Што сликати зидове умјесто тапета: савјет професионалаца

Техника сликања зидова је много лакша него што се чини Често се поставља питање: како можете довести зидове до пристојног изгледа без помоћи тапета? Овај чланак ће представити најпопуларније начине за бојење зида без помоћи тапета.

Уз помоћ разних боја за декор зида може се направити и од слаткиша стана и без помоћи тапета. Технологија цртања боје је прилично једноставна иу поређењу са тапетама потребно је много мање времена. Богатство боја и могућност цртања по зидовима ваших цртежа учиниће ваш стан другачијим.

Бојење зидова уместо тапета помоћу декоративне боје

Декоративна боја је креирана специјално да би се користила уместо тапета. Лакоћа примене, велики избор нијанси чине декоративну боју незаменљивим помагачем у поправци.

Бојење зидова алтернативна замена тапета

Декоративна боја поред горе наведених предности, има и низ других предности:

  • Боја остаје на зиду око 9 година, а не опекотина и иритација.
  • Декоративна боја отпорна на плијесан, гљивице, огреботине, ударце, не гори на свјетлу.
  • Зид обојен декоративном бојом је веома тешко контаминирати, али се лако пере. За разлику од папирне тапете, боја се практично не лепи на прљавштину.
  • Због богатства боја, могу се помијешати и добити необичне лијепе нијансе.
  • Зид нема прашину због антистатичког премаза.
  • Боја савршено чини зид чак и без депресија и неједнакости.

За облагање зидова у стану умјесто тапета, потребно их је пажљиво припремити. Пре фарбања зид треба да буде идеално глатко без храпавости, пукотина и др. Важно је запамтити да сама примјена боје не одузима много времена. Али припрема зида, његово поравнање ће га учинити уредним.

Шта је боље: Зидна слика или тапет

Приликом избора између тапета и боје, поставило се питање: шта је боље. На то нема јасног одговора. У тапетама и бојама постоје плусеви и минуси. На пример, лакше је наносити боју, али захтева темељитију припрему зида. Позадине су теже лепљиве, али мање времена се троши на припрему зидова.
Употреба боје омогућава вам да експериментишете са бојама, цртежима, док је са тапетима избор ограничен на оно што је представљено у продавници.

Мат боја савршено крије неједнакости на зиду

Боја за зидове се врло лако наноси, довољно је да се нанесемо ваљком, лопатицом или спужвом. Такође, уз њихову помоћ можете постићи различите обрасце и текстуре.

За зидну боју најбоље је узети мат боју, јер ће она моћи сакрити све мале неједнакости. Ако избор падне на сјајну боју, потребно је доста времена да се фокусирате на поравнање зида. Сјајна боја појачава све недостатке и неједнакости.

Додатна декоративна боја у одсуству непријатног мириса. Професионална декоративна боја може променити боју као камелеон. Зид обојен декоративном бојом може бити подложан чишћењу влаге.

Постоји неколико врста декоративнихбоје: боје, гипс и премази. Сам гипс може бити танак и рељеф. Са рељефним гипсом можете постићи прелепу текстуру.

Да би се добио декоративни ефекат, боја се може мешати са декоративним малтером.

Процес зидног сликарства

Да бисте добили жељени дизајн зида, потребно је да припремите зид у три корака:

  • Нанесите први слој - земљиште које поравнава и пригушује површину зида;
  • Нанесите други слој боје-тла;
  • Нанесите декоративни слој посебним ваљком или лопатицом, који ће створити жељени ефекат.

Ове радње могу се у потпуности обавити независно, без помоћи стручњака. Главна ствар - пажљиво проучите редослед акција и пратите га јасно.

Што је јефтиније: љепљене тапете или бојење зидова

Бојење зидова ће угодно изненадити његову засићеност

При избору између тапета и боје велику улогу игра трошак једног или другог начина. Куповина ролни се може разликовати у различитим ценовним распонима, у зависности од тога које позадине одаберете, од којег материјала, од којег произвођача, колико метара сваки ваља, итд. Иако, постоји велика вероватноћа да ће за велике површине бити потребна велика количина боје, која може постати пени.

Опет, боја може бити различитог квалитета, количине. Постоје скупи декоративни премази дизајнирани посебно за зидно сликарство.

Постоје боје на воденој основи које су јефтиније, практично не миришу, већ ефекатод њих неће бити тако сјајно. Професионалне декоративне боје богате су сочним бојама и изгледају много оригиналније и занимљивије. Али са бојама на воденој бази, можете постићи занимљиве ефекте на зиду, довољно је знати посебне технологије. Бојени зид на воденој бази може изгледати скупо и висококвалитетно, само да би знао како се правилно наноси.

тапете или зидне слике: све "за" и "против"

Као што је горе поменуто, не постоји једнозначан одговор на питање: шта је боље или јефтиније. Ако је избор направљен у корист професионалне декоративне боје, то ће коштати колико и тапете, поготово када је у питању велика површина.

Користећи боје и тапете на зиду, ви ћете бити задовољни завршеним радом

Многи користе комбинацију тапета са бојом. Једна соба је обојена тапетама, а друга је обојена бојом. То вам омогућава да направите разне интеријере.

Да бисте изабрали јефтину варијанту боје, морате пажљиво проучити тржиште и упоредити цене боје са ценама за тапете. Због своје дуговјечности, скупља боја може у потпуности покрити трошкове.

Шта да радимо уместо тапета и слика: тражимо алтернативу

Боје и тапете су вероватно једини начини за декорацију зидова. Они који су обожаватељи зидова од цигле, једноставно уклањају завршну обраду и остављају голи зид опеке.

Позадина са бојом је најпогоднији начин да се украси зид. Овде није потребно тражити нешто ново и посебно, ако постојиради се о поправци стана.

Користећи тапете или боје у свом поправку можете бескрајно експериментисати са бојама, цртежима, комбиновати неповезане. Све зависи од маште. Декоративне боје су шик инструмент за остваривање креативне способности у дизајну и радост сваког дана. Зид прекривен бојом је прелепо платно за креативност, које се увек може насликати.

Лијепљење тапета у стану је такођер одличан излаз, јер постоји много комбинација боја и цртежа који ће имати лијеп изглед у вашем стану.

Шта сликати зидове у стану уместо тапета (видео)

Неоспорна предност декоративних премаза је у томе што они пружају много простора за активности. Сваки узорак који вам падне на памет може постати стварност на зиду. Декоративни премази могу имати најневероватније ефекте који ће помоћи унутрашњости да се игра новим бојама.

Шта сликати зидове у стану уместо тапета (фото)

)