм. То су стандардне величине за метална улазна врата. Наравно, не узимају се у обзир улазна врата, чије су димензије само 90 цм за пуноћу. Кроз предња врата понекад се носе ствари велике величине, које неће моћи направити такав отвор.

Стандард за врата на кат је 1100 мм. Али кретање овде је само једно платно. Али таква врата нису инсталирана у становима.

Метална улазна врата

Већина онога што је већ горе наведено односи се и на метална врата. Готово нема шта додати овде.

Али за метална врата постоје стандардне величине. Дакле, према СНиП-у, улазна врата нису ништа друго него излаз за евакуацију. Према томе, висина овог излаза не би требала бити мања од 1,9 м. Ширина не би требала бити мања од 1,2 м ако је потребно евакуирати до 15 особа, 0,8 м у било које друге случајеве. Ово се може схватити као стандардне величине које су погодне за улазни металврата

\ т

У ширем смислу, димензије металних врата су дефинисане у одговарајућем ГОСТ-у, али се њихове норме не односе на та врата, пројектована за посебне прилике и врата јединствених предмета. Генерално, величина врата се подешава у зависности од рупе.

Нажалост, димензије врата и димензије врата понекад се слабо поклапају, а понекад се уопште не поклапају са оним што је назначено у државним стандардима. Приликом избора врата, потребно је обратити пажњу на чињеницу да увезени производи уопште не одговарају домаћим шупљинама. Међутим, већина домаћих предузећа и њихових производа познаје стандардне величине за улазна дрвена или метална врата и јасно им одговара.