Шта оплодити земљу у јесен под рајчицама

Као што знате, биљка парадајза у пролеће, а земљиште испод њих треба припремити у јесен. Ово је веома важно и нико не треба да заборави на то. Прво ђубриво за парадајз треба ставити у земљу унапред, у јесен, тако да се земља засити са неопходним компонентама и постане плодна. Дакле, ђубриво у јесенском тлу под парадајзом је гаранција добре жетве током лета. До данас, постоји велики број различитих ђубрива које могу побољшати квалитет плодова, а најважније је - пратити тачна упутства о дозирању и времену њиховог уношења у тло. Уз помоћ јесенског одијевања можете узгајати одличан род рајчице на тлу, а не карактеризира га посебна плодност.

Припрема земљишта у јесен за слетање парадајза

Јесен како не би одлагао вријеме орања. Најбољи прекурсори за парадајз су купус и краставац, који обично додају велике дозе органских ђубрива, а дан или два пре садње парадајза, гнојива (хумус, суперфосфат и калијумова со) се доведу на место и поново га култивишу до дубине од 15-18 центиметара.

Која је киселост земљишта потребна за садњу парадајза

Парадајз је осетљив на високу киселост земљишта. Киселост култивисаних земљишта је обично мала (не мања од 5,5), тако да их кречење није разумно. Ако је киселост земљишта висока, препоручује се јесен да се направи креч под претходним усевима: купус, краставац, лук. Оптимална киселост медијума за парадајз при пХ од 5,0-6,0.

Увођење минералних ђубрива у јесен за садњу парадајза

Свекорисне супстанце из тла биљке могу се асимилирати само у облику воденог раствора. Због тога, многи више воле да користе течна комплексна ђубрива: она брже продиру до корена и, наравно, већа је вероватноћа да ће их биљке апсорбовати.

Шта још треба размотрити: Минерална ђубрива која се уведу у јесен треба да буду са минималним садржајем азота; паковање таквих складишта се обично пише: "јесен" или "за јесенску употребу". У овим минералним смешама готово да нема азота, а присутан је фосфор, калијум, калцијум - елементи у траговима неопходни за сазријевање изданака, јачање имунитета биљака, повећање отпорности на ниске температуре. Информације о количини ђубрива могу се наћи и на паковању. Прекорачење се не исплати: боље је не хранити, него прехранити.

Увођење органских ђубрива у јесен за садњу парадајза

Они су заузврат подељени у две групе: животињски и биљни. За садњу ђубрива укључују се компост и тресет, а за животиње - стајњак и живина. Ако одлучите да користите органска ђубрива, боље је користити компост. Припрема се врло једноставно: на површини од око 10 квадратних метара. метара ширине сламе у дебљини од 15 цм, затим слој гноја - 20 цм, слој тресета - 15-20 цм. На врху улити фосфатни малтер и вапно, помијешано у омјеру 1: 1. На 1 м2. метар потребно је сијати 50-60 грама смјесе. Са врха поново заспати слој гноја 15-20. Сви слојеви су прекривени танким слојем земље и трају 7-8 месеци. Што се гнојива користи за стајско ђубриво, данас је то стока говедадовољно је пао и зато мора тражити алтернативу. Као производи биљног поријекла за ђубриво могуће је користити све што расте и трулеж: косити траву, отпало лишће, кукце и коров итд.

Увођење органоминералних ђубрива у јесен за садњу парадајза

Представљају хумусне и органске састојке. Сваки лек се користи према индивидуалној шеми, али постоје општа правила. За отворено земљиште се користи прскање, а за наводњавање затворених површина, наводњавање капањем, прскање и ручно прскање на лист. За третман семена, користите 300-700 мл ђубрива по једној тони семена, за фолијарну примену - 200-400 мм на 1 хектар усева, за прскање - 5-10 мл на 10 литара воде, и за наводњавање кап по кап - 20-40 мл на 1000 литара воде за наводњавање. Посебно треба поменути биљке које побољшавају земљиште. То су сунцокрет, уљана репица, силовање, корњаче и други. До недавно, да би се побољшало земљиште, коришћени су само лупине, које су обогатиле земљу азотним минералним ђубривима, али су недавно постале познате и друге не мање корисне и ефикасне биљке.

Увођење јесењих ђубрива за садњу парадајза у стакленику

Припрема земљишта у стакленику треба одмах да се обави, чим се усјеви уклоне. Крај августа и средине септембра је најбоље време за оплодњу земљишта у стакленику. У овом случају, имаћете скоро шест месеци да обновите земљиште у земљишту микроелемената потребних за раст биљака. И по времену као уУ марту ћете бацити прве сјеменке на пруге, тло ће бити у потпуности спремно дати своју моћ биљкама.

Прво морате уклонити горњи слој земље из кревета око 20 цм, копајући жлијеб дуж дужине плантаже. На свом дну прелива надвисак, који чека ову процедуру најмање 3 године. Треба имати на уму да не би требало да садржи сламу или сено, јер увелико повећава време његовог распадања у земљи.

Својим рукама морате напунити јарак хумусом за отприлике пола, након чега можете да га заспите када се ископате са земљом, или сипате нову земљу. Међутим, ово је само најједноставнија припрема земљишта за следећу садњу, а ако желите да постигнете максималне резултате, онда морате да спроведете додатне припремне кораке даље. Напунити тзв. Такозвано дезинфекцију из различитих корова и штеточине земље тако да не оштећују будуће биљке.

Како би се осигурало да ваш рад у узгоју парадајза није бескористан, увијек обратите пажњу на најважније - на тло. Врло је важно оплодити земљу тек у јесен. Ово ће помоћи побољшању плодности тла. А љети ћете моћи скупити добру жетву парадајза.