Слагање степеница властитим рукама: 3 тајне савршене слике

Изаберите боју за бојење степеница треба да се заснива на дизајну ентеријера Степенице заузимају значајно место у унутрашњости и спољашњости куће. Поред тога што дају посебан нагласак на конструкцију, такви пројекти имају практичну сврху, кроз коју су изложени сталном механичком утицају. Једна од најбољих опција, којом можете побољшати технолошке и естетске особине степеница, је њихова боја. Како то урадити својим рукама - читајте даље.

Шта сликати степенице

Пре него што нацртате мердевине, морате одабрати одговарајући поклопац. Одабире се у зависности од материјала из кога се праве степенице. Такође, морате да размотрите где се налази дизајн који желите да додате. Дакле, за љестве су унутра и на улици морате одабрати потпуно различите композиције.

Кист за спајање може се користити за бојење степеница степеница

Која композиција може бити осликана степеницама:

 1. Дрвене и металне степенице се могу обојити. Дрвене степенице које воде на други спрат унутар куће су најбоље боје са алкидним складиштима. За подизне конструкције смјештене изван кућице прикладна боја на бази мазива. Металне љестве могу бити лијепо обојене посебним лакираним сликама.
 2. Емајл не само да ће додати степенице боје, већ ће га и заштитити од штетних ефеката околног свијета. Такав алат је мјешавина пигмената лака и бојила, тако да се исушује, формира обојену водоотпорнуфилм Ако фарбате емајлне степенице у просторији, онда изаберите одјељке који не испуштају штетне паре.
 3. Морт вам даје дрвену степеницу тамнију нијансу, а истовремено задржава њену текстуру. Уз њену помоћ, можете учинити да аришна конструкција изгледа као скуп храст или махагониј. Поред декоративног ефекта, морилка има и нека заштитна својства.
 4. Лестве можете украсити и степеницама. Може бити прозиран или имати нијансу, у сваком случају, овај премаз савршено штити дрво.

Боје степенице могу бити било који од следећих слогова. Покушајте да изаберете само квалитативне премазе који испуњавају све захтјеве на амбалажним својствима и не емитују штетне састојке.

Како обојити степенице од метала

Металне степенице се најчешће користе на улици, јер је метал издржљив и издржљив материјал који има снагу према најнеповољнијим факторима околине. Међутим, недостатак таквог дизајна је и даље, јер је метал подложан корозији, што га чини крхким и на крају уништава. Избегавање оваквих проблема ће помоћи квалитетном сликању.

Помоћу заштитног премаза могуће је не само повећати вијек трајања нове металне конструкције, већ и обновити хрђе покривене степенице које су већ покривене хрђом.

Да би се дуго задржавало на степеницама, изгледао је савршен и заштићен метал од хрђе, потребно је не само одабрати квалитетан састав, већ и правилно завршити завршне радове. Неки ће то рећиОсликавање металних степеница захтијева помоћ стручњака сликара, али можете својом снагом у потпуности ријешити тај задатак.

Пре бојења степеница металних степеница, оне се морају темељито очистити од смећа

За фарбање вам је потребан сапун за боју, одмашћивач и цинк. Ако хоћете да вратите старе мердевине, онда ћете морати да се опскрбите са још две мале и мале фракције.

3 тајне обоавава на металних степени:

 1. Ако желите да осликано степениште изгледа савршено, користите боје у кертриџима или спреј за боју. Са таквим уређајима, можете дистрибуирати композицију у равномерном слоју, избегавајући стварање сојева.
 2. Користити средства која садрже цинк као прајмер. Они не само да помажу да се заустави процес корозије метала, већ ће такође заштитити структуру од даљег стварања корозије.
 3. Ако желите да боја на обновљеном степеништу буде равна, обавезно обришите метал који не садржи хрђу влажном крпом.

С обзиром на све нијансе и одабир одговарајуће опреме, можете лијепо сликати степенице без помоћи сликара. Такође, за квалитетно обављање таквих радова потребно је познавати процедуру коју треба извршити током сликања.

Редослед дела под сликарством:

 • Очистите брусни папир малог и великог дела лестве од рђе;
 • Фат површину конструкције;
 • Промућкајте болоњу са земљом и држите је на удаљености од 25 цм, равномерно прскајте садржајчитаву површину степеница;
 • Обојите степенице бојом из цилиндра или ваљка за боју.

Металне степенице могу бити обојене четком и ваљком. Међутим, у овом случају, избјегавање развода и закрпа ће бити теже. Ако нисте сигурни у своју снагу, онда је боље да и даље купујете боју у цилиндрима.

Мало о томе како обојити степенице лаком и грмљем

Ако сте присталица очувања структуре дрвета, онда је савршена опција за ваше дрвене степенице лак или мрља. Они не само да штите дизајн од свих врста штетних фактора, већ му дају и угодну хладовину.

Препоручује се да се полирају пре фарбања степеница лаком

Лакови за дрво могу бити различити. Сви они имају извесну токсичност, због чега се могу користити само у добро проветреним просторијама, носећи заштитне наочаре и рукавице.

Врсте лакова који се могу користити за дрвене степенице:

 • лак на бази алкохола;
 • Алкидни лак;
 • Нитроцелулозни састав;
 • Формалдехидни лак.

Лакови су прозирни или са благом нијансом. Први се наноси у два слоја за заштиту дрвета, а други се користи за прикривање дефеката у материјалу.

Можете користити и морилки. Они такође штеде текстуру дрвета, али у исто време дају јој занимљив тон. Најпопуларније су морилки природне боје, али таква средства могу бити апсолутно било који тон.

Можете обрадити дрвене степеницеи лакирање и храњење. У овом случају, дизајн ће наћи лијепу нијансу, и док ће бити заштићен од утјецаја неповољних фактора.

Пре него што покријете дрво лаком или четком, треба га правилно обрадити. Овај третман укључује млевење ситнозрнатог и крупнозрног брусног папира.

Тајне сликања степеница од дрвета

Покривање дрвених степеница бојом скрива текстуру природног материјала, али ће производу дати велики тон. Боја дрвеног степеништа може бити ваљак, четка или прскалица.

Ако су степенице старе и оштећене, може се нанети више слојева боје

Тајне обарвања дрвених степеница бојама:

 1. Пре бојења степеница, пажљиво припремите дрво. Ослободите се старог покривача, лопату и брусите производ.
 2. Ако ваши планови не укључују бојење зидова и подова, затим прекривање боје степеница, затворите све површине филмом. Ова процедура се може избјећи ако замрљате степенице прије него што завршите обраду других дијелова куће.
 3. Степенице се могу обојити четком или ваљком, али помоћу спужве можете избјећи мрље и развод. Уроните сунђер у боју, стисните га и покријте кораке и шине уредним покретима.

Степенице боје могу бити различите. Најзанимљивија опција се може сматрати ефектом антике, који се може постићи брахиваровањем. Такође изгледа веома атрактивно мердевине, обојене са две нијансе боје,на пример, степенице могу бити украшене у бело, а степенице су црне.

Слагање степеница сопственим рукама (видео)

Слагање мрља властитим рукама траје доста времена. Користите сву своју машту, онда ће вам се свидети сам процес сликања и његов резултат

Идеја бојења степеница у две боје (примери фотографија)

85 )