Слетање и узгој кукуруза, од и до мене као исправно

Узгој кукуруза у земљије једно од најпопуларнијих занимања. Житарице се могу сачувати или кухати, а зелена ће постати одлична живица. Кукуруз се може садити и у топлим и хладним климама.

Различние сорти кукуруза

Ране сорте су погодне за узгој усева на умјереним географским ширинама. Најбоље су: Трипле Свеетнесс, СУНДАНЦЕ, Ворлд 77 и Свифт. Многи туристи се не плаше да експериментишу и креирају нове хибридне сорте, које се потом могу садити у различитим регионима.

Како расту кукуруз из семена

Ово је најбржа и најизравнија опција. Семе се може одмах садити у земљу, али многи преферирају да их прво обраде. Овај процес је следећи: семе се ставља у врећу од газе, оставља се на сунцу неколико ноћи. Затим се сјеме узме и испере са слабим раствором мангана и остави још неколико дана. После неког времена, на семену се формирају бели корени, па чак и тада могу бити посађени у земљиште.

Одлагање кукуруза врши се крајем маја, када се температура земљишта загреје. Али, веома је важно да не касните са сетвом, иначе ће биљка почети да се активно развија ближе зими, а то је пуно негативних последица.

Култура је засађена редовима у кревету да би се обезбедило боље опрашивање. Одговарајући размак између кревета - око 16 центиметара, између редова - 50 центиметара. Можете посадити пар сјеменки у једном зденцу, кадаони ће почети да клијају - отклањате најслабије. Дубина сјетве кукуруза не смије прелазити пет центиметара. Обратите пажњу на ветар, јер га култура не воли, а расте са јаким ветровима неће бити.

Како правилно збринути кукуруз

Да бисте добили добар усев, морате знати основна правила и смјернице за узгој ове културе.

1. Ниво осветљености.За потпуни раст и развој биљке треба светлост, у замраченим подручјима кукуруза ће се развити слабо и полако. Одлична локација је јужна страна парцеле. Овај аранжман ће вам помоћи да се ослободите корова у кукурузу, јер многе штетне биљке не воле сунчане стране.

2. Квалитативно заливање.Он не би требао бити свакодневно, иначе би се биљка једноставно "удавила". Међутим, наводњавање треба да буде што је могуће више и да достигне дубину од 10 центиметара. Мала количина воде ће резултирати слабим зрном кукуруза.

3. Гнојива.Двадесет дана након садње, биљку треба хранити органским ђубривом. На пример, раствор кравље пасмине са птичјим оком у односу 1: 1. Ако се на листовима биљака појаве таласи, то указује на недостатке калијума у ​​земљишту. И мораће да је храни.

4. Уништавање латералних степа.Ако је удаљеност између биљака веома висока, онда су ту и пасторке. Од њих је потребно ријешити се, иначе ће ти процеси негативно утјецати на усјев.

. Неопходно је у првим фазама раста и развоја биљака. Корови се могу оставити близу кукуруза, постаће одлично дјубриво за културу.

6. Берба.Овај догађај треба одржати ближе крају августа, а још боље прије јесени.

Неки људи воле лоше печено зрно, док су други, напротив, надјачани, тако да је период жетве ваш лични посао. Чување кукуруза у зеленом листу је само 20 дана.

узгој кукурузау сеоској кући је врло једноставна, главна ствар слиједити све препоруке, а онда ћете добити богату и корисну жетву.