Шта учинити са плафоном: прави савјет

Захваљујући широком распону затезних конструкција, власник може изабрати плафон од тканине, ПВЦ-а, сухозида или течног тапета. Направићеш 100%. Верујте ми, постоји избор и он је огроман. Неки људи воле суви зид, неко је склон да направи плафон у својим кућама са ПВЦ панелима. Неки верују да нема ништа боље од течног тапета на плафону, други једноставно жуде за алуминијумском косином. Дакле, питање како направити плафон остаје отворено, све док не направите свој коначни избор.

Како направити плафоне властитим рукама: неколико начина

Како да направите плафон својим рукама - поставите себи питање, изнад свега оне људе који су љубитељи буџетских поправки. Ови људи су обично ограничени уским оквиром неадекватних средстава, што у нашем времену кризе није нимало чудно.

Стварањем плафона својим рукама штедите много новца.

Међутим, не треба заборавити да је тешкоћа код неких врста горњих граница доступна само професионалцима.

Прије почетка инсталације потребно је израчунати потребну количину материјала за рад, нацртати цртеже, прегледати техничку документацију за изградњу објекта

Власник стана, без искуства са одређеним материјалима и алатима, понекад ризикује:

 • безнадежно поквари материјал;
 • Претвори поправакстанови у трајној градњи;
 • Покварити живце себе и домаћинства.

Резултат, као резултат тога, је разочаравајући: губљење времена, новца и, као што је већ речено, живаца. Да ли неко прави сличан резултат.

Међутим, резултат се мора тражити иако је увијек ту!

:

 1. Проналажење саме врсте стропа, који је технолошки једноставнији, на примјер, мокри естрих гдје се користи отопина или смјеса.
 2. Пажљиво проучите видео записе и чланке;
 3. консултовати професионалне руковаоце;
 4. Пазите на професионалне руковаоце.

Ако су прва два параграфа, као да је све јасно, онда су 3. и 4. врло сумњиви. Прво, далеко од сваког стручњака ће подијелити ваше професионалне тајне с вама, друго, не сви воле када је нетко над душом.

Разноликост структура

Постоје дизајни спуштених плафона, чија је инсталација прилично једноставна, и то се може учинити практично свима.

Типове таких стропов:

 • ПВЦ панели;
 • Позадине. Обични или ретки.
 • Плафонски плафони.

Постоји још један кнов-хов - Стропни Атлас. Ово је нека врста тензионог плафона, само с том разликом што за његову напетост није потребан топлотни пиштољ. Такав плафон се може урадити и својим рукама. Плафон може бити глатка или текстурирана.

Оградни плафон је структура суспензије коју карактерише издржљивост, трајност, разноликост боја, отпорност на влагу

Да ли ћете моћи да урадите код куће тзв. Уради торешење за овај малтер, нанесите на плафон, а такође и на боју није тако лако, јер захтева не само посебне вештине, већ и специјалну опрему.

Дакле, ако одлучите да искористите ове савјете и имате чврсто самопоуздање - одважност!

Време да се направи плафон

Плафони, као што је, наравно, завршна операција треба обавити када су сви груби радови у кући већ завршени.

Прашина и прљавштина ни на који начин не доприносе исправном процесу, посебно у погледу обраде стропа.

Плафон, шта год да је, направљен је на првом месту, али након завршетка грубог рада зидова.

Пре почетка рада, очистите радну површину која се користи за постављање спуштеног плафона, прашину и прљавштину

Плафони:

 1. Пре лепљења тапета;
 2. После лепљења тапета.

Прва варијанта је боља, јер приликом постављања затезача или било ког другог висећег плафона, лако је оштетити (а не једном!) Зидове. Наравно, ако ћете радити поправке у купатилу, онда до уређаја, рецимо, напетог стропа, потребно је плочице. Ако строп буде поравнат са китом, боље је да се зидови касније заврше, како не би стално прати плочице.

