Стаклена врата за купатило: могућности избора и уградња у купатило

Приликом одабира врата за купатило, најчешће гледамо дрвене конструкције. Али купатило има своје специфичне карактеристике, које могу издржати само висококвалитетно природно дрво скупих стена. Осим тога, опције дизајна за такве панеле врата су веома оскудне. Пластика може покварити унутрашњост просторије и брзо изгубити свој првобитни изглед. Зато дизајнери препоручују стаклена врата за купатило.

Тржиште такође нуди металне крпе за врата, али су веома непрактичне. Разлог за све - прекомерна влажност, због које се врата МДФ-а и други јефтини материјали деформишу. Метал због утицаја влаге ће прије или касније бити кородиран.

Што се тиче стаклених врата за купатило, то није само елегантан и естетски производ, већ и невјеројатно практична опција. Тенденција употребе стакла као крпе за врата дуго је била популарна на Западу. Тамо се стакло активно користи јако дуго, а затим полако, али сигурно, стекло популарност у нашој земљи.

Ови производи се савршено комбинују са свим другим материјалима који се користе у ентеријеру. Може бити камен, текстилни производи, кожа, природно дрво и још много тога. Стаклена врата за купаоницу могу се савршено уклопити у модерне интеријере, посебно тамо гдје има много елемената с кромираном завршном обрадом. То могу бити дизалице, пешкири, туш кабине, разне полице и још много тога.

сорте

Да би се схватио велики број свих модела стаклених врата за купатило,које су представљене на модерном тржишту, морате знати како су ови производи класифицирани.

Различите конструкције врата према начину отварања и распоредом механизма. Да, то могу бити традиционалне аортне конструкције са једним или два гриље. Врата клатна могу се отворити и извана и изнутра. Такав систем се може састојати од неколико врата. Клизна стаклена врата за купатило опремљена су ваљкастим механизмом и клизила су у различитим правцима. Клизиште има један затварач и креће се дуж једног од зидова.

Упркос типу механизма, платно стаклених врата за купатило може бити раван или радијус. Што се тиче величина, овај параметар се практично не разликује од многих других врата. Модерна производња може произвести платна ширине од 100 до 600 мм.

Међу карактеристикама стаклених врата у купатилу постоји потпуни недостатак кутије у којој се врата морају монтирати. Фиксирање и монтажа директно на један од зидова.

Додаци су практично исти, али ево мало нијансе. Да би се обезбедило најпоузданије причвршћивање платна, препоручује се да се изаберу брендирани, скупи елементи.

Предности и недостаци

Није уопште битно, који облик има ово или оно стаклено вратило у купатилу. Било који стаклени систем има много предности.

Међу предностима које она може истакнути је еколошка чистоћа материјала. Врло је тешко не слагати се с тим. Под утицајем паре и влаге, стаклено платно не емитира никакве штетне твари у зрак. Ово је јако пуноВажно је када различити материјали могу бити штетни за људе. Стаклена врата за купатило су такође погодна и пате од алергија на људе.

Стакло је врло отпорно на разне гљивице, плијесни и микроорганизме, а то је врло важно - купаоница је стално топла и влажна. Ово је најбоља одскочна даска за узгој штетних бактерија.

Велики плус - висока издржљивост. Стакло које се користи у производњи стаклених врата у кади пролази кроз процес гашења. Тканина се загрева до високих температура, а затим се полако хлади. Након тога, површина постаје огромна снага. Дебљина тканине је од 8 до 10 мм. За разлику од дрвета, стакло не бубри од влаге, што је такође велики плус.

Приликом избора стаклених врата за купатило, не последње место имају изглед и естетске карактеристике. У малим просторима, транспарентно стакло вам омогућава да драматично проширите простор (визуелно, природно). Стакло на позорници производње је од пластике, тако да можете одабрати стаклена врата за купатило потпуно различитих облика, равних и закривљених. Естетика производа је такође велики плус. Површина може бити прозирна и може се запечатити занимљивим узорцима уз помоћ посебне технологије. Такав слој је веома издржљив и издржљив. Неће изгубити свој изглед под утицајем влаге и температура.

Ако инсталирате стаклена врата за купатило, а затим на улазу у купатило, онда из тога може доћи занимљиво рјешење. Можете значајно проширити простор ходника или ходника. Врата од стаклаће постати јединствена декорација ентеријера.

нивои транспарентности

Ако вас стаклена врата у купатилу збуњују кроз прозирност, онда уз помоћ модерне технологије можете направити површину и полупрозирном и потпуно непрозирном. Постоји неколико начина за обављање ове операције. Међутим, да бисте то избегли, можете купити већ непрозиран или мат дизајн, што је много лакше.

Да, да би се смањила прозирност стаклених врата у купатилу, може се применити пескирање. Такође на површини можете применити различите цртеже - за ове потребе је потребна водоотпорна боја. Произвођачи су такође заинтересовани за овај проблем и креирали специјалне филмове који мењају транспарентност. И даље можете креирати јединствене витражне прозоре. Али то је готово немогуће са својим рукама.

Безбедност

Није потребно мислити да ако се стаклена врата за купатило разбије, онда ће фрагменти нужно бити намотани. Ово је на погрешном месту. Најчешће се тканина лијепи на посебан филм. Овај филм је дизајниран да издржи и најтежа механичка оштећења и ударце различитих снага. Чак иу случају да се каљено стакло може сломити, практично неће бити фрагмената.

Изолира се исто као и стаклена врата.

У производњи стаклених врата у купатилу користи се такозвани триплек. Он неће сломити крхотине у различитим правцима када је сломљен или сломљен. Сваки фрагмент ће се чувати на посебном филму који су произвођачи уградилидизајн. Каљено стакло "триплек" је три пута издржљивије. Разбијање је изузетно тешко.

Брига за стаклена врата

Стаклена врата за купатило имају велику дуговечност, али то не значи да се не треба бринути о њима. Управо супротно - захтијевају редовну услугу.

Пошто је платно стаклених врата за купатило фиксирано посебним металним механизмом, препоручује се да се периодично подмазују. Мазива подвргнута било каквим покретним елементима, чиме се спречава присуство корозије.

Препоручује се да се површина стаклених врата за купатило третира неколико пута месечно са специјалним средствима за чишћење. Дио складишта је допуштено да се испере водом, дјелимично испари.

Дизајнери и произвођачи опремају стаклена врата у купатилу разним металним додацима који имају хромирани завршни слој. Ове делове треба редовно чистити. Да би се то урадило, све исте композиције које су коришћене за чишћење платна стане.