Систем капања својим рукама | Домовник.ру

Систем капања у стакленику властитим рукама

Након што је у потпуности опремљен стакленик, мало људи размишља о систему наводњавања у њему. У стакленику је врло лако напунити биљку или превести преко гнојива.

Ако затворени кревет није опремљен системом за наводњавање кап по кап, може се обавити независно. Неће бити потребно више знања и Херкулова моћ.

Са овом методом, ефикасно наводњавање и ђубриво могу се елиминисати из штеточина.

Многи нису добри

Проблем који се може сусрести. Узгој у условима стаклене баште је "лабава" земља. Подручје слијетања је мало, земља брзо губи минерале и храњиве твари које су потребне за раст и сазријевање биљака. Да бисте сачували податке из даче, огромна количина ђубрива, што је најважније, тако да не претјерује. Једноставно заливање може надвладати тло, што може проузроковати обрнути процес. Систем за наводњавање капањем рјешава ово једном или два пута. Захваљујући цреву са равним рупама на први пут, и регулатору наводњавања, што даје могућност контроле рада вртлара.

Предности система капања:

- спасение ресурса (вода, гнојива)

- довод воде директно до корена биљке

- даљинско управљање процесом наводњавања

- слојеви тла и ерозија тла знатно су смањени

- једноставно расположење заливања

- мосността на автоматически систем за заливање

Зато пређимо на оно што би требало укључити у стандардну монтажу система:

- кап по кап

- диск филтер

- комплети конектора: за повезивање филтера са цревом, без славина са гуменим заптивкама, и конектори без славина и са гуменим заптивкама

- разделници

- ремонтни фитинги