Што се тиче годишњег доба, овде нема ограничења, и можда би то требало учинити током празника. Тако се испоставља двострука уштеда: штеди новац на послу и на новац који се троши на одмор. А ово је ако заиста желите да сачувате - садаМод за јефтине поправке и укупну уштеду.

Како направити талас на плафону: исправити

Пре свега, треба да размислите о закривљености будућег таласа.

Шема обележениа стропа под валом сухозида

Упутства корак по корак:

 1. Контура креатора;
 2. Инсталирамо на контурни метални профил УД-25 са типлама. Да би се направила закривљеност било ког облика, неопходно је смањити профил "бугарског".
 3. Следеће, потпуно монтирамо стропни оквир користећи 60. профил, који се мери и реже на потребну дужину. Све зависи од тога шта тачно треба да се сакрије под овим плафоном: комуникација, топлотна изолација.
 4. Користећи шрафове, причврстите профил, чинећи металне делове.
 5. Ако су прорачуни кутије правилно направљени, закључите вентилацију, изолацију итд. наступиће прилично лако.
 6. Почињемо испод жичаног оквира за уређаје.
 7. Почнимо са монтажом стропа: заврните сухозидом вијке, који не би требали бити спашени на штету чврстоће конструкције. Да бисте затворили вертикални дио стропа, потребно је резати на мале комаде жељене ширине, сухозидом. Потребно је направити резове (попречно) и разбити малтер без ломљења картона - лакше ће се радити радијуси. Пре него што затворите овај авион, треба да избушите отворе испод прикључака и извадите жице.
 8. Овај део дизајна шијемо вијцима.
 9. Стављање плафона помоћу ојачане мреже.
 10. Боја.

Пратећи ово упутство, можете направити сам дизајн било које закривљености. По жељи, уместо сухозида, користи се иверица, иверица, ГВП. ГВП - плоче од гипсаних влакана, које се успјешно користе и чине под. Овај материјал нема картона и много је бољи у сваком погледу, укључујући квалитет, издржљивост и скупље сухе зидове.

Лучни строп од сухозида не само да визуално проширује простор, већ и наглашава стил ентеријера

.

Ако је потребно, у сухозиду, може се предвидети поклопац за ревизију, што увелике поједностављује приступ инжењерским објектима испод плафона.

Осим тога, плафони су направљени од поликарбоната.

Користећи ове технике, можете успјешно извући највише, што није, креативни плафон. На пример, плафон са луком (лучни тип).

Ако је просторија сува, оквир се може направити од шина.

Стропови од поликарбоната: много предности

Поликарбонат - можемо рећи, иновативни материјал који има много предности у односу на друге материјале за плафонски уређај.

Унутрашњост сваке просторије биће оригинална. Сам материјал је јак и поуздан.

Плафон од поликарбоната има висока својства звучне и топлотне изолације, отпорност на влагу, јединствене хигијенске особине

Предности овог материјала су неоспорне, јер имају много својстава. Нема плоча од гипса, нема у иверици, не, штавише, у плочи од влакана,

предности:

 1. светло;
 2. Јако недостаје светло које се успешно користикреирање оригиналног осветљења;
 3. Флексибилан. Овај квалитет даје посебан простор дизајнеру.
 4. Отпоран на температурне флуктуације и излагање хемијским композицијама.
 5. Еколошки прихватљив.
 6. Трајни.

Поред свега наведеног, овај материјал има звучна и изолациона својства.

Класични вал сувог зида (видео)

У закључку, треба сумирати неке закључке. Који ћете имати плафон - гломазан или само спацкулате, ствар вашег укуса и материјалних могућности. Поред тога, веома је важно знати које врсте плафона се могу организовати својим рукама. Многи још увијек преферирају друге врсте обраде мокре естриха, други - чине огледало строп, тако да се све појављује наопако. Свако види лепоту и удобност на свој начин, понекад заобилазећи опште прихваћена правила. И главно правило је да: све треба уредити у вашем дому. Сретно у поправљању вашег стана!

Како направити плафон (фото)

\ т


)