Штедњак боилерман: Достојанство недостатака

Пећ боилерман има дуг вијек трајања и атрактиван изглед У наше вријеме, сви производи Булериан се производе у 5 постројења. И са таквом производњом која подлеже веома строгој контроли квалитета. Сви ови моменти омогућавају пећи са високом топлотном снагом. Такође, произвођачи су покушали да направе врло снажан случај за пећи. Овај случај се састоји од челичног лима дебљине четири милиметра. Захваљујући употреби модерне технологије, потрошња горива је мала. Као резултат, такав дизајн је сигуран и није штетан за људско здравље.

Пећ боилерман: позитивне и негативне стране

Таква пећ као котловски спремник има многе предности: брзо загријава просторије, велика огрјевна дрва могу дуго горјети, а таква пећ је сигурна и има корисну ефикасност од око осамдесет посто. Дизајн такве пећи је добро осмишљен, али је тешко пронаћи лоше критике.

Котларница пећи је погодна за мале сеоске куће

Противност песних котлов:

 1. Висока потреба за горивом. За такву пећ се користи искључиво гориво од огрјевног дрвета или прерађеног дрвета, као што су: бакалар, папир, картон, брикети и пелети. И са таквим горивом би требало да буде суво.
 2. Акумулација кондензата. Такав оштар кондензат се веома тешко одлаже, јер се не може сипати по дворишту или кући, врло је отрован.
 3. Чађа се врло брзо накупља у димоводној цијеви и мора се периодично чистити. Образовање чађе долази од употребе сировог дрвета. Андако користите само сухо гориво, чишћење ће бити потребно много рјеђе.

За ово храпављење, то су сви недостаци. Ако говоримо о независној продукцији такве пећи, онда је то практично са комплексног дизајна, који има велики број завара и потребу за њима. И ако немате искуства у вођењу заваривачких радова. Боље је купити нову пећ, а њена цијена није јако висока, ако се успореди с цијеном материјала за властиту производњу.

Пећ боилерман сопственим рукама: шема и цртежи

Ова пећница има оригиналну структуру, у којој се све ради како би се брзо загријала просторија и подржала даљња топлота.

Тело пећи је сачињено од цеви које имају облик параболе и заварене цеви са металним тракама. Ове цеви предлажу све за једну трећину њиховог пречника, а остатак цеви је у пећи пећи.

Овај систем је ефикасан измењивач топлоте и расхладно средство које делује као ваздух. А када се пећ загријава до дна цијеви, зрак се усисава, а тај зрак уклања највећи дио топлине из загријаног метала. Овај ток је прилично интензиван. Са одличним сагоревањем угља за минут кроз 6 цеви, пролази више од четири коцке ваздуха, а температура овог ваздуха на излазу је већа од 120 степени.

Пре него што почне са радом пећ, вредно је проучити њен дизајн

Активно сагоревање није главни начин рада котлова пећи. Углавном гориво тиња. У начину пропадања, зрак који пролази кроз цијеви не гори, а само шездесет -седамдесет степени, а случај гори до педесет степени.

Внутренна печ је раздељена на 3 дела:

 • Дно пећи је одвојено решеткастим шипкама;
 • Горњи дио је одвојен решетком која носи назив: камера за урањање;
 • Пећ сама.

Решетка решетке треба да буде стандардно гвожђе или челик, али челик не сме бити мањи од 4 мм. Горњи део баријере не долази до врата. Такође, ова преграда је чврста, али има отворе, отвори у горњој прегради су неопходни за улазак ваздуха из пећи и подржавају сагоревање гасова. На преградном подручју рупе заузимају око седам посто.

Горњи део задњег зида има излаз за гас. Има уграђен амортизер или закретач, затварач и вентил имају мањи пречник од пречника димњака за око десет, петнаест посто. Такође, сектор је одсечен у пригушивачу. Такав сектор регулише пропуштање у пећи, а размаци између заптивача и излаза за гашење на било којој позицији вентила не дозвољавају улазу угљен моноксида у просторију. Пролаз угљен моноксида неће се десити чак и ако су врата пећи отворена.

Надаље, у пећима котлова из цијеви не постоји димњак који је усмјерен према горе, већ хоризонтални дио цијеви, у овој цијеви, благо сагорјели плинови се лагано хлади. Затим се димњак преклопио. У правим пећима вриједи котао у овом завоју, уграђени економајзер. Ова локација је јако загријана, служи и запериодично сагоревање гаса из ложишта.

Шта је потребно да би се бојлер учинио својим рукама

За независну производњу пећи биће потребан посебан материјал.

