Сијати патлиџан у пужу Јулија Минаева

Врло занимљив и изванредан начин узгоја патлиџана је вртлар Јулија Минаева. Овај метод је лако остварити код куће, јер не траје много времена. Његов метод засађивања патлиџана Јулија је назвао "пужем". Метода је прилично занимљива, омогућава не само одустајање од озлоглашених стакленки мајонеза, већ и уштеда простора.

Како изабрати семе патлиџана?

Изгледа да је овде тешко? Изаберите жељено паковање семена и почните да растете. Приликом одабира узети у обзир неколико важних тачака.

 • Пажљив одабир сјетвеног материјала. Ако немате искуства са узгојем патлиџана, питајте ваше познате вртларе или пронађите друге изворе. Покушајте да сазнате принос ове сорте, њену отпорност на различите болести и временске карактеристике, као и прихватљив рок трајања семена.
 • Припрема плана поврћа на пољопривредном земљишту. То ће вам помоћи да одредите величину узорка садница које су потребне да бисте избегли непотребне трошкове.
 • Избор патлиџана који одговара подручју на којем ће се узгајати.
 • Изаберите семе које је подвргнуто посебном третману. Могу се продавати на специјалној врпци, бити у љусци или драперији.
 • Пажљиво водите рачуна о увезеном сјемену и њиховим произвођачима.

Време сетве семена патлиџана

Патлидзане имају дуг вегетациони период и успоравају стопе раста. Зависно од дужине периодаод степеница до техничке зрелости патлиџани су подељени у 3 групе:

 • рано,
 • просек,
 • касно.

У раном патлиџану, техничка зрелост плодова долази од 85 до 90 дана од степеница, у средини 90-120 и касних 120-150 дана.

У јужним регионима Русије и других региона, семе патлиџана се сије на садницама крајем фебруара - прве декаде марта. На отвореном терену засађене су саднице од средине маја - до прве декаде јуна. У зависности од услова сазревања плодова, засијано је на саднице померано у односу на први термин за 10-12 дана. Можете истовремено сејати ране, средње и касне сорте патлиџана на садницама, али услови преласка у отворено земљиште ће бити различити: рани патлиџан у доби од 45-55 дана, у просеку 55-70 дана и касних 70-80 дана. Саднице се могу садити рано у трајном периоду, ако расте (екстрахује) и када су временски услови погодни.

У средњој зони и сјеверним дијеловима Русије, када се сади саднице у отвореним или не гријаним стакленицима, под привременим склоништима, саднице патлиџана посађене у доби од 60-70 дана, односно, посијане су на саднице које се троше 15. марта. Слетање трајно траје до прве деценије јуна, када је постојано, топло вријеме. Касне сорте се такође могу узгајати у овим регионима, али вам је потребно загрејане стаклене баште, досвецхиванииа и други додатни услови (што је непрофитабилно).

Како направити пуж по методи Јулије Минаеве

Трошак таквог усјева је веома јефтин - потребна вам је подлога испод ламината, неколико старих транспарентних паковања, еластична трака.Све се ради врло једноставно, корак по корак:

 • Траке се режу са јастучића;
 • Земља је испуњена танким слојем на њима;
 • Семена се полажу на земљу;
 • "пуж" је умотан у ролу и запечаћен еластичном траком;
 • се врши наводњавање;
 • "Пуж" је стављен у посуду и покривен паковањем.

Пре него што се ваши патлиџани спусте, залијевају се одозго. Затим - улијте у посуду мало воде и капилара се диже према горе. Расте садница патлиџана у пужева добро у томе што даје скоро 100% клијање, нарочито када се користе посебне возове.

Како се носити са штеточинама?

Када ће пуж иде први семе патлиџана, одмах преуредили кофу на светлост, на прозор. Полиетиленску врећицу из кантице не треба уклањати све док не нестане друго сјеме. Иако се у пужу земља суши веома споро и опасност од потпуног сушења - не. Узмите или раставите, по вашем нахођењу. За мене то није битно, јер су саднице су осветљени флуоресцентне лампе и није уклоњена.