Сигурна врата: инсталација и фотографија, како одабрати сличне блокове улазних врата за стан

Понекад просторијама треба озбиљна заштита од лома, без обзира на њихову намјену. Побољшани сигурносни захтјеви се разликују по такозваним сигурним вратима. Могу се инсталирати како у стамбеним просторима тако иу уредима, индустријским зградама, банкама итд. Конструктивне карактеристике таквих врата могу се веома разликовати у зависности од конкретног модела, али у сваком случају произвођачи су обавезни да поштују посебне захтеве за поузданост платна, као и за локосистеме.

Подручја примјене

Врата са повећаним заштитним својствима подложна су уградњи у просторијама које захтијевају озбиљну заштиту. Унутар таквих просторија, по правилу, чувају се разне драгоцености - накит, злато, новац, друге драгоцености.

Сигурна врата могу бити инсталирана:

 • у банкарским организацијама;
 • у трговинама оружјем;
 • у музејима;
 • у спремишту докумената;
 • у складиштима;
 • у продавницама накита;
 • Стамбене зграде у којима се чувају вриједности;
 • у становима;
 • О условљеним објектима.

Улазна врата високе сигурности су узалуд названа сефовима. Они подсећају на безбедност, како у погледу поузданости тако и по дизајнерским карактеристикама. Употребљени оклоп савршено штити од лопова и пљачкаша, као и од отварања плоче.

карактеристике дизајна

Кутија за врата је направљена од чврстог профила који обезбеђује одговарајућенепропусност дизајна. Понекад се оквир пуни бетоном, што повећава крутост врата. Дебљина лимова није мања од два милиметра, а често и много више. Плахте се постављају и споља и изнутра. Поред тога, унутар специјалних крутих ребара, који су направљени од металних профила. Могу се поредити са шипкама које су заварене на лим. Овакав дизајн чини платну јачом, не дозвољава употребу електричних алата за ломљење.

Између челичних лимова могу се уградити различити уметци, који повећавају снагу конструкцијама. Могу бити и бетонски и метални. Минус ових уметака је значајна компликација и повећање дизајна. Плус - снага и немогућност резања петљи, да се направи лом отпадака.

Шарке су такође необичне. Да би се одржала тежина, опремљени су великим бројем петљи (до четири) повећане величине. Поред тога, уграђују се и посебне игле које спречавају могућност уклањања врата из шарки чак и када су механички исечене.

Чврстоћа конструкције може бити опремљена посебним заптивним средствима на магнетној или другој основи.

Карактеристике браве

За снажна поуздана врата потребна су одговарајућа механизма за затварање. На таквим вратима инсталирајте најбоље, најбоље браве. Са бројним заштитним системима можете замислити сеф, а онда ће постојати идеја о томе која су моћна и поуздана врата сигурног типа произведена од стране модерних произвођача.(један од примјера таквих заштитних врата на фотографији).

Браве за таква врата су закључане на различите, најсавременије начине, укључујући и браве за кодове. Код за откључавање такође може бити уграђен у сам кључ, што обезбеђује додатну поузданост.

Додатна заштита може омогућити употребу више различитих система закључавања који се разликују у методама отварања. Могуће је користити више кључева одједном, али такви системи су погоднији за банке него за стамбене или индустријске просторе.

У зависности од поузданости браве разликују се њихове класе.
Сигурна врата се могу инсталирати:

 • Механичке браве са кодним механизмом;
 • Браве, откључавају се помоћу кључа;
 • Електронске браве, по правилу, долазе са механичким;
 • Електромеханичке браве (два у једном);
 • Магнетне браве;
 • Биометријске браве.

Браве за сигурна врата опремљене су посебним вијцима издужене конструкције, који су заштићени специјалном облогом и плочом са резервом. Врата су често додатно опремљена алармима и индикаторима који показују тренутно стање бравара.

Највећи и најснажнији дизајни опремљени су специјалним кацигама, што се може видјети у разним филмовима о пљачки банака. Са таквим контролама можете отворити бајонет, који је огроман по величини и тежини.

Класе отпорности врата за спуштање

У зависности од степена заштите врата разликују се њихове различите класеотпор против туче. Да би се одредила класа, врше се посебни тестови и, у зависности од времена проведеног на злим вратима, као и алата који се користе у овом процесу, додељује се класа заштите.

Почетни ниво за таква врата је 2 или 3 класе. Ниже класе отпора против туче у сигурним вратима се не користе. Највиша класа је 13. Ово су огромна врата са масивним сложеним уређајима за закључавање инсталираним у специјализованом складишту. Пројектовање и уградња таквих врата врши се у фази изградње, пројекат се заснива на уграђивању заштитне конструкције.

Број и тип браве, присуство или одсуство унутрашњег кола, присуство или одсуство електронских механизама - све то дефинише класу врата.

Да би сигурна врата била заиста поуздана, њихову инсталацију треба да обављају искусни мајстори, у супротном заштита ће бити далеко од савршене.

Додатни елементи који се користе у структури врата

Да би се постигао највиши ниво заштите, сигурносна врата се комплетирају са разним додатним елементима:

 • Крута ребра која ојачавају крило врата;
 • Поуздане петље које онемогућавају њихово сечење специјалним алатом;
 • игле које спречавају уклањање врата из шарки;
 • Тријем који не дозвољава кориштење остатака за разбијање врата;
 • Плетенина, која отежава зло из кутија;
 • Екран са уграђеном видео камером и ширококутним објективом.

Завршна обрада

Упркос чињеници да је главни задатак сигурних врата заштита имовине, они могу бити естетски привлачни. Осим тога, обрада омогућава да се сакрије истинска поузданост врата, што нападачу неће дозволити да закључи да има нешто вриједно.

Коришћени су различити материјали као што су дрво, фурнир, обична боја, пластика, дрвна маса.

Најпожељније опције су дрво и фурнир, јер се могу похвалити одличном вриједношћу за новац. У елитним кућама, као низу материјала, може се користити низ дрва, који, иако је скуп, али има неупоредив естетски изглед.

Стога, да би се осигурала највећа сигурност, потребно је размотрити инсталирање сигурних врата која ће вам омогућити да осјетите осјећај одмора и сигурности. Приликом куповине потребно је обратити пажњу на постојање сертификата о усклађености, који потврђују заштитна својства производа, а за уградњу врата треба контактирати професионалце.