Спирални грејач: карактеристике дизајна, дијаграм спајања

С појавом хладноће често се испоставља да централизирано гријање не може поднијети гријање стана, температура у просторијама је прениска, становници пате од хладноће, рискирају да покупе хладноћу. Није изненађујуће да многи одлазе на тржиште или купују спирални грејач. Овај уређај је надалеко познат од совјетских времена, доказао се као прилично ефикасан и једноставан за руковање. Али да ли је то релевантно у савременом свету, међу многим конкурентима?

компетентан приступ

У трговинама и на тржишту представљени су различити уређаји ове групе, који се разликују по техничким параметрима, како по трошковима тако и по изгледу. Нажалост, популарност технике објашњава велики број фалсификата и производа лошег квалитета, чији рад није само неефикасан, већ и опасан. Као резултат тога, у процесу куповине, неопходно је осигурати да постоје цертификати квалитета, аутентичност производа. Није непотребно провести пробни рад гријача, гријача.

У току рада не би требало бити буке, прслина и мириса. Дијелови кућишта и кабел се не смију загријавати чак и када раде на максималној снази, ако је гријање на мјесту, вјеројатно је проблем повезан с електричним дијелом, а то је опасност од пожара.

Карактеристике дизајна: интерни модули

Следователно, съсо съединително устројство съсо следва следните делови:

  • Спирала. Метална спирала је унутар чврстекварцне цеви Ако се уређај покрене до максималне снаге, хелиј не би требало да се загрева пребрзо, јер то утиче на трајност. Што је грејање спорији, то дуже служи.
  • Вентилатор фаворизује равномерну дистрибуцију ваздуха у затвореном простору, а такође повећава брзину загревања. Основни услов је тишина рада, тако да и при високим окретајима овај параметар треба остати непромијењен. Говорећи о преносивим моделима, требало би да раде једнако тихо без обзира на угао нагиба. Обавезно стање је потпуно одсуство вибрација.
  • Систем влаге. Истраживања показују да чак и најмодерније модификације донекле смањују садржај кисеоника у ваздуху и изазивају пад влаге, соба постаје мало загушљива и неудобна. Да бисте компензовали овај феномен, на уређају ставите резервне дијелове, умјетно повећајте садржај влаге. Влажење се одвија и ултразвуком и испаравањем. Други метод се најчешће користи. У условима складишта, тешко је прецизно одредити ефикасност модула, могуће је само визуелно проценити колико брзо и значајно ниво воде у резервоару пада. Наравно, важна је не само ефикасност додатка, већ и лакоћа коришћења. Процените колико је лако сипати воду у резервоар. Најмодернији модели грејача аутоматски блокирају рад главног елемента са отвореним вратом, опремљени су специјалним левком који спречава прскање, капање течности у врућеспирала

Карактеристике дизајна: спољни модули

Извана су присутни следећи елементи:

  • Непосредно затворен. Није неопходно да се руководе искључиво спољним подацима, иако о томе не треба заборавити. Дизајн модела је лако проценити по фотографији. Гријач треба да употпуњује постојећи ентеријер просторије, гледа у њега органски и природно. Са становишта дизајна, најважнији услов је присуство заштитне решетке на телу, што искључује директан приступ спирали. Величина ћелија треба да буде око 5 милиметара. Материјали за израду кутија су пластике и метали. Пластика мора бити незапаљива, али је тешко провјерити, неки произвођачи варају купца, користе стандардну пластику која се врло брзо деформира под утјецајем високе температуре. Дакле, боље је направити избор у корист металног колеге, он не треба никакве додатне провјере.
  • Склопке и прекидачи. Ако говоримо о буџетским моделима, онда су опремљени механичким прекидачима. Проверите како глатко окрећете дугмад, колико су лако прекидачи, колико јасно реагују на ваше акције. Ако у току лансирања опреме и даље изазива сметње код кућних апарата (ТВ или радио), мало је вероватно да ћете га купити, вероватно ће након месец дана употребе морати да купи нову копију. Штавише, стварање препрека говори о озбиљним структурним проблемима који могу изазвати епидемију.
  • Кабл.Главни параметар је дужина, која би требала бити довољна за слободно повезивање са утичницом. Нажалост, на многим моделима дужина је ограничена, па је због тога круг повезивања модерног хелик грејача често без додатне употребе продужног кабла. Међутим, верује се да је кратки кабл знак лошег квалитета производа, па је боље изабрати модел са каблом дужине око 180 центиметара.

додатни елементи

Поред тога, следећи резервни делови су инсталирани на уређају:

  • Крајњи прекидачи. По правилу, они се монтирају на ноге, хитно искључују уређај приликом пада или постижу нестабилан опасан положај.
  • Филтер за ваздух је потребан за моделе са вештачком вентилацијом.
  • Аутоматска заштита од кратког споја и прекомерног загревања. Овај резервни дио може се сматрати категоријом потреба, али, што је чудно, често је одсутан чак и на скупим елитним уређајима.
  • Сензор температуре олакшава рад, када достигне одређену микроклиму у просторији, апарат се аутоматски искључује.

Према томе, избор грејног грејача, који је гарантован да буде сигуран и ефикасан, није лак задатак. Ипак, не треба да штедите време за куповину и студирање специјализованих информација. Правилан избор, правилна схема спајања - све то доприноси чињеници да ће и најгори мраз у вашем дому бити топао, удобан и удобан!