Славина за туш са хигијенским тушем је једноставна за инсталацију и једноставна за употребу

У модерном свету питање хигијене је веома важно. Особа увијек жели да одржи себе и свој дом чистим. Миксер за умиваоник са хигијенским тушем - погодан и једноставан за уградњу уређај који вам омогућава да извршите разне водене процедуре брзо и удобно. Санитарни туш не заузима много простора, што је веома важно за мале просторије.

Карактеристике дизајна и принцип рада уређаја

Славина за туш је мала посуда са дугметом, када се притисне на коју воду тече. Ако отпустите дугме, течност у миксеру неће доћи чак и ако је отворена. Ова функција вам омогућава да искључите могућност цурења и цурења након искључења.

Минијатурни левак је повезан са цревом које се повезује са мешалицом, тушем или директно на судоперу, што омогућава истовремену употребу туширања и сипања.

Ако вам се допада опција славине за хигијенски туш без потонућа, онда је принцип његовог рада врло једноставан. Потребно је само подесити температуру и притисак воде уз помоћ полуге или вентила.

Ако волите обичне славине за умиваоник са хигијенским тушем и тушем, онда ћете морати научити како правилно користити прекидач протока воде. На миксеру ормарића, такав прекидач ће бити постављен десно, ау моделима са два вентела - у средини између вентила.

Током рада, тешкоће се неће појавити чак и ако искључитеводе у положај "левка", а затим желите да укључите хигијенски режим туширања. Вода из залијевања не може да се скине са заливке, јер ће бити потребно притиснути одговарајуће дугме. После неколико недеља, лако ћете моћи да управљате овим пребацивањем.

Славина за туш са мешалицом може се инсталирати директно на судоперу или извршити као зидна инсталација непосредно поред умиваоника. Међутим, немојте се бркати с овим дизајном с увлачивим лијевањем за прање у кухињи.

Хигијенски туш је замена традиционалне туш кабине?

Многи, након што су чули за хигијену туша за умиваоник, мисле да је то јефтинија алтернатива туш панелу или сталку. Међутим, то није случај. То су потпуно различити водоводни уређаји, који се разликују и по дизајну, и по намени и функцији. Чак и најскупљи спољни хигијенски туш није погодан за водене процедуре у потпуности.

А разлози за то су неколико:

 1. Недовољан број млазница у лијевку. У сваком миксеру за судопер с хигијенским тушем, врло танке млазнице, чија је сврха смањити проток и распршивање воде, повећати млаз. Пошто има уже подручје утицаја, користи се за прање одређених места.
 2. Смањене величине. Спољни пречник и тежина хигијенског левка је много мања него у класичном моделу. Стога, ако користите овај уређај за потпуно опремљени туш, вријеме прања и потрошња воде ће се повећати много пута.
 3. Нужност управљања. Свеједноод тог зида или миксера, за мали умиваоник или велики судопер - све су опремљене специјалном педалом. Проток воде улази у црево само када се притисне ово дугме.

Према томе, од идеје да се умјесто традиционалне опције инсталира хигијенска душа, боље је одбити.

Предности коришћења миксера за туширање

Многи сматрају да инсталирање таквог система у купаоници није прикладно. Међутим, у овом дизајну постоје многе позитивне тачке:

 1. Свестраност - славина за туширање може се користити за личну хигијену, као и за чишћење собе, прање зидова и неприступачних углова у соби, тоалет, купатило, ципелу, дјечји лонац или мачји пладањ. Са левком који се може скинути, лако је напунити контејнер који не стане између одвода и судопера и опрати велики предмет са различитих страна.
 2. Лијеп изглед ће увелике побољшати дизајн собе, дајући јој елеганцију и софистицираност.
 3. Једноставна инсталација свих елемената. Да ли ће се носити са уградњом хигијенског туша за умиваоник може бити и сам, потребно је само спојити туш на умиваоник славине.
 4. Скромне димензије вам омогућују да не заузимате много простора, што је за мале станове веома значајно.
 5. Јефтиније. За постављање хигијенског туша изнад судопера потребно је само миксер, довод воде и прибор.
 6. Штедња воде. Хигијенски димњаци, по правилу, опремљени су системом дистрибуције и уштеде водних ресурса.

На тај начин се не исплатинепромишљено отписати идеју инсталирања хигијене туша са умиваоником у купаоници.

У овом случају, недостаци ове конструкције су такође:

 1. Када купујете опрему лошег квалитета или, ако није правилно инсталирана, вода из заливања може капати неко вријеме, чак и ако педала није притиснута.
 2. Неки модели омогућавају прикључивање само на један цјевовод, тј. Само на хладно или само на топлу воду.