Да бисте сами направили пећ на котао, морате бити добри у употреби апарата за заваривање

Потребно вам је:

 • Одсечене цеви пречника цеви не мање од 60 мм и нужно цеви треба да буду дебеле стијенке, ако је пречник цеви мањи, онда је пропустљивост ваздуха недовољна;
 • лим у дебљини од четири милиметра;
 • Мали комад цеви дебелих зидова пречника 350 милиметара, од таквих цеви сече прстенови за даљу израду врата или лимова за сечење трака;
 • Део цеви за димњак је пречник који мора бити између 100 и 120 мм и мали комад да би тело шасије било на вратима;
 • Шарке ће бити потребне за постављање врата;
 • Ручка - брава за врата и ручица ручице за пригушивач и други вентил затварача;
 • Кабл од азбеста, који служи као заптивач.

Алат који вам је потребан: апарат за заваривање, електроде и савијање цеви.

Створите своје руке чудесном пећницом која би радила на дрвету није лако. Али ако имате шему и гледали сте мајсторски разред на видео на утиуби (само ћете морати да погледате фотографију), можете лако да нацртате цртеже и разумете цео принцип по којем ће уређај радити.

Канадски котао за кухање Буеллиан је направљен одматеријали високог квалитета, а многи предлажу велику грешку када је направљен сам. Ни у ком случају не сме бити дозвољена употреба плинске боце. Зидови не могу да издрже топли ваздух, али ако сте га још узели као основу, онда зидове треба запечатити, као што можете видети на интернету, где ћете наћи одговарајуће слике.

Чудотворна пећ на котлове за огрев: принцип рада и уређај

Делимично хлађени гасови улазе у изоловани део цеви, који већ има акумулирану топлоту.

Препоручује се редовно чишћење чистача пећи

Ако је температура повишена, гасови се шире, а пошто немају куда да уђу у цев, зачепљују димњак и формирају гасни чеп. Тада плинови изгоре и охладе, а образовани чеп се апсорбује. У почетку, храпавост функционише као и обично све до тренутка када се потребна количина топлоте не акумулира у економајзеру, таква акумулација зависи од положаја клапне и квалитета дрва за огрјев.

Да би се регулисало сагоревање горива у вратима храпавости налази се пригушница, пригушница се преклапа са додавањем ваздуха. Врата често имају округли облик и велику величину, а велика величина врата омогућава вам да у грубе ограде причврстите велике полове потребне за дуготрајно пропадање. Али то није најважнија ствар. Најважнија ствар је густа и уска монтажа врата, јер кроз врата треба пропуштати само производе неопходне за сагоревање. Код овог заптивања постоји и сложеност у производњи такве пећи.

Ако упоредите пећницу Веед, Бреннер и пећницуБутакова, онда она има неколико предности. На пример, њен буржоаски квадратни облик. Али, упркос разликама у профилу, они спаљују дрво и све се ради за дуготрајно сагоревање. Сваки котао је такође дизајниран за рад на води, јер је њихов систем конвекција, тако да се дизајн котла може допунити воденим кругом.

Буржујка булеран: отзиви пользователеј

Бутлеријанска пећница је зарадила много позитивних повратних информација. Купци воле велику камеру за пуњење горива. Будући да је камера велика у величини и дубини, можете поставити велику количину горива. У многим случајевима, дрва за огрјев и угаљ се користе као гориво. Такође, пећ може радити на тресету, кори и бакалару. Али употреба такве запаљиве пећи неће радити пуним капацитетом, већ само 75%. Једна потпуна ознака горива је довољна да ради око осам сати. Са таквим својствима, гориво ће бити потребно само два пута дневно. Снага пећи се ручно контролише. Контрола снаге је на погодном месту, а процес подешавања је веома једноставан. Такве пећи су добиле добре критике и компактност. Таква пећница има следеће димензије: висина 71цм, ширина 49цм и дубина 68цм. Тежина ове пећи ће бити око 60кг, не мање важна и да димњак има пречник од 120 милиметара, што га чини лаким за инсталацију.

Хот Мастер (видео)

Уопштено говорећи, дуготрајни котлови Булериан одличне рецензије нису донијели никакве потешкоће. Али све, али је неопходно пре него што се инсталирају сви ризициунутра. На крају крајева, када се користи пећ на чврсто гориво, постоји велика опасност од пожара. Квалитет израде је увек одличан, а гаранција је дугорочна. Дизајн таквих пећи је идеалан и погодан за скоро сваки ентеријер. Услугом пећи нема потешкоћа, а њихова периодична селекција пепела неће бити превише тешкоћа.

Примери котловских пећи (фото)

)