Шта разликује веранду од терасе - која је главна разлика? (50 примера фотографија)

Недавно је у нашој земљи постало модерно уклапање веранде или терасе у зграду. Ове просторије нису гријане, а испрва су планиране да се користе за топлију сезону. Суммермастерс их обично користе да се опусте од свакодневних брига.

Када су улице хладне, прилози су затворени до следећег лета. Велика популарност, како на тераси, тако и на тераси, пронађена је у јужним градовима наше домовине, јер практично постоји читав циљ топлог времена.
)


Становници сјеверних округа ријетко су се усудили на такав анекс, јер је већину времена кишно и хладно. Али на летњим колибама су популарне веранде са терасама. Међутим, када се додају зграде у летње собе, не разумеју сви укидање терасе са веранде. И они су! Хајде да их боље погледамо.

Разлике између Веранде и Терасе

У средњем веку, архитекти су користили отворену галерију на колонама уз зграду. Коришћени су да проводе време на отвореном. Такође, ова соба се сматрала неподобном за живот.

Раније је удаљавање од куће било опасно, посебно зими, када је због јаке кише постојала опасност да се изгуби на стазама. Али зато што је потребан свеж ваздух! Зато су људи везали прототип терасе својим кућама и уживали у свежем ваздуху. То је био прототип модерне терасе.

Тренутно не постоје строге нормеархитектура о томе колико тераса или веранди треба да буде близу куће. Стога је њихова количина ограничена само вашом маштом.

Чини се да је разлика између двије зграде минимална. Главна ствар је различита веранда са терасе - то је функционалност. Веранда се користи не само за летњи одмор, она може послужити као кухиња, спаваћа соба или трпезарија.

Карактеристике терасе

Речи "тераса" и "веранда" се све више користе као синоними. Међутим, ово је грешка, јер свака зграда има своју сврху. Тераса је везана уз кућу. Најчешће је отворен, без прозора. Може се спасити само од кише, јер има кров.

Под у згради није заштићен од падавина, стога није пожељно користити за ово дрво. Боље је користити плочице.

Ако сте ипак одлучили да се зауставите на дрвеном поду, препоручљиво је да поставите плоче тако да постоје празнине између њих за "повлачење" падавина. Тераса је својеврсна платформа која се подиже изнад земље за четрдесет пет центиметара.

Која је разлика на тераси са балкона? Отворена је или са надстрешницом. Око њега је могуће направити декоративну ограду. Тераса се може спајати на кућу или самостално. То је разлика. А какав је шарм веранде?

Карактеристика Веранде

То је продужетак куће, постоји кров и ограда са зидовима са четири стране, по правилу има много прозора. То је велики број прозора који објашњавају популарност веранде.Прво, то је природно осветљење.

И друго, они могу створити јединствену фасаду веранди. Можете мењати високе и ниске прозоре, уске и широке, користити обојена стакла.

Веранда се може користити иу топлим и хладним годинама. Структура може послужити као продужетак зграде, или бити изолирана од ње. Не загрева се. Кровне веранде су материјал покривен истим материјалом као и кров куће.

Основни проблем у изградњи веранди је темељ. То је због чињенице да је тежина веранде веома различита по тежини од куће, односно у зградама ће бити различит степен скупљања.

Да бисте ријешили овај проблем, можете поставити темеље за веранду ниже од тридесет центиметара него за дом. Друга могућност је прво изградити кућу и веранду на једној основи.


 • 75 фото-идеја за пројектовање павиљона у земљи

 • Тераса у земљи - 70 фотографија модерних идеја беспрекорног дизајна

 • Тераса на тавану - 55 фото идеја за отворену терасу

Дакле, ви сте упознати са два главна додатка за кућу. Шта да престанете да изаберете за вас. У сваком случају, подаци зграде ће служити као идеално мјесто за опуштање, поготово у љетној сезони.

Фотографија модерних варијанти веранди и терасе у сеоској кући


 • Дрвена сјеница - готови цртежи, фотографски примјери и корак по коракинструкција

 • Павиљон од ПВЦ-а: преглед структура, и преглед фотографија готових пластичних лептира

 • Кров за видиковац - фотографија најбољих одлука савршено украшеног крова у сјеници


 • Дрвене сјенице - преглед фотографија здјела у земљи и врту
 • \ т
  Павиљон с роштиљем - фотографија лијепо уређених арбора у модерном стилу

 • Како уредити видиковац - фото идеје и новитети модерног дизајна за павиљон