Сорте и особине професионалног алата за уклањање изолације

Рад са електричном енергијом и жицама треба да се обавља од стране стручњака са потребним вјештинама и одговарајућим алатима. То је гаранција сигурности било којег објекта, јер се кратки спојеви и паљење често јављају због неквалифицираног рада.

Жице можете очистити обичним кухињским ножем, али брзина и квалитет операција ће бити ниски, јер ако додирнете водич, он ће се брже загријати, што може довести до проблема. Да бисте их избегли, требало би да купите алат за изолацију дизајниран за сличне сврхе.

Професионални алат за уклањање изолације - брзина и квалитет рада!

Постоји много варијанти овог алата, тако да сваки чаробњак мора независно одредити шта је најбоље за њега. Избор зависи и од количине извршеног посла, његове сложености, пресека примењених жица и других тренутака. Главни типови алата за уклањање изолације су следећи:

  • Специјалне клијешта за уклањање изолације. Овај уређај има неколико различитих отвора са лопатицама, помоћу којих хвата, реже и уклања пластичну шкољку. Њихов плус је да можете додатно ухватити жице, савити их и тако даље.
  • Кабловски ножеви различитих слојева. Најједноставнији алат, који има гумену ручку и посебну оштрицу. Када радите са њима, потребна вам је нека вештина и вештине.
  • Специјалне гриње и секачи. Могућност промене конфигурације у зависности од тогао врсти и пречнику жице која се користи уз помоћ специјалних вијака за подешавање. Имају велику брзину и прецизност, често их користе професионалци.
  • Стрипери. Специјални алат високе прецизности који је свестран за изолацију. Може аутоматски подесити дебљину жице, у полуаутоматском и ручном режиму. Овај алат може извести неколико операција, као што су огреботине, обрезивање, па чак и увијање каблова.

За кућну употребу, постоји много ножева за каблове и специјалне клијешта за уклањање изолације, али за професионалну употребу и зараду, морате купити скупљи алат, који је стриптизета, специјалне гриње и секачи.