Шта урадити ако је напукнута акрилна купка напукла?

Полимерни водовод је веома популаран код модела од ливеног гвожђа и метала. Акрилни модели су веома практични, али могу изазвати озбиљна оштећења премаза због механичких утицаја. Можете поправити производе, ако је напукло акрилно купатило, постоје прилике, пукотине, а понекад и кроз отворе. Хајде да размотримо како сами затворити дефекте у водоводним акрилима.

Зашто постоје пукотине?

Прије будућих поправки акрилног купатила, ако постоји подјела или подјела, потребно је разумјети узроке проблема.

Главни типови штете су подељени у два типа:

 1. Оштећења настала услед механичких утицаја: тешки предмети падају на површину, спаљују премаз. Пукотине и пукотине на површини акрилног купатила се могу направити кроз велико оптерећење.
 2. Хемијски ефекат. Акрилна купка је напукнута након третмана са детерџентима, који садрже хлор и оксалну киселину.

Због неправилне употребе зида и дна акрилног купатила прекривене су огреботинама, струготинама и пукотинама. Ови дефекти обично само оштећују изглед, али ни на који начин не утичу на његову функцију прања. Да бисте вратили купатило на оригиналан изглед, можете обавити поправке код куће.

Да бисте сами поправили пластичне каде, потребно вам је пуно стрпљења и мало знања. Цијела теорија неисправности полимерних производа пред вама. Неопходно јесамо почните.

Шта учинити него затворити пукотину у акрилној кади? Пре постављања напукнутог премаза, морате купити материјале за поправак засебно или купити специјални комплет за поправку.

Алати и материјали за рестаурацију купатила

Стандардни сет материјала за обнову полимерних водоводних инсталација укључује:

 • респиратор и гумене рукавице;
 • сет брусног папира;
 • течни акрил;
 • лепак за полимерне премазе;
 • полирол.

Савет: Лепак је потребан када су у поклопцу пробијене рупе. Због тога, да бисте могли прикачити акрилно купатило при руци, морате имати посебну композицију. Сама метода рестаурације водовода директно зависи не само од врсте оштећења, већ и од њихове величине.

Како поправити акрилну каду?

Нема потребе да журите да се брже отарасите водовода ако је у акрилном купатилу само пукотина. Често се таква штета може лако елиминисати. Ако је акрилна купка пукла или на њеној површини има мањих оштећења, упутства за рестаурацију водовода ће помоћи у њиховом уклањању, ау случају озбиљнијег оштећења потребно је нешто другачије.

Поправка мањих недостатака.На почетку, морате да разумете како да затворите акрилну купку у којој су мале огреботине на површини. Ово ће захтевати следеће материјале:

 • двокомпонентни акрил;
 • епокси љепило;
 • брусни папир;
 • специјална трака.

Епоксидно љепило може се поправити ако има прслине до величине од 3 мм. У случају великих оштећења потребно је користити траку. У том случају, поправка ће почети са одмашћивањем површине водовода. Након тога се на пукотину причврсти посебна трака из које је потребно претходно уклонити филм.

Акрилно купатило са мањим дефектима, чија дужина не прелази 5 мм, може се поправити само употребом специфицираних материјала.

Упутства за опорабу:

 • Да би се побољшало пријањање површине водоводне инсталације са лепком, потребно је користити нож да мало растегне пукотине;
 • површина је одмашћена;
 • акрилна боја мора бити разблажена учвршћивачем;
 • подручје које треба поправити мора бити третирано са малом количином складишта;
 • третиране површине се залијепе траком пет до шест сати;
 • након чега треба уклонити филм, након чега водоводне инсталације треба третирати алкохолом и полирати;
 • опорабљена површина је покривена полираним, да би се добила сјајна превлака.

Акрил пилинг.Већина пебрендсхицхи водоинсталатера из акрила се суочила са таквим проблемом као што је надимање купке. Понекад акрил одлази из фибергласа, тј. То је због више разлога:

 1. Акрилна купка је потресена и оптерећење на површини није равномјерно распоређено, због тога ствара велику вјероватноћу да акрил може пасти иза зидова водоводне инсталације.
 2. Разлог може бити скривање у производима ниске квалитете који су направљени од јефтиних материјала.

За лепљење полимерних материјала потребан вам је посебан лепак. На месту надутости, потребно је направити отворе за увођење лепка, након залијепљених слојева можете почети са радом како бисте уклонили уобичајену пукотину. Овај процес рада је описан горе.

Велики дефекти се чисте посебним алатом, након чега се наноси нови заштитни слој емајла. Детаљи у чланку - Течна акрилна када је нетакнут изглед. Ако акрилна купка тече, то значи да има озбиљне транскутане лезије. У овом случају, уобичајена козметичка елиминација дефеката неће помоћи, биће потребно извршити појачање. Ако акрилно купатило није равномерно, боље је да га поново инсталирате, иначе ће пре или касније проћи.

Како спријечити ломљење полимерних водоводних инсталација?

Када се користе производи од акрила, морају се поштовати одређени услови, игноришући оно што се касније може суочити са потребом за поправком:

 1. Тачка топљења акрила је 150оЦ, због чега се препоручује да се у каде не сипа кипућа вода да би се избегла деформација.
 2. Не препоручује се стављање базена у купке од акрила, како би се избегло стварање струготине и пукотина.
 3. Избегавајте падање у тешке предмете да бисте спречили стварање пукотина у купатилу и друга механичка оштећења.

Нажалост, многи корисници игноришу "сигнале" о водоводимаПриступ акумулације:

 1. Шкрипа акрилне каде каже да је водовод првобитно неправилно постављен или да су дно и зид уређаја прилично танки. Али постоје начини да се елиминише ова љутња.
 2. У случају када је акрилно купатило савијено, цигле или блокови могу бити постављени испод њеног темеља. Ова метода је погодна за оне који имају каду затворену са пластичним екраном. Ово решење ће смањити оптерећење на унутрашњој површини купке и спречити појаву пукотина.
 3. Погледајте акрилно купатило за светло, ако лоше сија. Али ако сте још купили такав производ, немојте се узнемиравати, он се може ојачати латекс бојом, која се наноси на површину у расутом стању. То ће ојачати површину купке и спријечити појаву разних дефеката.

Многа питања се постављају о томе колико може санитарна обнова трајати? Ако се рестаурација обавља квалитативно, онда такви производи могу трајати од 2 до 5 година. С обзиром на прилично малу цијену за овај посао, то је прилично профитабилно.

Акрилно купатило се може вратити на готово било коју врсту оштећења, тако да се не би требало раније отарасити старе опреме. Да би вратили некадашњи интегритет и нетакнут изглед акрилне купке властитим рукама, готово свака особа чије руке расту са правог мјеста. Најважније је прочитати приручник, имати при руци неопходне материјале и алате и наравно да се не плашити физичког рада.