Што је ниша сухозида под телевизором у унутрашњости: 35 фотографија

Ниша из картонских кутија је одличан начин да брзо и елегантно преобразите унутрашњост просторије.Ниша сухозида је победничко дизајнерско решење које вам омогућава да оплемените просторију, да је стилизује и да буде модерна, додајући удобност просторији уз уштеду на тешком намештају. Предности нише сухозида - огроман број опција дизајна, било које идеје и фантазије могу бити испуњене, и властитим рукама, које имају минималне вјештине поправљања. Овај дизајн вам омогућава да маскирате све каблове и телевизијске жице, чинећи ентеријер елегантним и естетским, као и да служе као заштита технологије, елиминишући опасност додиривања и испуштања телевизора.

Изаберите дизајн за суве зидове за ТВ: фото

За почетак, потребно је размислити о одређеном стилу интеријера, основној идеји према којој ће се ово дизајнерско рјешење извршити, способно да одражава природу, потребе и користи власника.

Може бити:

 • Функционална и технолошка хигх-тецх;
 • Једноставан и простран минимализам;
 • Прекрасна и луксузна арт децо.

Прекрасна ниша са сухозидом у модернистичком стилу помоћи ће вам да употпуните модеран дневни боравак

Или можете одабрати комбинацију стилова, креирајући свој јединствени. Међутим, велику важност треба посветити прикладности и хармонији одабраног стила са околним простором. Затим треба да одлучите о облику и величини дизајна, узимајући у обзир параметре телевизора и јачину самог зида.

Може се наћи нишаоблик колоне, продубљивање у зиду, штандови за сувенире, енглеска шпиља, изгледају као полица за књиге или као зид у дневној соби, при обављању свих својих функција.

Затим морате покупити палету боја, или близу тонова других зидова, или неку другу, контрастну боју или цртеж. Али не наглашавајте да је дизајн сувише таман у боји, како не би створио утисак да је рупа у зиду. Важно је да не претерујете са позадинским осветљењем, не би требало да буде интензивније од главног извора светлости у просторији.

Након што је потребно покупити разне декоративне елементе и премазе:

 • Природни и вештачки камен;
 • Огледала;
 • бас-рељефи;
 • Стуццо фраме;
 • Мозаик.

Вештачки камен је данас најпопуларнији и најпопуларнији декоративни материјал. Подмићује се једноставношћу свог стварања и употребе, лакши је од природног камена и може дуже да издржи температурне флуктуације. Изузетни и оригинални изглед рељефа, који обављају такве задатке као што су скривање неједнакости зида, искривљавање простора и стварање пријелаза између функционалних зона.

Како створити нишу за ТВ на сувом зиду

За почетак, потребни су вам универзални алати: бушилица, одвијач, обичан или канцеларијски нож, брусни папир, равни, метални нож или бугарски.

Својим рукама можете инсталирати суву зидну нишу, главна ствар - одлучити се о његовом дизајну и одабрати квалитетне материјале за рад

ЗаИзрада саме конструкције захтеваће материјале:

 • Листови сухозида;
 • Алуминијумски профил;
 • Перфорирани углови;
 • ојачана мрежа и спацкле мик;
 • Типле са завртњима.

Прво, креирана је скица пројекта: са примењеном величином, укупним дизајном и локацијом дизајна. Тачно на скици, употребом нивоа и маркера на зиду се наноси ознака, узимајући у обзир локацију жица и утичница. Све линије морају бити паралелне једна према другој, вертикално окомито на под.

Према примијењеној ознаци монтиран је профилни оквир који је помоћу чекића и одвијача причвршћен на зид помоћу вијака.