Стога, са великом одговорношћу, суочавамо се са избором модела производа.

Главне врсте славине за туширање судопера

Упркос једноставности инсталације, постоје неке карактеристике које зависе од типа миксера.

На тај начин, због карактеристика дизајна, хигијенски туш миксер се дели на:

 1. Вентил - у овом случају, волумен, температура и притисак воде се контролишу крановима вентила који производе хладни и врући млаз, који мијеша, даје води угодну температуру. Међутим, са недовољним притиском воде у цевоводу, таква мешалица не може одржавати задату температуру протока дуже време. Овај проблем се решава постављањем неповратног вентила.
 2. Ручица - притисак, температура и запремина протока воде се контролишу зидном ручицом. У зависности од локације (вертикално или хоризонтално), контролише се један или други процес. Хоризонтални положај контролише температуру воде, а вертикални положај - притисак. Главна предност овог миксера је погодност коришћења и недостатак захтева за монтажудодатна дизалица.
 3. Туш за термостат је модеран модел који омогућава једнократно постављање жељене температуре, а уређај ће аутоматски одржавати похрањене вриједности док се не унесу нови подаци. Притисак протока у цевима не утиче на наведени температурни режим.

По начину инсталације могу се уочити следећи пројекти:

 1. Миксер који се спаја на судопер. Овај тип има два закључка (испуштање воде и прикључак црева на туш). Туш за напајање и заустављање воде, по правилу, налази се на туш кабини.
 2. Зидни миксер - све комуникације су монтиране у зид. Постоје екстерни и уграђени модели са скривеном инсталацијом.

Који тип одабрати - потрошач одлучује, на основу својих жеља и могућности.

Шта тражити приликом избора?

Када купујете миксер са хигијенским тушем, прво морате узети у обзир величину просторије и судопери. Од ових индикатора зависи од величине левка и дужине црева. Такође је важно узети прикладне држаче за лијевак, вентиле или полугу, која би требала одговарати унутрашњости купаонице.

Купите уграђени или зидни миксер са хигијенским тушем за судопер, морате слиједити исте параметре као код куповине обичне славине или умиваоника, водећи рачуна о:

 • квалитет заштитног покривача свих елемената конструкције;
 • материјал од којег је направљена мешалица, бронза је најбољи избор;
 • карактеристике запорних вентила - постоје модели сакерамички кертриџ или челични метак са рупама. Већина стручњака препоручује одабир керамичке касете;
 • број рупа за монтажу;
 • дизајн и дизајн;
 • поузданост произвођача.

Функционалност је још један важан параметар, а што је више опција, већа је и цијена опреме. Термостатски миксер или сензор у цени ће бити већи од класичног вентила или модела полуге.

Како инсталирати хигијену туша на судоперу?

Правила за монтажу миксера са хигијенским левком на судоперу не разликују се много од уградње стандардне опреме у умиваоник. Међутим, у овом случају, бит ће потребно замијенити стари уређај на миксер са три испуста: за сипање судопера, за туширање и за прикључак на водовод.

Не би требало да буде посебних потешкоћа у инсталирању ако следите план акције. Дизајн можете инсталирати својим рукама, за које ћете морати унапријед припремити:

 • специјални миксер са три излаза;
 • систем хигијенског туша (цријева, канте за залијевање, причвршћивање);
 • комплет за монтажу (игла, матица, стезни прстен, заптивке) за уградњу уређаја (испоручује се);
 • Флексибилна црева за прикључак на цевовод;
 • славине за токове топле и хладне воде;
 • мали кључ за раздвајање;
 • скуп комбинованих тастера.

Следите план инсталации:

 1. Пре свега блокирати водоводни систем и поставити запорне вентилеза ову тачку уноса воде.
 2. Затим, у одговарајућим отворима, завијте монтажни клин и савијте.
 3. Поставите гумену бртву на жлијеб на дну уређаја.
 4. Након тога одводити црева у посебан отвор на судопере дизајниран за миксер.
 5. Поставите доњу гумену заптивку на монтажни клин.
 6. Обавезно затегните стезни прстен или полу-прстен матицом.
 7. Спојите миксер на водоводни систем.
 8. Заврните црево за туш у засебну цев на дну мешалице.
 9. Повежите левак са заптивном масом тако што ћете поставити бртву између њих.
 10. Поправите левак на месту које вам одговара.
 11. Покрените пробну вожњу.
 12. Ако је потребно - уклоните цурење.
 13. Уређај је спреман за употребу по договору!

Ни у ком случају немојте занемарити заптивке приликом инсталације система, иначе не можете побећи од протока. Користите само висококвалитетне заптивке и спојне елементе. То зависи од животног века читавог уређаја у целини.