Ниша стиче волумен - вертикалне водилице су фиксиране, пинови и краткоспојници су повезани. Постављене су све неопходне комуникације (жице, каблови, ожичење), а струја се доводи до извора расвјете, ако је то предвиђено пројектом. Онда носимо малтерисање. Уз помоћ ножа или убодне тестере, сви детаљи су изрезани по величини, углови и ивице пажљиво су обрезани. Комадићи материјала, прво на бочним странама, затим са предње стране причвршћују за оквир, ствара кутију сухозида. Самонарећи шешири не би требали испљунути, морају се уредно затегнути, без оштећења плоча сухозида. Затим се са специјалном траком налепница третирају са шрафовима, завртњима и угловима. Лопта је једнака, а након сушења глет се бруси брусним папиром.

ТВ полица сасухозидом: фото и осветљење

Позадинско осветљење такође игра важну улогу, може бити и елемент декорације, додатни извор светлости и могућност визуелног повећања простора. Приликом наношења позадинског осветљења потребно је узети у обзир све нијансе: освјетљење, нијансу сјаја, одлуку о боји, смјер и интензитет свјетлосног тока, а такођер одражава способност зидова. Ако је конструкција опремљена позадинским осветљењем, пређите на инсталацију светлосних уређаја.

Пре постављања нише из сухозида, потребно је размотрити локацију ожичења и расвјетних уређаја

Извори светлости могу послужити:

 • Батерије за рефлекторе;
 • Флуоресцентне и неонске лампе;
 • ЛЕД траке.

Инсталирање ЛЕД трака неће представљати никакве посебне тешкоће, за то није потребно посебно знање. Трака се лијепи или на унутарњи зид нише, или, ако се свјетло треба усмјерити унутар конструкције, конструира се посебна страна, полазни профил се фиксира на руб избочине и унутар гипроцк траке. Да би се инсталирали рефлектори, потребно је да се испуне отвори у сухозиду.

За рефлекторе и флуоресцентне и неонске лампе потребна је струја. И морате се побринути за то прије почетка рада. Жице треба да буду скривене испод нише.

Ако немате посебно образовање и вештине, најбоље је да тај посао поверите професионалној струји. Не можете се шалити са струјом!

Ми чинимо последњедодирује: ниша сухозида испод телевизора

Дакле, наставите до завршетка. Најлакши и најекономичнији третман је одређивање величине тапета, зида који је залепљен на њега. Можете изабрати исте позадине као у остатку просторије, онда ће се дизајн максимално спојити са ентеријером или изабрати другачију, контрастну боју. Биће мало компликованије обојити зидове, у овом случају, површина мора бити темељно поравната, јер ће се било која храпавост и ребра бацити у очи.

Поред тога, можете украсити нишу од гипсаних плоча са прелепим тапетама

Завршна обрада вештачким каменом је дуготрајна и енергетски најзахтевнија. Плочу треба подесити и уредити бугарац, са потребним искуством у руковању и придржавањем сигурности.

Вештачки камен се фиксира помоћу монтажног лепка или течних ноктију. Оригинални изглед неколико варијанти камена, постављен, као што ваша машта допушта. Бас-рељеф може створити не само професионалног умјетника или вајара, већ и свакога тко има одлучност, стрпљење и марљивост. Било који рељеф сам по себи је јединствен и непоновљив.

Пре него што почнете:

 • све припремити;
 • Види мастер класу;
 • Консултујте специјалисте.

Унапред, вреди размислити и креирати сличицу у реалној величини тако да се контура комбинује са другим дизајном дизајна. Новорођенчад не треба узимати на слике великих размера, састав цвећа, плодова или контура животиња и птица ће изгледати веома оригинално. Коначна фаза остајеинсталације телевизора. Према параметрима телевизора, у средишту нише, поставља се ознака испод носача, који обично долази у комплету. Затим, уз помоћ вијака, монтира се носач и телевизор виси на њему.

Модерна ниша сухозида под телевизором у унутрашњости (видео)

ТВ рубник је потонуо током љета, а слична конструкција сухозида је, напротив, недавно постала све популарнија, захваљујући лакоћи производње и уградње, јефтиним и приступачним материјалима. Ова оригинална дизајнерска идеја не узима много времена и новца, већ ће вас задовољити дуги низ година.

Дизајн нише сухозида под телевизором (фотографија у унутрашњости)

)